Może nie tak do końca . Raczej od potrzeb osoby zamawiającej samochód i jego przeznaczenia.wszytko zalezy od mocy silnika

Moderator: Mroczny
Temat nie jest prosty, czytaj tutaj: http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=51002puchaty pisze:Np: mój Puchaty ma 3,5 tony wbite w papiery od początku kiedy założono mu hak . To jeszcze zależy jakie prawo jazdy posiada kierowca bo z kat B wolno do 3,5 tony łącznie z pojazdem , a z C + D 3,5 tony na przyczepie.Czyli 3,5 tony ładunek z przyczepą + Około 2,2 tony ciągnik = 5700 KG.Kwestia uprawnień . Chyba się nie mylę ?![]()
![]()
No to... cóż żegnamy cię na forum mercedesa ale.... fotkę zestawu mógłbyś jakaś wkleić. (tylko zamaż reklamy tssss...)arek1050 pisze:Witam ponownie tak właśnie zrobiłem i kupiłem dodge ram 2500 auto z przyczepą radzi sobie super. ostatnio tą swoją przyczepę trochę przeładowałem i razem z towarem warzyła 5,5 tony auto tylko się śmiało. Jechałem 600 kilometrów bez żadnego problemu. A co do policji to jest tak jeśli samochód DMC ma 3.5 tony to przyczepę może ciągnąć 2.7 tony ale jak to u nas jest luka prawna :D i jeśli producent przewiduje na haku 3.5 tony i tyle jest wpisane w dowodzie to możesz ciągnąć przyczepę o DMC 3.5 tony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości