przeguby
Moderator: Mroczny
przeguby
Mam do wymiany oba przednie przeguby. Koszt 2 x 800 zł (!!)
1) Czy warto kupowac podróby?
2) Gdzie można kupić dobre podróby?
3) Czy pasują od czegoś innego (ciężarówki)?
4) inne sugestie?
Dzięx!
1) Czy warto kupowac podróby?
2) Gdzie można kupić dobre podróby?
3) Czy pasują od czegoś innego (ciężarówki)?
4) inne sugestie?
Dzięx!
DB 460 300GD, a w zasadzie już teraz 290GTD 

Biloowa, i jak Ci sie one sprawują? Płaciłeś 800 za szt. czy za 2 (2x 400)?biloowa pisze:Ja u siebie tez wymienialem 2 przednie przeguby i kupilem firmy SPIDAN , koszt ponad 800 zl.
I gdzie to można kupić?
Przeguby jeszcze działają ale są do wymiany. Niestety to nie kwestia smaru ani gumy

800 zl sztuka , a z tą regeneracją daj sobie spokoj 650 zl sztuka i oni spawają te przeguby , widziałem u znajomego jak ten regenerowany przegub z motomaxu strzelił i całe koło wyjechało,wiec lepiej dopłać i kup takie jak sie należy, do modelu 460 są troche tansze, a do 463 800 z kawałkiem.Pozdrawiam
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS
, KIA SORENTO 2,5 crdi VGT

Powiem ci cos czego mnie w wojsku uczyli z zakresu automatyki, kiedy jeden z nas zapytal glupawo prowadzacego zajecia komandora o pojecie "automatyki" ten odpowiedzial...
"....Jezeli twoja matka byla kur.wa to automatycznie ty stales sie skurwysynem...." uslyszelismy odpowiedz
nastepnie bylo "pytania
" i jak zwykle z sali odpowiedz "...brak..."
sorry za dosadnosc ale to tylko cytat....

"....Jezeli twoja matka byla kur.wa to automatycznie ty stales sie skurwysynem...." uslyszelismy odpowiedz
nastepnie bylo "pytania

sorry za dosadnosc ale to tylko cytat....

MOC&OFFROAD-GOOD IDEA 
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4

Odpowiedź winna brzmieć : obaj mają nos w dupie, lecz to gość y jest we względnie lepszej sytuacji.
A co do wspominków z wykładowcami : w szkole średniej miałem przedmiot chyba technologia, i jeden z kolegów raz mówił o efekcie wiercenia - otwór a raz dziura. Gościa to zdenerwowało i zwrócił uwagę uczniowi : dziurę to masz w d...e, a otwór to się wierci. I trafiło to do kolegi.
A co do wspominków z wykładowcami : w szkole średniej miałem przedmiot chyba technologia, i jeden z kolegów raz mówił o efekcie wiercenia - otwór a raz dziura. Gościa to zdenerwowało i zwrócił uwagę uczniowi : dziurę to masz w d...e, a otwór to się wierci. I trafiło to do kolegi.
Rzeczywiście gdybym wiedział co mnie czeka finansowo i czasowo to bym tego złomu nie kupił. Ale można powiedzieć że od świąt już jeździnord pisze:Sheyr,
czy jesteś pewny tych swoich mechaników ? Bo jak ostatnio pisałeś to auto jeszcze w polu a kasy ubywa.

Teraz "nagle" wyszło, że przeguby są do wymiany i też się zastanawiam dlaczego mój doktor tego nie zauważył przez 4 miesiące leczenia

Aby koło wyjechało musiała by pęknąć tarcz ham a normalnie na przegubie skręcone są łożyska . Acha rzadko dochodzi do uszkodzenia przegubów tylko półoś miedzy przegubem a łożyskami ukręca sie w caliźnie.jogibabuu pisze:jak to kolo wyjechalo po strzeleniu przegubu??biloowa pisze:widziałem u znajomego jak ten regenerowany przegub z motomaxu strzelił i całe koło wyjechało
to jaka tam jest konstrukcja?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
no w lr'ach tarcza hamulcowa jest osadzona na osi piasty, ktora jest mocowana do mostu czy tez zwrotnicy, a polos czy tez przegub przechodzi przez srodek piasty i konczy sie zabierakiem mocowanym od zewnatrz do tarczy ham. wiec samo ukrecenie polosi czy tez przegubu nie powoduje odjazdu kola, bo tarcza trzyma sie na lozyskach blokowanych nakretkami. to sie chyba nazywa polos odciazona.
Mistrzow uprasza sie o spokoj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: