Ci co maja G wierza ze ma działać, a ci co maja lr-y wiedza jak ma działać bo juz wszedzie trzeba było zagladać i poprawiac

i nie pisz ze wiara jest zgubna

Moderator: Mroczny
WitamBolesław pisze:Witam Wszystkich szczęśliwych posiadaczy Mercedesa G!
Jestem tu nowy także wybaczcie ewentualne niedociągnięcia z mojej strony![]()
W pażdzierniku kupiłem 250GD (krótki) z 1988. Wymagał małego remonciku niestety (pęknięta tuleja na 4 garze)Ale już wszystko jest OK. Na wstępie chciałbym się dowiedzieć czy da sie do niego włożyć oponki BFGoodrich 235/85/16, tak żeby nic nie przerabiać. Obecnie mam Pirelli Scorpion 205/80/16 a często jeżdzę do lasu na polowania i już kilka razy się zakopałem więc przydałoby się coś lepszego. Z góry dzięki za wszelkie info!
nie zwracaj uwagi na licznik - odczyty tak czy inaczej wkunord pisze:Pytanie do kolegów stosujących większe lacze : czy po wymianie opon na większy rozmiar, coś kombinowaliście z napędem licznika ? Gdy czytam o zużyciu paliwa w l/100 km mam wątpliwości, czy została wzięta pod uwagę poprawka na mylne wskazanie licznika kilometrów przy zastosowaniu większych laczy - bez zmian w napedzie licznika.
Pozdrawiam
benek pisze:...Wydaje mi się że trudno tutaj o kogoś kto ma fabryczne zawieszenie, ...
benek pisze:... a jak ma to zapewne jest już nieźle siadnięte ...
benek pisze:...albo nie wie czy jest oryginalne...
Jeśli możesz, to napisz o tym remoncie - jekie były objawy przed remontem, w jaki sposób zorbiłeś silnik- jeden gar czy całość no i koszta...Bolesław pisze:W pażdzierniku kupiłem 250GD (krótki) z 1988. Wymagał małego remonciku niestety (pęknięta tuleja na 4 garze)Ale już wszystko jest OK.
gumowa taśma z podajnikow budowlanychkmachacz pisze:No tak, ale czy autko musi mieć poszerzenia, aby koła nie wystawały za obrys błotnikówMaciej Szczepański pisze:255/85/16 wchodzą bez nikakich.![]()
![]()
wiklos pisze:Poniewaz dwa kolejne samochody 4x4 kupowalem bo mi sie podobaly a dopiero potem okazywalo sie co sa warte stojac przed problemem zamiany - zakupu kolejnego zwracam sie z uprzejma prosba o opinie. Znalazlem takie modele:
http://ramon.gratka.pl/?o=tresc&id=25&i ... =&f_slowo=
i inne na tej samej stronie.
Czy mogli byscie uswiadomic dotychczasowego wielbiciela techniki amerykanskiej co to jest warte. Oczywiscie przez internet sie samochodu nie oceni ale ... mozna wiele poradzic np co do typu i ceny. Z gory dzieki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości