G 350
Moderator: Mroczny
- alibia1112
Re: G 350
Znajomemu uszczelkę na głowicy wywiało i to jest tego silnika częsta przypadłość.
Ogólnie duże spalanie, a na automacie szalu z butem nie ma
Ogólnie duże spalanie, a na automacie szalu z butem nie ma

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
Znajomy miał ten silnik w starej S-klasie i było mooocno rozczarowany osiągami i spalaniem. Nijak do gwiazdy nie przystoi. Chyba lepiej szuakć 3,0 TD 177 lub 2,9
Był Samuraj na MT
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion
Była Navara na AT...
Jest Sharan 4Motion

Sensownosc samej geli to jedno - tu co kto lubi, ale 350 to chyba ten sam silnik co w CLSie.
v6 M272
Klapki w kolektorach, rozrzad od strony grodzi itd.. ale to do przezyc
Zuzywaja sie zeby walka wyrownowazajacego. Czesci chyba kolo 1000 + silnik na zewntarz. Wiec robota raczej nie na kilka stowek. Po naprawieniu w CLSie kolegi (ostatni gwizek byl) lata sobie spokojnie dalej.
v6 M272
Klapki w kolektorach, rozrzad od strony grodzi itd.. ale to do przezyc
Zuzywaja sie zeby walka wyrownowazajacego. Czesci chyba kolo 1000 + silnik na zewntarz. Wiec robota raczej nie na kilka stowek. Po naprawieniu w CLSie kolegi (ostatni gwizek byl) lata sobie spokojnie dalej.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Jednostki chyba blizniacze w blizniaczych rocznikach (nie wiem - nie sprawdzalem).
Ale jak Mroku mowi,ze 88 niechce to pewnie celuje w okolice 2003-2004 i w gore. A tam juz ten wadliwy motur byl. Tak smao jak w MLach, E klasach itd..
Na G sie nie znam i nawet nieche sie znac. Wystarczy ze jezdze co ktorys weekend.
Ale jak Mroku mowi,ze 88 niechce to pewnie celuje w okolice 2003-2004 i w gore. A tam juz ten wadliwy motur byl. Tak smao jak w MLach, E klasach itd..
Na G sie nie znam i nawet nieche sie znac. Wystarczy ze jezdze co ktorys weekend.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie ujmując Mrokowi potencjału finansowego, to szczerzę wątpię, żeby pisał o G350 CDI
raczej o 350TD z połowy lat 90-tych, ten sam co w w140
raczej o 350TD z połowy lat 90-tych, ten sam co w w140
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
to ja nawet nie wiedziałem że taka bena jest
motoryzacyjnie jestem średnio 10 lat do tyłu
aktualnie zapoznaję się z nowinkami z 2005 roku

motoryzacyjnie jestem średnio 10 lat do tyłu
aktualnie zapoznaję się z nowinkami z 2005 roku

LR
LR
znajomy mial gele z tym motorem
nic jej nie brakowalo , zrobil nia 150 tysi bez jednej awarii
Mnie nie przekonuje jedynie fakt , ze jest ten motor najczesciej z automatem.
Mroku zaskocza cie ceny czesci do G klasy
Ja mialem 461 - wolfa z motorem 2,9 ( bez turbo) - dobrze sie zbieral, fajnie sie nim jezdzilo ale mial beznadziejne v-max ( ok 105-110 ) ale to chyba kwestia przelozen
Czesci kosztowaly jakies grosze w porownaniu do toyoty - pierdyliard zamiennikow ( czesci tozszame z busami )
nic jej nie brakowalo , zrobil nia 150 tysi bez jednej awarii
Mnie nie przekonuje jedynie fakt , ze jest ten motor najczesciej z automatem.
Mroku zaskocza cie ceny czesci do G klasy
Ja mialem 461 - wolfa z motorem 2,9 ( bez turbo) - dobrze sie zbieral, fajnie sie nim jezdzilo ale mial beznadziejne v-max ( ok 105-110 ) ale to chyba kwestia przelozen
Czesci kosztowaly jakies grosze w porownaniu do toyoty - pierdyliard zamiennikow ( czesci tozszame z busami )
Chodzi najprawdopodobniej o OM 603 w wersji 3,5 litra, takiego jak tu:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera
http://webcache.googleusercontent.com/s ... ient=opera
gela z 2004 kosztuje tyle co mój dom

dokładnie rocznik 95 i interesuje się nią bo zwyczajnie sama mnie znalazła. Ja tam z moich wozów jestem bardzo zadowolony i nic nie planuję zmieniać. Ale z drugiej strony - g jeszcze nie miałem

dokładnie rocznik 95 i interesuje się nią bo zwyczajnie sama mnie znalazła. Ja tam z moich wozów jestem bardzo zadowolony i nic nie planuję zmieniać. Ale z drugiej strony - g jeszcze nie miałem

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Mroczny pisze:Ale z drugiej strony - g jeszcze nie miałem
bez zbędnego subiektywizmu i szowinizmu, śmiało mogę powiedzieć że zadbane (a sporo takich) W463 z OM606 to wóz idealny.
tyle że to stówka. za wóz z 97 roku

LR
LR
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w zasadzie to wyczerpuje zagadnienie.suzi4WD pisze:kup coś z silnikiem
szczerze
żeby giewagen jechał musi mieć pięciolitrową benzynę.
wszystko inne to szmelc.
ładne auto ale jakieś takie...ogólnie chujowe.
i nie jedzie.
#noichuj