Poduchy silnika
Moderator: Mroczny
sam się wysil [cenzura]czesław&jarząbek pisze:no wysil sie troche [cenzura]

Co silnik może mieć??? tłoki, wał, korbowody, blok, pompę wtrysk, waku, pompę wodną, turbinę kolektory, głowicę (po regeneracji nowe zawory prowadnice, uszczelniacze, sprawdzona szczelność),rozrząd i trzy kilo śrubek

Czysta dusza, silna ręka.
Pamiętaj, żelazo nie klęka!!! V8

I tak chciałem ale w międzyczasie dostałem ofertę nie do odrzucenia na większy i ten mi bardziej pasował, a tamten rozebrany z głowicą po remoncie poszedł w odstawkę.banan pisze:a wracając do remontu twojego silnika to coś się uparł na nowe tłoki ? tuleje wcisnąć i przeszlifować do starych tłoków + nowe pirścienie i tyle...
Czysta dusza, silna ręka.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
[cenzura]...Mikołaj pisze:sam się wysil [cenzura]czesław&jarząbek pisze:no wysil sie troche [cenzura]!
Co silnik może mieć??? tłoki, wał, korbowody, blok, pompę wtrysk, waku, pompę wodną, turbinę kolektory, głowicę (po regeneracji nowe zawory prowadnice, uszczelniacze, sprawdzona szczelność),rozrząd i trzy kilo śrubek
wypisz co i po ile gamoniu jeden
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
macieksza pisze: Ogólnie mówiąc miał by kłopot - ale zato japoński!!! a nie fajfokloaczny
Wy obaj , placki to powinniscie dziekowac niemieckiej mysli technicznej za silnik spalinowy a Czeslaw to powinien kwiatki na grob Rudola poslac

Tak wiec ani fajfkloaczny ani skosny nawet nie zabojadowy ale rodowodowo niemiecki

G300TD;2xDisco 32";Freel;Pajero 33";Feroza
Tam gdzie konczy sie asfalt zaczyna sie DROGA
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Bos ja fajansiarzu pewno ruskim srubokretem dokrecalmacieksza pisze: Taaaa, miałem kiedyś niemiecką podstawke pod telefon w pajacu - połamała się przy dokręcaniu

Dla niewtajemniczonych deincja :
-ruski srubokret : mlotek+przecinak

Robie jak tylko parcha zreanimuje , pewnie tak gdzies w okolicach pierwszego tygodnia pazdziernika .czesław&jarząbek pisze: btw: robisz placku jaką impreze w tym roku?
Do tego czasu powinny byc juz asfalty wylane zebys mogl wszedzie spokojnie przejechac

Zaczniemy pewno z racji temperatur imprezka na haldach w Turku bo tamtejszy hotelik zacny jest , kto widzial ten wie

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: