merc EL 6988W i EL 6226X

G, Unimog

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » sob wrz 22, 2007 10:48 pm

Ale co Patrole od was ? :o
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » sob wrz 22, 2007 10:54 pm

Szupryk46 pisze:Ale co Patrole od was ? :o
no ponoc z Poznania !!

ale kogo nie zapytam to nic nie wie... !!

jacyś nowo nawiedzeni... !! zapominaja zepoza sprzętem w łofroudzie najważniejsza jest qrna GŁOWA... !!

nic mnie tak nie denerwuje jak brak wyobraźni... !! :)3

nic tylko kupic żelastwo i do boju... !! nieważne gdzie... !! porażka... !! :)3

ale niestety ostatnio w tym kierunku "TO" idzie...

myślę ze im wiecej bedzie takich spraw zakończonych ukaraniem... tym spokojniej sie na szlakach zrobi... !!

trzeba tylko to skutecznie nagłaśniać... !! innej drogi wg. mnie nie ma... !!
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » sob wrz 22, 2007 10:56 pm

myślę ze im wiecej bedzie takich spraw zakończonych ukaraniem... tym spokojniej sie na szlakach zrobi...
I być może w offroadzie. Leśnikom znudzi się takie traktowanie i rajdy się skończą przez takich właśnie bezmuzgów.
Brak słów :)3 :)3
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

sebalodz

Post autor: sebalodz » sob wrz 22, 2007 10:57 pm

[quote="XJeep
chlopaki "bezmuździaki" maja ponoć auta zabrane, rozprawa wyznaczona za rok... płacą dodatkowo co miesiąc niemała kasę za parking policyjny...

widać ze można skutecznie ukarać... !! :)2

[/quote]

sorki a na jakiej podstawie zabrali im auta ????
:o
Seba Lodz
MAM SYNKA :-)
GG - 1103907

Awatar użytkownika
XJeep

Post autor: XJeep » sob wrz 22, 2007 11:00 pm

sebalodz pisze:
XJeep pisze: chlopaki "bezmuździaki" maja ponoć auta zabrane, rozprawa wyznaczona za rok... płacą dodatkowo co miesiąc niemała kasę za parking policyjny...

sorki a na jakiej podstawie zabrali im auta ????
:o
sa jako dowód w sprawie... po rezerwacie ścisłym upalali... !!

cały "wyc" polega na tym ze rozprawa za rok wyznaczona ... !! genialny pomysł... !! to dla przykładu zrobiono... i zadziałało ... !!

nawet kolegium nie dostali... bo "przeca" nie można by ich wtedy ukarać 2gi x za to samo... !!

wiec będzie rozprawa... !! :)2

a do tego czasu "becalen" za parking... no i brak auta... !!
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...

Awatar użytkownika
Evangelicus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Evangelicus » ndz wrz 23, 2007 5:30 pm

SUPER!

i ło to chodzi :)2 :)2 :)2
Mercedes W123 200D, Mercedes W123 240D, GD 290/300 (jeszcze u kogoś, od kogo odkupię, hehe)

Awatar użytkownika
Evangelicus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Evangelicus » wt paź 23, 2007 7:33 pm

i co z tymi baranami (bez obrazy dla zwierząt!), wie ktoś?
Mercedes W123 200D, Mercedes W123 240D, GD 290/300 (jeszcze u kogoś, od kogo odkupię, hehe)

sinkler

Post autor: sinkler » czw gru 13, 2007 10:15 am

Liroz pisze:
czaykowski pisze:
Liroz pisze:Urzędniczyna się znalazł :) brakuje ci szerszego spojrzenia kolego
widzę że nick się zmienił ale mentalność "dresa" została ... :)3
A skąd Ci to przyszło do głowy że mam mentalność "dresa"?

A może dresy to ci którzy palą drewnem (ostatnio jest taka moda) przez co lasy są golone na potęgę w świetle prawa, w tym celu malownicze drogi leśne są rozjeżdżane 10-tonowymi pojazdami i zamieniane w błotniste koryta a całe połacie pięknych lasów znikają zmieniając się w uprawy sosny?

Kim jest przy całym tym przemyśle okazyjny, unikający niszczenia czegokolwiek off-roadowiec? wg niektórych tu obecnych głównym przestępcą...
Liroz zgadzam się z Tobą a i dresik noszę czasami ale z polara i wieczorem.
Nigdy nie miałem problemu z leśniczymi. No nie tylko raz ale wtedy wjechałem do lasu osobówką na dymanko .Był wyrozumiały ale panna cięzko przestraszona.
stary dyfer

QCOR
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: QCOR » czw gru 13, 2007 7:07 pm

Liroz pisze: A skąd Ci to przyszło do głowy że mam mentalność "dresa"?

A może dresy to ci którzy palą drewnem (ostatnio jest taka moda) przez co lasy są golone na potęgę w świetle prawa, w tym celu malownicze drogi leśne są rozjeżdżane 10-tonowymi pojazdami i zamieniane w błotniste koryta a całe połacie pięknych lasów znikają zmieniając się w uprawy sosny?

Kim jest przy całym tym przemyśle okazyjny, unikający niszczenia czegokolwiek off-roadowiec? wg niektórych tu obecnych głównym przestępcą...
...palenie drewnem :lol:
... wycinanie lasu :)21
......uprawy sosnowe :)21 :)21 :)21

Sorry, ale nie mogę nic nie pisać gdy "analfabeta" w temacie leśnictwa i chyba całej przyrody wypowiada się na te tematy.

Oczywiście przy tym przemyśle TY biedny off-roadowiec oraz ci biedni palący syfy w rezerwatach ścisłych są wręcz aniołkami :)21

Może trochę poczytasz, pomyślisz, a następnie będziesz miał coś do powiedzenia w temacie....?

Awatar użytkownika
skorek

Post autor: skorek » sob gru 15, 2007 11:46 pm

XJeep pisze:
Szupryk46 pisze:Jeśli się nie myle, to chłopaki z Wielkopolski, też mają podobny problem. Ktoś ostatnio upalał, tam gdzie nie powinien :-?
taaaa... słyszałem co nieco ...
robilismy ostatnio roadbook koło Łagowa !! wszystko na legalu... !! jak zawsze zreszta ... !!

ale jakiś miesiąc przed nami 2 patrole z Poznania upalały w wawozie, w ścisłym rezerwacie... "winczowalil sie bez opamiętania... !!

a ze Pan lesniczy dostal pare dni wczesniej z "buta" od jadącego crossowca w lesie to nie było zmiluj... !! i dobrze... !! :)2

chlopaki "bezmuździaki" maja ponoć auta zabrane, rozprawa wyznaczona za rok... płacą dodatkowo co miesiąc niemała kasę za parking policyjny...

na ta chwile w okolicach łagowa trwa polowanie na 2 suzy ktore bezkarnie oraja gdzie popadnie... bez tablic rejestracyjnych... !!

ale przyjdzie i na nich pora... !!

cala sprawa byla opisana w gazecie Świebodzińskiej - ja znam ja z rozmowy z kolega, nie czytałem... !!

moze ktos wie cos wiecej na ten temat... ?? Chłopaków tez nie znam... !! ale tego akurat nie zaluje... !! :)3
kolego coś ty za jeden? 1600 postów opis pod zdjeciem wielkopolska, a opisujesz moje okolice. ?? chodzi ci o łagów Lubuski, i okolice Świebodzina?
znam tu większość aut i ludzi którzy jeżdza w terenie a ty rozpisujesz się o jakimś polowaniu na 2 suzy??????

Chłopaków tez nie znam... !! ale tego akurat nie zaluje... !!

oskarżasz ludzi z mojej okolicy, a jaka masz pewność że to ktoś z tąd? może ktoś tak jak ty jedzie 100 km w te okolice aby sobie poupalać po poligonie i innych ciekawych okolicach i zeby było smieszniej i bardziej tajemniczo ściąga blachy? nie pomyślałeś o tym?
nie raz zebrało mi sie za ludzi z "zewnatrz" którzy tak właśnie robili
ale nie o to chodzi aby sie oczerniać i doprowadzać do podziałów miedzy regionami, wiekowymi itp.
no chyba ze piszesz o innym łągowie i Świebodzinie to nie potrzebnie sie uniosłem i przepraszam.
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.

Awatar użytkownika
skorek

Post autor: skorek » ndz gru 16, 2007 12:15 am

QCOR pisze:
Liroz pisze: A skąd Ci to przyszło do głowy że mam mentalność "dresa"?

...palenie drewnem :lol:
... wycinanie lasu :)21
......uprawy sosnowe :)21 :)21 :)21

Sorry, ale nie mogę nic nie pisać gdy "analfabeta" w temacie leśnictwa i chyba całej przyrody wypowiada się na te tematy.

Oczywiście przy tym przemyśle TY biedny off-roadowiec oraz ci biedni palący syfy w rezerwatach ścisłych są wręcz aniołkami :)21

Może trochę poczytasz, pomyślisz, a następnie będziesz miał coś do powiedzenia w temacie....?
narodził sie kolejny watek :wink:
co do sprawy wycinki drzew, to nóż sie w kieszeni otwiera. gospodarke tutejszych leśnitw można porównać do rabunkowej. podczas ostatnich polowań miałem okazje pobiegać po lasach w okolicy łagowa, masakra co drzewa się wycina. nie znajdziesz lasu w którym jakieś twarde drzewo nie było cięte(szok), i niech nikt mi nie wkreca ze tak ma być a w miejsce wyciętych drzew sa nowe nasadzenia(ktore beda takie jak te drzewa za 50/60 lat).Tak samo jak bylo z drzewem ciętym z szlaku którym ma biegnąć długo oczekiwana autostrada, wyworzono je pociągami, tirami za granice a kilka miesiecy później drzewo już importowano z niemiec, a na dzień dzisiejszy organizuje sie przetargi o twarde drzewo :o .
ale co my tu :wink: to chyba nie te forum :lol:
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.

sinkler

Post autor: sinkler » ndz gru 16, 2007 8:27 am

wątek lasu co dla niego dobre a co nie, powinien interesować nas wszystkich . Ja nie wiem prawie nic na te tematy . Jeśli ktoś sie na tym zna to niech opisze . Co i kiedy można, kiedy bardzo przeszkadzamy , jakieś lęgowe historie .W przystępnym języku .
O leśnym kłusownictwie słyszałem od leśniczych pod Kielcami. Podobno mają lepszy sprzęt niż lasy państwowe dłużyce traki , kombajny , nie mówiąc o plobownicach.
stary dyfer

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mercedes”