pytanko : orurowanie
Moderator: Mroczny
pytanko : orurowanie
Witam i pozdr. z Poznania.
Pytanko: czy ma ktoś może namiar na artystę, który wytwarza, lub wie gdzie za drobne można kupić rurę przód - kopię takiej jak montują oryginalnie w 463? Cholernie mi się podoba a wyciągary i tak nie bede zakładał. Taką ma chyba Krecik , albo coś mylę.
Dzięki z góry za odp. i pozdrawiam...
Pytanko: czy ma ktoś może namiar na artystę, który wytwarza, lub wie gdzie za drobne można kupić rurę przód - kopię takiej jak montują oryginalnie w 463? Cholernie mi się podoba a wyciągary i tak nie bede zakładał. Taką ma chyba Krecik , albo coś mylę.
-
-
Re: pytanko : orurowanie
Bronzi pisze:Witam i pozdr. z Poznania.
Witam,
też jestem zainteresowany jak coś ciekawego znajdiesz daj znać, pozdrawiam M

W 460 230GE@->300GE
Re: pytanko : orurowanie
i ja teżmxw pisze:Bronzi pisze:Witam i pozdr. z Poznania.
Witam,
też jestem zainteresowany jak coś ciekawego znajdiesz daj znać, pozdrawiam M

DB 460 300GD, a w zasadzie już teraz 290GTD 

niestety wyjątkowo droga impreza 
nowe w aso - 7 tysia
na ebayu - tez nowe - okolo 1 tysia ale euro
w skład wchodzi zderzak dolny, jako czesc numer jeden, plus rurki chromowane jako częsc numer dwa.
ja swoj bede zaraz zdejmował, jak kto chętny to na pm

nowe w aso - 7 tysia
na ebayu - tez nowe - okolo 1 tysia ale euro

w skład wchodzi zderzak dolny, jako czesc numer jeden, plus rurki chromowane jako częsc numer dwa.
ja swoj bede zaraz zdejmował, jak kto chętny to na pm
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Będziesz robił recznie czy na jakieś zmyślnej maszynie?mirekk pisze:Mam w planach wykonanie od podstaw orurowania do wersji 460 na wzór orginału z modelu 463.
Prace zaczynam w przyszłym tygodniu.
O pierwszych efektach powiadonię.
Pytam, w sensie będziesz miał potem rysunek w Autocadzie?
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
mirekk pisze:Mam w planach wykonanie od podstaw orurowania do wersji 460 na wzór orginału z modelu 463.
Witam, bardzo mnie to cieszy bo też mam podobny plan, jeśli mogę jakoś pomóc, daj znać [mam możliwość piaskowania w pracy, no może nawet też spawania] jak byś miał już wszystko w częściach, tylko to do połączenia, prawdopodobnie mógł bym pomóc.
Pozdrawiam M.

W 460 230GE@->300GE
Na początek mam w planach przygotowanie rysunków technicznych i wykonanie makiety z brystolu (mam na myśli "kły" a nie orurowanie).
Cały problem polega na odpowiednim sposobie mocowania do ramy i uwzględnienie mocowania płyty stalowej pod wyciągarkę.
Następnie po spasowaniu wszystkiego przeniosę to do plików CDR lub AUTOCAD.
Potem pozostanie tylko wykonanie szablonów na rury z nierdzewki w takiej formię jak w nowym modelu.
Cały problem polega na odpowiednim sposobie mocowania do ramy i uwzględnienie mocowania płyty stalowej pod wyciągarkę.
Potem pozostanie tylko wykonanie szablonów na rury z nierdzewki w takiej formię jak w nowym modelu.
"MARIAN" 230G
mam dojście do gięcia ale potrzebny byłby plik z Autocada z wzorem (patrz:dyskusja o osłonie na bak w gieni z ORC)mirekk pisze:Na początek mam w planach przygotowanie rysunków technicznych i wykonanie makiety z brystolu (mam na myśli "kły" a nie orurowanie).
Z gięciem rur to już nie taka prosta sprawa, ale są szpenie co potrafią zrobić powtarzalną serię, tylko jak powtarzalną? 2,5 czy 10 szt?
Cena materiału nie jest za duża, tylko robocizna trochę wyniesie
tutaj:http://www.mastpol.pl/nazamowienie.htm
widać, że robią orurowanie do LandRovera to pewnie i do Geni też, zna ktoś tę firmę?
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
A może takie uda się komuś dogiąć i pospawać:
http://www.canadiandriver.com/roadtest/ ... agon_1.jpg
Jak postępują prace?
I ponawiam pytanie : czy ktoś miałby możliwość dotrzeć do warsztatu który przyjąłby więcej zamówień?
pozdr..
http://www.canadiandriver.com/roadtest/ ... agon_1.jpg
Jak postępują prace?
I ponawiam pytanie : czy ktoś miałby możliwość dotrzeć do warsztatu który przyjąłby więcej zamówień?
pozdr..
Ja się będę rozglądać w najbliższym czasie za zdarzaczkiem pod wyciągarkę właśnie. Rurki mam całkiem, całkiem - więc pod to spróbuję się podczepić wzornictwem zderzaka 
Gdzie znajdę to coś, co Wy próbujecie wymotać ? Ale jeśli czytam ze zrozumieniem Wasze posty - pod wyciągarkę toto nie będzie - prawda ?

Gdzie znajdę to coś, co Wy próbujecie wymotać ? Ale jeśli czytam ze zrozumieniem Wasze posty - pod wyciągarkę toto nie będzie - prawda ?
G460 300TD '88 33" +4"
-> Badania Techniczne Pojazdów ..
Trout, przecież Ty masz taką rurę - od 463. Pochwal się kto to robiłTrout pisze:mam dojście do gięcia ale potrzebny byłby plik z Autocada z wzorem (patrz:dyskusja o osłonie na bak w gieni z ORC)mirekk pisze:Na początek mam w planach przygotowanie rysunków technicznych i wykonanie makiety z brystolu (mam na myśli "kły" a nie orurowanie).
Z gięciem rur to już nie taka prosta sprawa, ale są szpenie co potrafią zrobić powtarzalną serię, tylko jak powtarzalną? 2,5 czy 10 szt?
Cena materiału nie jest za duża, tylko robocizna trochę wyniesie
tutaj:http://www.mastpol.pl/nazamowienie.htm
widać, że robią orurowanie do LandRovera to pewnie i do Geni też, zna ktoś tę firmę?

DB 460 300GD, a w zasadzie już teraz 290GTD 

Kupiłem auto, już rura była.SHEYR pisze: Trout, przecież Ty masz taką rurę - od 463. Pochwal się kto to robił
Na codzień (oprócz szpanu nie przydaje się) ale w lekkim terenie+las tak, bo przejmuje na siebie pierwsze uderzenie gałęzi itp.
A teraz 2 wiadomości:
a) znam człowieka co to zrobił (naprawdę ręczna robota, na podstawie orginału)
b) wyjechał "za chlebem" do GB
Ale czekam na niego, popracujemy jak wróci nad ochraniaczami kierunkowskazów (takie koszyki z nierdzewki na lampy na błotnikach)
Zapytam o cenę i dam znać
T.
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Witam.mirekk pisze:Mam w planach wykonanie od podstaw orurowania do wersji 460 na wzór orginału z modelu 463.
Wykonałem sobie ramki osłanające tylnie światła wegług orginału.Wyglądają świetnie.
MAM MOŻLIWOŚĆ WYKONANIA INNYCH RAMEK,SZYLDÓW WEDŁÓG WZORU POWIERZONEGO (SZABLONU) Z DOKŁADNYMI WYMIARAMI,W CENTRUM OBRÓBKI I CIĘCIA LASEROWEGO.
Aturro0013
-
-
i ja się wypowiem...
Znajomy warsztat robi grila do Gieni na wzór ORC, ale trochę solidniejszy (płyta pod wyciągarkę z "dziesiątki") te orc-owske mają trochę cieńsze blachy i zdarza się, że puszczają na spawach (widziałem!)
Zanabyłem taką konstrukcję, robi jak na razie spoko z winczem
Mil.Mar. 1200. O ile wiem kilka sztuk już wykonali. Nie bawią się w szpachle i polerkę a za to spawają naprawdę solidnie.
Namiar podam zainteresowanym na priv.
aha, jeden z nabywców w/w rur zdemontował oryginalnego grila, może chce go pchnąć?
Znajomy warsztat robi grila do Gieni na wzór ORC, ale trochę solidniejszy (płyta pod wyciągarkę z "dziesiątki") te orc-owske mają trochę cieńsze blachy i zdarza się, że puszczają na spawach (widziałem!)
Mil.Mar. 1200. O ile wiem kilka sztuk już wykonali. Nie bawią się w szpachle i polerkę a za to spawają naprawdę solidnie.
aha, jeden z nabywców w/w rur zdemontował oryginalnego grila, może chce go pchnąć?
Wrrrocław... Też ma punkt G.....
Witam wszystkich
,
Czy może ktoś dysponuje wzorem (wymiary, grubość itd.) kratek przednich na światła do G
?- to tak na początek. [poszukuje także dokładnych wymiarów na orurowanie od 463] (widzę, że już na kierunki jest dostępne- też bym bardzo poprosił)
Mam znajomego w pracy który twierdzi że podjął by się wykonania tych wszystkich elementów, [złota rączka- i oczywiście chce sobie dorobić] tylko z skąd wziąć dokładne wymiary
?
Jeśli by mu się udało wykonać pierwsze egzemplarze dobrej jakości i nie odbiegające zbytnio od oryginału – wtedy podejmie się zrobienia następnych egzemplarzy dla wszystkich chętnych. [ co najważniejsze robi tanio a dobrze- teraz to już rzadkość ]
Pozdrawiam M.

Czy może ktoś dysponuje wzorem (wymiary, grubość itd.) kratek przednich na światła do G

Mam znajomego w pracy który twierdzi że podjął by się wykonania tych wszystkich elementów, [złota rączka- i oczywiście chce sobie dorobić] tylko z skąd wziąć dokładne wymiary

Jeśli by mu się udało wykonać pierwsze egzemplarze dobrej jakości i nie odbiegające zbytnio od oryginału – wtedy podejmie się zrobienia następnych egzemplarzy dla wszystkich chętnych. [ co najważniejsze robi tanio a dobrze- teraz to już rzadkość ]
Pozdrawiam M.
W 460 230GE@->300GE
Ile chce za grila?Jestem zainteresowany.jaccard pisze:i ja się wypowiem...
Aturro0013
Jak coś więcej będzie wiadomo, to i ja spróbuję dołączyć się i coś zanabyć do mojej Gelci.
Tylko dawajcie tu od czasu do czasu jakieś info
Tylko dawajcie tu od czasu do czasu jakieś info

G460 300TD '88 33" +4"