kontrolka ABS-u
Moderator: Mroczny
kontrolka ABS-u
Pomocy co to może być, że jak odpale silnik po przejechaniu kilku metrów zapala się kontrolka ABS-u ... Ale ABS działa ... sprawdzałem klocki hamulcowe i są jak nowe ... co to może być?? A i jak wyłącze wyłącznikiem ABS a później włącze to przez chwile nie świeci a pózniej dalej to samo ... pozdrawiam za pomoc z góry dziękuje
W463 300GD; W126 560SE
- kmachacz
-
- Kontaktowanie:
Masz zryoany jakiś czyjnik. Na przodzie masz dwa z tyłu jest jeden. Z tyłu pasuje od Merca Sprintera czteronapędowego. Kwota zakupu nie powala i pożna powiedzieć że jest śmieszna jakieś na używce 300 PLN. Przód tylko oryginał i cena zabija.
Mam to samo tzn czujniki są dobre, ale w dwóch miejscach były naderwane kable. Raz było naprawione i nie świeciło, ale za jakiś rok po jeździe w koleinach zaczęło znowu.
A to że świeci to znaczy, że właśnie jeden z czujników jest wyautowany, a ABS działa bo pompa działa i wszystko gra
Nie przejmuj się 
Mam to samo tzn czujniki są dobre, ale w dwóch miejscach były naderwane kable. Raz było naprawione i nie świeciło, ale za jakiś rok po jeździe w koleinach zaczęło znowu.
A to że świeci to znaczy, że właśnie jeden z czujników jest wyautowany, a ABS działa bo pompa działa i wszystko gra