Stacyjka Hilux ZACINANIE
Moderator: Mroczny
Stacyjka Hilux ZACINANIE
Witam
Moze ktos wyjmowal wkladke stacyjki i podpowie jak to zrobic .Wiem ze jest tam bolec który trzeba wcisnac w pozycji prawdopodobie 3 ale czy napewno ?
Pozdrawiam
Hil 5 2003r
Moze ktos wyjmowal wkladke stacyjki i podpowie jak to zrobic .Wiem ze jest tam bolec który trzeba wcisnac w pozycji prawdopodobie 3 ale czy napewno ?
Pozdrawiam
Hil 5 2003r
-
-
Re: Stacyjka Hilux ZACINANIE
Wcisnąć się go da tylko w jednej pozycji (ACC), więc wybór wielki nie jest ... 

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Tylko czy da sie ja wycjagnac w calosci bo przy patrolu kiedus mi sie nie udalo
-
-
Samą wkładkę - tą metodą. Cała stacyjka jest dokręcana do kolumny na śrubach ze zrywalnymi łebkami - na aucie dosyć ciężko się to wydobywa.
podobno chirurdzy od tych robot robia to bez zrywania srub ,szlif zapadki i wkladka jest dalej dobra
-
-
Śruby obudowy stacyjki są fabrycznie zrywane (łebki śrub). Odkręca się je spawarką albo przecinakiem ...
Obudowa stacyjki rzadko się psuje, a bębenek wymienia się zwykle w komplecie z całą resztą zamków, żeby był jeden komplet. No chyba że ktoś siłowo zerwał blokadę kiery - wtedy korpus jest do wymiany. Prawidłowo - do ponownej instalacji używa się ori śrub - i też im ukręca łebki ...

Obudowa stacyjki rzadko się psuje, a bębenek wymienia się zwykle w komplecie z całą resztą zamków, żeby był jeden komplet. No chyba że ktoś siłowo zerwał blokadę kiery - wtedy korpus jest do wymiany. Prawidłowo - do ponownej instalacji używa się ori śrub - i też im ukręca łebki ...

Nie chce wymieniac tylko poprawic zapadki w bebenku
-
-
Do tego trzeba tylko wyjąć wkładkę - ale żeby się do bębenka dostać - trzeba otworzyć przednią część - tą zaprasowaną.