G230- 1986rok
Moderator: Mroczny
G230- 1986rok
witam,
dzisiaj oglądałem takie auto z automatem, dwiema blokadami i trzy drzwiowe. Facet zciągną je z germanii .
Jest jescze bez opłat, ma troszeczkę rdzy na nadwoziu a reszta jest na pierwszy rzut oka ok.
Zastanawiam się nad kupnem jego ale nie wiem ile można za takie auto rozsadnie zapłacić, liczę na sugestie
ps. jak jest z częściami , na co zwacać uwagę, a może nie warto takiego auta kupować?
dzięki i pozdrawiam
dzisiaj oglądałem takie auto z automatem, dwiema blokadami i trzy drzwiowe. Facet zciągną je z germanii .
Jest jescze bez opłat, ma troszeczkę rdzy na nadwoziu a reszta jest na pierwszy rzut oka ok.
Zastanawiam się nad kupnem jego ale nie wiem ile można za takie auto rozsadnie zapłacić, liczę na sugestie
ps. jak jest z częściami , na co zwacać uwagę, a może nie warto takiego auta kupować?
dzięki i pozdrawiam
szukam samuraia!!!
-
-
Pisząc, że nie ma problemów z gazem miałem na myśli "bezproblemowy" montaż intalacji gazowej i pracę silnika na gazie. Co do osiągów; przy odpowiednio wyregulowanym silniku spadek mocy jest nieznaczny. Co prawda około 100 "koników" na ponad 2t masy to nieco mało
ale na gazie v-max około 130km/h to nie tak żle. 

"MARIAN" 230G
-
bo to jest na mechanicznym wtrysku,boris.blank pisze:Ale w 86 to powinno być GE230 czyli na mechanicznym wtrysku, bo jak to jest silnik na Strombergu to straszna kupa.
ale najbardziej interesuje mnie cena takiego modelu uwzględniając to,że stan auta jest całkiem przyzwoity,
czy ktoś może ostatnio kupował podobne ?
szukam samuraia!!!
- piotr oskwarek
-
-
-
w tym wypadku więcej; dzisiaj oglądałem go bardziej szczegółowo i wyleczyłem się z tego G, facet twardo ceni 23tyś, do tego trzeba doliczyć akcyze + inne opłaty + troszeczkę spawania i lakier do połowy+skrzynia automat kiepsko działa+silnki (na początek łańcuszek)a dalej?+'pakiet starowy wg.mnie ok 3tyś na poczatek podliczając=grubo ponad 30...NIE WARTO! ja dawałem mu 15 za auto i to chyba za dużo uwzględniając to co dzieje się na rynku samochodów,MOC pisze:pewnie ze warto, do ceny kupna dolicz pakiet startowy rzedu 10 KPLN i smialo mozesz ruszac w teren
pozdrowienia niedoszły wł. G
szukam samuraia!!!
- piotr oskwarek
-
poza tym to tylko motor 2.3 i w dodatku automat skrzynianowicjusz pisze:w tym wypadku więcej; dzisiaj oglądałem go bardziej szczegółowo i wyleczyłem się z tego G, facet twardo ceni 23tyś, do tego trzeba doliczyć akcyze + inne opłaty + troszeczkę spawania i lakier do połowy+skrzynia automat kiepsko działa+silnki (na początek łańcuszek)a dalej?+'pakiet starowy wg.mnie ok 3tyś na poczatek podliczając=grubo ponad 30...NIE WARTO! ja dawałem mu 15 za auto i to chyba za dużo uwzględniając to co dzieje się na rynku samochodów,MOC pisze:pewnie ze warto, do ceny kupna dolicz pakiet startowy rzedu 10 KPLN i smialo mozesz ruszac w teren
pozdrowienia niedoszły wł. G
bardzo to nierychliwe
grzesiek ale ten mercedes to całkiem ładny miał kolorek i grill
a i koło zapasowe z fajnym bieżnikiem
według mnie to niewarto go brać za dużo roboty
żeby on jeździł to trzeba na początek zmienić silnik i skrzynię
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
-
Ja nie wiem o jakim pakiecie mówicie. Mam swojego od kilku lat i nic ! Żadnych luzów, jakie klocki ?, jakie okładziny ?, amortyzatory ?, sprężyny ?. jedynie kupiłem nowe opony. Od roku grzeje mi się skrzynka przekładniowa ale jeszcze będzie się musiała pogrzać bo nie mam czasu na pierdoły. To że rdzocha go lubi, super - takich nie kradną. Silniki - to prawda słabiutkie ale na wiosnę wymieniam tylko muszę TIG'a uruchomić aby mieć czym skrzynkę pospawać. Nie oszukujmy się Germanowie nie oddadzą samochodu w dobrym stanie poniżej 3000EUR, takie, które warto kupić kosztują 6000. I nie oczekujcie, że ceny G spadną - tych samochodów jest na prawdę tak mało, że im to nie grozi.
wszystko co piszesz to prawda ALE ja nie kupowałbym go po to aby jeżdzić po asfalcie( do tego celu mam inne auto), a zrobić go w teren to zbyt wysokie kosztyboris.blank pisze:Ja nie wiem o jakim pakiecie mówicie. Mam swojego od kilku lat i nic ! Żadnych luzów, jakie klocki ?, jakie okładziny ?, amortyzatory ?, sprężyny ?. jedynie kupiłem nowe opony. Od roku grzeje mi się skrzynka przekładniowa ale jeszcze będzie się musiała pogrzać bo nie mam czasu na pierdoły. To że rdzocha go lubi, super - takich nie kradną. Silniki - to prawda słabiutkie ale na wiosnę wymieniam tylko muszę TIG'a uruchomić aby mieć czym skrzynkę pospawać. Nie oszukujmy się Germanowie nie oddadzą samochodu w dobrym stanie poniżej 3000EUR, takie, które warto kupić kosztują 6000. I nie oczekujcie, że ceny G spadną - tych samochodów jest na prawdę tak mało, że im to nie grozi.
szukam samuraia!!!
-
- piotr oskwarek
-
tego to bym nie powiedziałboris.blank pisze:Jakie koszty ? To jest jedyny samochód, który do extremalnej jazdy w terenie potrzebuje jedynie opon MT.
przynajmniej o tym mercedesie o którym właśnie gawędzimy

były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD