Jaki G- na przeprawówkę ??
Moderator: Mroczny
- Kosynier4x4
-
- Kontaktowanie:
dlaczego chcesz zmieniać mostykubakrysa pisze:mosty od patrola i bedzie gadać:)

dlaczego diesel?

300 benzyna - ponad 180 km w terenie to to robi pieknie

jak do ekstremu to zdejmujesz bude, robisz nadwozie z rurek, możesz jeszcze zamontować mechanika i więcej nie przerabiaj.. im więcej będziesz grzebał tym auto zrobi się bardiej awaryjne (chyba że będzie zrobiony idealnie...

Jeep Wrangler YJ 2.5l - Extreme
http://www.kosynier4x4.pl
kosynier czytaj dokładnie. mosty od patrola to mówiłem o firmowym aucie(łada) pana BP którego ma na avatarze mosty oczywiscie zostawic od g. dlaczego disel? bo jest mocny od małych obrotów, bo to disel i paliwko vat mozna w firmie pisac, bo ma moment, bo jak ci sie na rajdzie skonczy paliwo a bedziesz mial jakis wiejski sklepik obok to i na roślinnym kawałek dojedziesz:) a buda? mowie cabrio bo nie wszyscy od razu pakuja 60000 w zmote, czasami to sie dzieje przez dluzszy okres i auto jest modernizowane przez dluzszy czas.
GELENDA MY CAR MY LIFE!! Legendewagen
- Damian
-
- Kontaktowanie:
taaakubakrysa pisze:bo jest mocny od małych obrotów
mocniejsza w dole jest duża benzyna
diesel jest też sporo cięższy
gnojopęd do spokojnego przeprawiania jest jak najbardziej OK, ale do poważniejszego ścigania warto pomyśleć o jakimś benzynowym R6 lub nawet V8

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
nowoczesne diesle są lubiane nawet w streetracingu -> www.streetracing.pl
silnik Merca 320CDI dla przykładu, waży 204kg, duża bęzena waży podobnie
silnik Merca 320CDI dla przykładu, waży 204kg, duża bęzena waży podobnie
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
napisałem "gnojopęda" - a ta nazwa nie pasuje do nowoczesnych diesliLiroz pisze:silnik Merca 320CDI dla przykładu, waży 204kg, duża bęzena waży podobnie

LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
skrzynia idzie z bmw, reduktor zostaje
ale mówię Ci, to straszna rzeźba, czasochłonna, wymaga wiedzy i możliwości warsztatowych
ją tą pracę miałem zlecać i tak jak pisałem - kosztorys mnie zabił
do tego należy dodać choroby wieku dziecięcego, dodatkowe poprawki, serwis
ale mówię Ci, to straszna rzeźba, czasochłonna, wymaga wiedzy i możliwości warsztatowych
ją tą pracę miałem zlecać i tak jak pisałem - kosztorys mnie zabił
do tego należy dodać choroby wieku dziecięcego, dodatkowe poprawki, serwis
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
może zostać, kwestia dorobienia flanszy
natomiast wg mnie jest ona za słaba konstrukcyjnie do silnika 170KM i dużym momentem
nie wiem, czy jeździliście kiedyś bmw 525 (tym z pocz. lat 90tych) - skrzynia chodzi jak marzenie, bardzo precyzyjna, z krótkim skokiem
jakby kogoś interesował głębiej temat, to gdzieś powinienem mieć przełożenia tej skrzyni, ale musiałbym poszperać
natomiast wg mnie jest ona za słaba konstrukcyjnie do silnika 170KM i dużym momentem
nie wiem, czy jeździliście kiedyś bmw 525 (tym z pocz. lat 90tych) - skrzynia chodzi jak marzenie, bardzo precyzyjna, z krótkim skokiem
jakby kogoś interesował głębiej temat, to gdzieś powinienem mieć przełożenia tej skrzyni, ale musiałbym poszperać
LR
LR
- Kosynier4x4
-
- Kontaktowanie:
no faktycznie moja nieuwaga 
a na temat benzyna vs diesel nie bedziemy się już rozpisywać bo w tym temacie zostało już na forum wystarczająco napisane..

a na temat benzyna vs diesel nie bedziemy się już rozpisywać bo w tym temacie zostało już na forum wystarczająco napisane..

Jeep Wrangler YJ 2.5l - Extreme