Opinie Mercedes GE 300
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Opinie Mercedes GE 300
Witam wszystkich, wybieram sie po 463 z takim silnikiem, chciałem sie dowiedziec czy ktos na forum na taka gienie, jak sie mu spisuje, czy ma gaz i jak mu na tym chodzi.
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Z góry dzieki za odpowiedzi.
Moje śliczności: 116 350 sel, GD 300, GE 230, 124 coupe
Cześć Kolego.
To raczej powinien być Twój wybór ?
Większość urzytkowników skłania się do diesla ale jest również grupa fanów benzynki z gazem.
Wiem Panowie ----tak , tak oczywiście ----gaz tylko do kuchni itd , itp.
Ja osobiście popylam GE-280 z gazem i jestem zadowolony .
Wszystko zależy jak jest instalacja zamontowana i kto ją zakłada i jak jest zestrojona .Podobno bardzo dobrze sprawdza się gażnik Blosa [sam muszę to wypróbować ].
Sam musisz zadecydować co będzie Ci najlepiej pasować [poczytaj trochę starszych postów na temat gazu].
Pozdrawiam.
To raczej powinien być Twój wybór ?
Większość urzytkowników skłania się do diesla ale jest również grupa fanów benzynki z gazem.

Wiem Panowie ----tak , tak oczywiście ----gaz tylko do kuchni itd , itp.

Ja osobiście popylam GE-280 z gazem i jestem zadowolony .

Wszystko zależy jak jest instalacja zamontowana i kto ją zakłada i jak jest zestrojona .Podobno bardzo dobrze sprawdza się gażnik Blosa [sam muszę to wypróbować ].
Sam musisz zadecydować co będzie Ci najlepiej pasować [poczytaj trochę starszych postów na temat gazu].

Pozdrawiam.
ja jezdzilem 2 lata 300 GE z gazem , jak kopulka palec swiece i kable byly nowe to wszystko ok , regulacja gazu raz na 2 miesiace i sie smigalo ale jak elktryka stara byla to prychala zdychała i nie dalo sie jezdzic , podstawa to dobra elektryka i dobrze wyregulowana klapa w mechanicznym wtrysku.
Mercedes 300 GE sprzedana , Vw iltis 2,0 ABK 115 PS
, KIA SORENTO 2,5 crdi VGT