Sprzęgło w Unimogu
Moderator: Mroczny
Sprzęgło w Unimogu
Mam unimoga z silnikiem 300d z mercedesa 123 Koło zamachowe tarcza i docisk orginał unimog z bęzyny 2.2 Zaczyna sypać mi się sprzęgło Podciągnąłem troche na śrubach od docisku Działa przynajmniej narazie Ale jakoś głośniej zaczęło rzegotać bo łożysko opiera się o wałek Mam pytanie czy ktoś zastąpił taki stary model sprzęgła jakim nowszym typem i z jakiego auta pasowałby taki zestaw żeby nie trzeba było zmieniać obudowy skrzyni Proszę o rade Pozdrawiam
-
-
Re: Sprzęgło w Unimogu
U mnie w unimogu tez mam silnik 3.0D z w123 tylko ze turbo. Po zlozeniu nowego silnika z reszta sprzeglo na luzie przy biegach 3,4,5,6 i niskich obrotach strasznie halasuje. Na przy biegach 1,2 zadnego halasu niema. Z poczatku troche sie tym przejolem. Do tej pory przejechalem moim U404 jakies 4000 i sprzeglo dziala jak na poczatku. Uwazaj jak bedziesz regulowal lape sprzezla abys nie przegilo bo mozesz sobie rozwalic docisk. Mnie sie to prawie udalo.
Co do zamienikow to nic niewiem a sam bym chcetnie sie zaopatrzyl.
Co do zamienikow to nic niewiem a sam bym chcetnie sie zaopatrzyl.
LR S109" 2.25D
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700
Re: Sprzęgło w Unimogu
Dziękuje Kolego za odpowiedż Odetchnąłem z ulgą i mam nadzieje że zrobię na tym sprzęgle tyle kilometrów co Ty Pozdrawiam