ML w164 opinie
Moderator: Mroczny
ML w164 opinie
Czy ma ramę i reduktor jak poprzednik?
Jakieś dziwne wady posiada?
Interesuje mnie tylko benzyna!!
Jakieś dziwne wady posiada?
Interesuje mnie tylko benzyna!!
NO I JEST RZOPA
Re: ML w164 opinie
nie ma juz ramy.. na szczęście
- Misiek Cypr
-
Pierwszy ml mial rame i reduktor z guzika. Teortecznie jest wiec autem terenowym.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Serio miał ramę?
Nigdy mnie ta konstrukcja nie interesowała, ale to bezsens w takim aucie...
Nigdy mnie ta konstrukcja nie interesowała, ale to bezsens w takim aucie...
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Ok. Parę pomruków było, teraz trochę wiedzy.
Najczęstszy motor to 3,5 (M272) ...z wadą fabryczną. Leci zębatka wałka wyrównoważającego w pierwszych seriach silników. Naprawa to wyjęcie silnika, jego demontaż plus graty - czasem pod 10 kPLN. Serwis poniżej 20 kPLN nie puści.
Naprawdę żywe jest dopiero pińć zero. Też obarczone tą wadą, ale większym bólem są sypiące się skrzynie ostro walące po kosztach. No i niestety paliwa luuubi pociągnąć.
Jak brać to tylko z pneumatyką i z przeznaczeniem na asfalt. Opcja teren nie bangla - nie te wykrzyże, nie te skrzynie, i koszta też nie te...
Dużo więcej da się napisać okiem byłego usera ale...jako że założyciel wątku niespecjalnie uprzejmie się do mnie odnosi pozostańmy przy tej garści wiedzy na początek.
Najczęstszy motor to 3,5 (M272) ...z wadą fabryczną. Leci zębatka wałka wyrównoważającego w pierwszych seriach silników. Naprawa to wyjęcie silnika, jego demontaż plus graty - czasem pod 10 kPLN. Serwis poniżej 20 kPLN nie puści.
Naprawdę żywe jest dopiero pińć zero. Też obarczone tą wadą, ale większym bólem są sypiące się skrzynie ostro walące po kosztach. No i niestety paliwa luuubi pociągnąć.
Jak brać to tylko z pneumatyką i z przeznaczeniem na asfalt. Opcja teren nie bangla - nie te wykrzyże, nie te skrzynie, i koszta też nie te...
Dużo więcej da się napisać okiem byłego usera ale...jako że założyciel wątku niespecjalnie uprzejmie się do mnie odnosi pozostańmy przy tej garści wiedzy na początek.
Moj kumpel mial z motorem 2.3 w gazie. Z tym motorem to auto nie mialo ani jednej zalety. Ale coz, co kto lubi.
Brednie, psze pana. Nie bylo takich silników w W164. a o nich jest wątek.
Sorry, chodziło mi o W163, nie ogarniam tych oznaczeń, nie rajcuje mnie ta marka
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz- ... 2ef05cd452
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz- ... e0888947c7
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz- ... 2ef05cd452
http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz- ... e0888947c7
To ...po co piszesz, sympatyczny człowieku?
[quote="lech."]jako że założyciel wątku niespecjalnie uprzejmie się do mnie odnosi[quote]
Jak głupoty gadałeś ktoś musiał do pionu doprowadzić hihihihi bez urazy
Jak głupoty gadałeś ktoś musiał do pionu doprowadzić hihihihi bez urazy

NO I JEST RZOPA
Kurczę to co zostaje rangę l322 albo tribeca ale to z deszczu pod rynnę 

NO I JEST RZOPA
- Misiek Cypr
-
270cdi, jest calkiem przytomny, ale frajda z jazdy znikoma. Ot calkiem wygodne jezdzidelko. Auto ogarnia szutry bez stresu, skrzynia I silnik jak w jeepie
To ten sam silnik I skrzynia co w WJ 2.7 crd

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
przejedź się każdym z nich i sam zdecyduj
po mojemu - jeszcze prosiak się nadaje, tribeca powoduje ból gałek ocznych
po mojemu - jeszcze prosiak się nadaje, tribeca powoduje ból gałek ocznych
Jeszcze nie ten level by prosiakiem jeździć jak juz to vw a tribeca mi się podoba i to bardzo kwestia gustu
Diesla nie chce bo wole benzynę z gazem

Diesla nie chce bo wole benzynę z gazem

NO I JEST RZOPA
Misiek Cypr pisze:270cdi, jest calkiem przytomny, ale frajda z jazdy znikoma. Ot calkiem wygodne jezdzidelko. Auto ogarnia szutry bez stresu, skrzynia I silnik jak w jeepieTo ten sam silnik I skrzynia co w WJ 2.7 crd
Z ta roznica, ze to niemieckie silniki wkladano do amerykanskiego auta a nie na odwrot. O czym nalezy pamietac.
Skrzynie nie sa takie same i nie sa zamienne chociaz pasuja na pierwszystrzal.
Generalnie 2.7 to najlepszy silnik jaki do tej pory mialem. W mlu na pewno nie az tak dynamiczny i oszczedny, ale w eklasie to mega jest.
~1000 km . Srednia ~110km/h spalanie z gorka.

Mierzone wieloktronie. Absolutnie bezawaryjny.
Tez bym prosiaka sugerowal, ale niechce,zeby znow gownoburza sie zrobila. Nie taki diabel straszyny jak go maluja.
Oddaje teraz Rama na serwis , bo sie usterek roznych dziwnych nazbieralo i stoi tam tez prosiac (3.2 lpg

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Tak to bywa, cytuję: "hihihihi"
....jeśli się nie szanuje rozmówców.
To dupa nie kupie Nic bo na forum EXPERCI sie nie wypowiedzielilech. pisze:Tak to bywa, cytuję: "hihihihi"

Człowieku zejdź na ziemie hihihihi
NO I JEST RZOPA