Dwa skrzyżowania za KrakowemK.Wiśniowski pisze:ile to km od wawy?

Moderator: Mroczny
boris.blank pisze:Jako jedna z niewielu grup użytkowników pojazdów samochodowych spędzająca w samochodach więcej czasu niż pod nimi - żyje nam się świetnie.
Sniper pisze:boris.blank pisze:Jako jedna z niewielu grup użytkowników pojazdów samochodowych spędzająca w samochodach więcej czasu niż pod nimi - żyje nam się świetnie.
Świetnie![]()
Bez świadomości czym jest warsztat, kanał, holowanie, laweta,
Bez pojecia czym sie kończy zastosowanie przez fabrykę nieodpowiednich materiałów![]()
Bez nieistotnej wiedzy na temat najdrobniejszych elementów budowy swoich pojazdów![]()
Bez umiejętnosci ich reanimacji![]()
Bez świadomości o zawodności rzeczy martwych i tym, że to w istocie tylko kupa złomu![]()
I to ma być życieTo raczej słodka iluzja
Teee poczekaj do spotkania ( ZMOTY)AdAm pisze:@Big-Unimog - daj spokoj - pierwsza dziura w Żaholeckim lesie i nocki brakło żeby go wyciągnąćCiężkie to cholerstwo jak diabli... (To już dłużej chyba ta fadroma walczyła
) Do lasu UNIMOG się zupełnie nie nadaje. Jedyne co ma fajne to mosty z blokadami...
ja robiłem w 140slc silnik i też automat zgłupiałBOOGIE pisze:Cenie Mercedesy bo to dobre auta ale niestety jest jeden poważny mankament, którego nie rozumiem czemu nie mogą wyeliminować.
Chodzi mianowicie o automatyczne skrzynie biegów. W S-klasie wuja 400cdi już kilka razy coś przy niej robili w servisie - sami servisanci mówią, że są to za słabe skrzynie dla tego motoru.
A w A-klasie mojej Mamci skrzynia ta jest anemiczna, "myli" się często i szarpie. Jedyny plus tej skrzyni to sam fakt, iż jest to automat (w korkach bajka)
Bo linka stalowa za cieniutka byla... tak ze 25-30 mm grubosci to by dala rade sie wyciagnac.Big-Unimog pisze:AdAm Big był utopiony 1.8 metra i nie wyjechała FADROMA 16-to tonowa 60 centymetrow i tez nie dała rady mając łyche
![]()
Jazda w lekko "odmiennym" stanie po lesie takim sprzętem musi sie konczyc totalnym utopieniem. Dobrze ze nastepnego dnia znalazl sie odpowiedni sprzet do wyciagniecia Fadromy, bo inaczej to tylko palnik i na czesci...Big-Unimog pisze: mysle ze operatora Fadromy bedziemy wybierać drogą losowaniana to samo wyjdzie
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość