Wywalone amory
Moderator: Mroczny
- kmachacz
-
- Kontaktowanie:
Wywalone amory
Jak w temacie okazalo się, że mam wywalone amory. Jakie amory dobrać do W463, co polecacie, aby wyszlo jak najmniej szelestów, gdzie pytać, gdzie szukać. Czy wiecie jaka jest różnica między amorami do W460, a W463, czy nie można wsadzić tych od W460 (te są o polowe tańsze). Dzięki Koledzy za pomoc.
Wywalone Amory....
Ale czy to już nie było tutaj...http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=4607
jak kupowałem amorki do swojej 460 to okazało się że te na przód nie pasują (są za krótkie) i potem wyszło że po chyba 90 albo 91 roku przednie zmienili ale nie wiem czy to dotyczy 461 czy 463. Tył był taki sam. I w ten sposób mam z tyłu KYB (które nie robi starszego typu na przód) a z przodu Sachsy. Róznica to ok 15mm - pewnie przy szosowych kołach bez zanaczenia ale w terenie każdy cm wykrzyżu sie liczy.
Sprawa oczywista jest ze najlepiej Kupic czarne bilsteiny... jednak cena zaporowa.
Ja zamontowalem do siebie Gazowe Amorki Gabriela bo to sa chyba jedyne dostepne gazowki do G . placilem 230 zl za sztuke. wg mnie cena odpowiada jakosc , jednakze lepszy nowy gabriel jak wybity stary amor moercedesa. Znajomy ma zamontowane te gabriele do g w ktorej ma zalozone sprezyny eibah i 33 bft mt, i dzialaja mu bez zarzutu.
Mozna tez zamontowac olejowe sahsy
Ja zamontowalem do siebie Gazowe Amorki Gabriela bo to sa chyba jedyne dostepne gazowki do G . placilem 230 zl za sztuke. wg mnie cena odpowiada jakosc , jednakze lepszy nowy gabriel jak wybity stary amor moercedesa. Znajomy ma zamontowane te gabriele do g w ktorej ma zalozone sprezyny eibah i 33 bft mt, i dzialaja mu bez zarzutu.
Mozna tez zamontowac olejowe sahsy
Ja w 460 mam z przodu bilsteiny B6 gazowe a z tyłu monroe adventure czy jakoś tak cena bilsteina zaporowa ale zajeb.... na duze koła w teren
po podniesieniu na spreżynach o 5cm tył-7cm przód duzo lepiej trzyma się drogi,z tyłu jest Ok bo jeżdze też w integracjach i ludziom zęby nie grają "komfort lepszy - miękciejsze od bilsteinów"
Pozdrawiam
po podniesieniu na spreżynach o 5cm tył-7cm przód duzo lepiej trzyma się drogi,z tyłu jest Ok bo jeżdze też w integracjach i ludziom zęby nie grają "komfort lepszy - miękciejsze od bilsteinów"
Pozdrawiam
Czy regenerowane to nie wiem ja mam B6 od roku i jest ok!
A co do "polskich" bilsteinów to nie wiem nic co do ich twałości i awaryjniści, kiedyś rozmawiałem z firmą z Wa-wy która wymienia środki czy uszczelnienia oraz zmienia nastawy w bilsteinach ,ogłaszali się w gieldzie samochodowej.
pozdrawiam [/list]
A co do "polskich" bilsteinów to nie wiem nic co do ich twałości i awaryjniści, kiedyś rozmawiałem z firmą z Wa-wy która wymienia środki czy uszczelnienia oraz zmienia nastawy w bilsteinach ,ogłaszali się w gieldzie samochodowej.
pozdrawiam [/list]
Może mi ktoś wyjaśnić jaki model Bilstein (chodzi mi o nr lub wymiary) pasuje do W 463 z 91r. krótkiej.
Mój sprzedawca powiedział mi, że w Polsce nie sprzedają amorów Bilstein do G Clase (pewnie sie myli, jednak ceny jakie były podawane na forum 700 zl/szt to jakiś kosmos)
Może ma ktoś namiar na tanie amorki, bo te które znajduję kosztują ok 450 zl/szt
- Sachs, Monroey.
Najtaniej znalazłem Gabriel, ale też bez rewelacji: przód-400 zl/szt tył 330 zl/szt
Mój sprzedawca powiedział mi, że w Polsce nie sprzedają amorów Bilstein do G Clase (pewnie sie myli, jednak ceny jakie były podawane na forum 700 zl/szt to jakiś kosmos)

Może ma ktoś namiar na tanie amorki, bo te które znajduję kosztują ok 450 zl/szt

Najtaniej znalazłem Gabriel, ale też bez rewelacji: przód-400 zl/szt tył 330 zl/szt
ja u siebie mam te gabriele ale placilem cos ok 250 -300 zl .QCOR pisze:Może mi ktoś wyjaśnić jaki model Bilstein (chodzi mi o nr lub wymiary) pasuje do W 463 z 91r. krótkiej.
Mój sprzedawca powiedział mi, że w Polsce nie sprzedają amorów Bilstein do G Clase (pewnie sie myli, jednak ceny jakie były podawane na forum 700 zl/szt to jakiś kosmos)![]()
Może ma ktoś namiar na tanie amorki, bo te które znajduję kosztują ok 450 zl/szt- Sachs, Monroey.
faktycznie bez rewelacji. chyba szkoda kasy, lepiej dozbierac