Sprzęgło w Unimogu

G, Unimog

Moderator: Mroczny

EDIUNIMOG
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Sprzęgło w Unimogu

Post autor: EDIUNIMOG » pn cze 01, 2009 9:43 pm

Mam unimoga z silnikiem 300d z mercedesa 123 Koło zamachowe tarcza i docisk orginał unimog z bęzyny 2.2 Zaczyna sypać mi się sprzęgło Podciągnąłem troche na śrubach od docisku Działa przynajmniej narazie Ale jakoś głośniej zaczęło rzegotać bo łożysko opiera się o wałek Mam pytanie czy ktoś zastąpił taki stary model sprzęgła jakim nowszym typem i z jakiego auta pasowałby taki zestaw żeby nie trzeba było zmieniać obudowy skrzyni Proszę o rade Pozdrawiam

rafalwicher

Re: Sprzęgło w Unimogu

Post autor: rafalwicher » ndz cze 07, 2009 6:55 pm

U mnie w unimogu tez mam silnik 3.0D z w123 tylko ze turbo. Po zlozeniu nowego silnika z reszta sprzeglo na luzie przy biegach 3,4,5,6 i niskich obrotach strasznie halasuje. Na przy biegach 1,2 zadnego halasu niema. Z poczatku troche sie tym przejolem. Do tej pory przejechalem moim U404 jakies 4000 i sprzeglo dziala jak na poczatku. Uwazaj jak bedziesz regulowal lape sprzezla abys nie przegilo bo mozesz sobie rozwalic docisk. Mnie sie to prawie udalo.
Co do zamienikow to nic niewiem a sam bym chcetnie sie zaopatrzyl.
LR S109" 2.25D
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700

EDIUNIMOG
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Sprzęgło w Unimogu

Post autor: EDIUNIMOG » ndz cze 07, 2009 11:29 pm

Dziękuje Kolego za odpowiedż Odetchnąłem z ulgą i mam nadzieje że zrobię na tym sprzęgle tyle kilometrów co Ty Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mercedes”