Witam wszystkich, jestem tu nowy
Moderator: Mroczny
Ja tu czytu czytu, gadu gadu a przywitać się zapomniałem
Wybaczcie Panowie / Panie, naprawiam swój nietakt i dziekuję za wyrozumiałość
Z racji tego, iż rodzinka się rozrasta, rozglądam się za dyliżansem, który bezpiecznie i w klimacie powiezie nas w odległe miejsca i wróci. Grunt aby miał tyle samo wyjazdów co powrotów
Ponieważ jestem miłośnikiem "kanciastych" brył i tajnej niemieckiej technologii zwróciłem swoje oczy ku G.
Wybór trudny gdy chce się mieć uniwersalne auto, stąd czerpię z doświadczenia właścicieli i jestem zobowiązany za dzielenie się wiedzą.
Pozdrawiam całą załogę G !

Wybaczcie Panowie / Panie, naprawiam swój nietakt i dziekuję za wyrozumiałość

Z racji tego, iż rodzinka się rozrasta, rozglądam się za dyliżansem, który bezpiecznie i w klimacie powiezie nas w odległe miejsca i wróci. Grunt aby miał tyle samo wyjazdów co powrotów

Ponieważ jestem miłośnikiem "kanciastych" brył i tajnej niemieckiej technologii zwróciłem swoje oczy ku G.
Wybór trudny gdy chce się mieć uniwersalne auto, stąd czerpię z doświadczenia właścicieli i jestem zobowiązany za dzielenie się wiedzą.
Pozdrawiam całą załogę G !
Samurai 1.9 PSA lift 2" BFG MUD MT
W463 300GE
W463 300GE
V70 2.5 TDI R5 na suwaku
W463 300GE
W463 300GE
V70 2.5 TDI R5 na suwaku
- danielst
- jestem tu nowy...
witam kolegów
serdecznie witam mam na imie Daniel i mieszkam w Stalowej Woli .
Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem G230 z87roku.
Auto kupiłem z mobile.de i choć musiałem pojechać 1200km jestem bardzo zadowolony. W założeniu miał to być samocód na ryby , ale po testach w terenie dostałem totalnej korby.
jeszcze raz wszystkich witam
Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem G230 z87roku.
Auto kupiłem z mobile.de i choć musiałem pojechać 1200km jestem bardzo zadowolony. W założeniu miał to być samocód na ryby , ale po testach w terenie dostałem totalnej korby.

jeszcze raz wszystkich witam
Pozdrawiam
-
- jestem tu nowy...
Witam
Nazywam się Adam i zawitałem na forum kilka dni temu, a w związku z tym że mam Mercedesa to postanowiłem się tu przywitać.
Doświadczenia z autkami 4x4 ma tyle na ile mi teść pozwolił się trochę powalczyć z Suzuki Jimmy i Mitsubishi L200.
Obecnie moje autko to 124 kombi z silniczkiem 300 turbo - jeździ się tym fajnie tym bardziej że ma on skrzynię automatyczną i blokadę tylnego mostu.
Jednak docelowo jak tylko kasa pozwoli zamienił bym go na jakąś G w dizelku.
Pozdrawiam wszystkich
Nazywam się Adam i zawitałem na forum kilka dni temu, a w związku z tym że mam Mercedesa to postanowiłem się tu przywitać.
Doświadczenia z autkami 4x4 ma tyle na ile mi teść pozwolił się trochę powalczyć z Suzuki Jimmy i Mitsubishi L200.
Obecnie moje autko to 124 kombi z silniczkiem 300 turbo - jeździ się tym fajnie tym bardziej że ma on skrzynię automatyczną i blokadę tylnego mostu.
Jednak docelowo jak tylko kasa pozwoli zamienił bym go na jakąś G w dizelku.
Pozdrawiam wszystkich
-
- Baj..syncro
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam wszystkich odwiedzających jak i na sałatę zameldowanych uczestników tego forum
!
Mam na imię Piotr. Pojazdami z napędem na 4 łapy poruszam się od jakiegoś czasu jak na razie są to wyłącznie (może nie powinienem tego tu pisać) VW. Mam zamiar jednak dołączyć do grona posiadaczy Mercedesa modelu "G".
Mam nadzieje, że widza i pomoc (na którą liczę) zasięgnięta tutaj pozwoli mi dokonać trafnego wyboru kiedy stanę oko w oko ze sprzedającym
Pozdrawiam
Baj..syncro

Mam na imię Piotr. Pojazdami z napędem na 4 łapy poruszam się od jakiegoś czasu jak na razie są to wyłącznie (może nie powinienem tego tu pisać) VW. Mam zamiar jednak dołączyć do grona posiadaczy Mercedesa modelu "G".
Mam nadzieje, że widza i pomoc (na którą liczę) zasięgnięta tutaj pozwoli mi dokonać trafnego wyboru kiedy stanę oko w oko ze sprzedającym

Pozdrawiam
Baj..syncro
-
- jestem tu nowy...
witam panowie,
mam na imie franek i jestem zapalonym ...no wlasnie....quad'ownikiem
melduje sie tutaj,gdyz moje traktorki na wyprawy ciagne ml w163,i czasami tez mam z nim zwiazane jakies pytania --- a gdzie najlepiej szukac pomocy jak nie na forum zapaleńcow 4x4??
z gory dziekuje za wszelka udzielona mi pomoc--sam tez postaram sie pomoc ,jezeli tylko bede dysponowal potrzebna wiedza
pozdrawiam
franek
mam na imie franek i jestem zapalonym ...no wlasnie....quad'ownikiem

melduje sie tutaj,gdyz moje traktorki na wyprawy ciagne ml w163,i czasami tez mam z nim zwiazane jakies pytania --- a gdzie najlepiej szukac pomocy jak nie na forum zapaleńcow 4x4??
z gory dziekuje za wszelka udzielona mi pomoc--sam tez postaram sie pomoc ,jezeli tylko bede dysponowal potrzebna wiedza
pozdrawiam
franek
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Witam wszystkich, jestem tu nowy
witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Geli, do których też się zaliczam:)
who dares wins
- Evangelicus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witaj, ja JESZCZE nie mam Geli. ale mam nadzieję, że niedługo... 

Mercedes W123 200D, Mercedes W123 240D, GD 290/300 (jeszcze u kogoś, od kogo odkupię, hehe)
- iwona łoś
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witamy
jesteśmy nowymi posiadaczami G300 (teoretycznie) jak sie wszystko dokładnie sprawdzi to może G230 ( narazie tylny most rozebrany)
pozdrawiamy serdecznie
Iwona i Krzysiek
jesteśmy nowymi posiadaczami G300 (teoretycznie) jak sie wszystko dokładnie sprawdzi to może G230 ( narazie tylny most rozebrany)
pozdrawiamy serdecznie
Iwona i Krzysiek
- andrzej300
-
tzn nie wiecie co kupiliście?iwona łoś pisze:Witamy
pozdrawiamy serdecznie
Iwona i Krzysiek
już ... już.... prawie jest...
- iwona łoś
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Wg dokumentów 300G ale .....
Wiesz jak jest kupując parcha okazało się ,że miał tyle patentów, składany chyba ze trzech, a jak się nie rozebrało to i nie widać było .... ta G miała mieć nowe mosty tylnie , złożone przez kolegów ( offroadowców) z Leska , cud że dojechaliśmy do domu , lało sie jak cholera z mostu , po rozebraniu.... szkoda słów... zrobione na sztukę aby sprzedać, za to pociagniety spód czarnym barankiem ...
Pozdrawiam K
Wiesz jak jest kupując parcha okazało się ,że miał tyle patentów, składany chyba ze trzech, a jak się nie rozebrało to i nie widać było .... ta G miała mieć nowe mosty tylnie , złożone przez kolegów ( offroadowców) z Leska , cud że dojechaliśmy do domu , lało sie jak cholera z mostu , po rozebraniu.... szkoda słów... zrobione na sztukę aby sprzedać, za to pociagniety spód czarnym barankiem ...
Pozdrawiam K
-
-
Witam jestem nowy w temacie G klasse. Zaopatrzylem sie ostatnio w MB G-klasse z 86 roku z 2.8 silnikiem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow Rafal
LR S109" 2.25D
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700
LR Discovery 200Tdi
MB Unimog 404 3.0TurboD
Yamaha XTZ 750
ArcticCat 700