IKAR - Dzień Dobry !

G, Unimog

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » śr kwie 27, 2005 8:44 pm

biloowa pisze:No to i mi i Tobie oszukują liczniki , a ja zużycie napisalem jakie mam na podstawie licznika. Aha i ty masz pewnie naped tylko na tył a ja stały 4x4 i kapcie 285. Pozdrawiam.
Eeee, doliczam sobie z 10% do licznika kilometrów na okoliczność większych opon.
To, że mogę odpiąć przód wiele nie zmienia w zużyciu paliwa, bo i tak się kręci całe żelazo aż do reduktora - sprzęgiełek nie ma przecież.
Jak odkręciłem przedni wał z powodu padniętych krzyżaków, to dało się odczuć swobodniejszą jazdę po czarnym.
Zastanawiam się do czego są te "sprzęgiełka do mercedesa" w sklepie chermola? Jakoś nie wyobrażam sobie ich w G...
285 to już niezłe walce. Koleiny nie poniewierają?

Awatar użytkownika
biloowa

Post autor: biloowa » śr kwie 27, 2005 8:54 pm

jak miałem wyciupciane końcówki drązków to latał po całej drodze , a teraz po wymianie jest wszystko ok. Tylko spalanie wzroslo niestety , ten sezon posmigam na nich a na nastepny cos sie wymyśli.
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS :) , KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mercedes”