wyciagarka mechaniczna
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
wyciagarka mechaniczna
Witam was ponownie - Czy ktoś zna namiar na szpeca co zrobi wycągarke np od stara do G {tak zeby to potem fajnie robiło }
Tomasz pozdrawia
Re: wyciagarka mechaniczna
to już masz tego złomaktmkotwica pisze:Witam was ponownie - Czy ktoś zna namiar na szpeca co zrobi wycągarke np od stara do G {tak zeby to potem fajnie robiło }

-
- jestem tu nowy...
juz mam
Czesc Piotruś mam go juz -hahahaha chce go powoli robic .pare szpei juz kupiłem ale duzo mi jeszcze brakuje
Nie wiem jak go robic ,pomysły kłebia sie po głowie rózne {10000tyspomysłów na min}
Nie wiem jak go robic ,pomysły kłebia sie po głowie rózne {10000tyspomysłów na min}
Tomasz pozdrawia
Re: juz mam
podjedź na Folwark właśnie tam zostawiłem mojego defaktmkotwica pisze:Czesc Piotruś mam go juz -hahahaha chce go powoli robic .pare szpei juz kupiłem ale duzo mi jeszcze brakuje

-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
wieze ze to zadna filozofia trzeba tylko znac zasady , dla kogos kto je własnie zna -nic trudnego
{przeciez to nie jest technologia kosmiczna}
Powiem tak widziałem juz nie jeden sam z wyciagarka mech . i tyle ilu ludzi tyle zdan ,jednemu prawie dobrze robi tylko cos mu nie pasuje , drugiemu cos tam przeskakuje , a trzeciemu słabo rozwija sie lina ,czwartemu lina sie rozwija znakomicie tyle ze ze zwijaniem troche gorzej --MERITUM ---chce skorzystac z cudzych doswiadczen co by błedów nie powielac .Jak sie da ze ktos cos podpowie to super ,moze jakies namiary da . Jak nie- trudno tez sobie poradze tyle ze potrwa to moze troche dłuzej no i kasy pewnie wiecej pójdzie na poprawki. Uwazam ze to forum własnie po to powstało co by jeden drugiemu pomógł {moze sie myle }
{przeciez to nie jest technologia kosmiczna}
Powiem tak widziałem juz nie jeden sam z wyciagarka mech . i tyle ilu ludzi tyle zdan ,jednemu prawie dobrze robi tylko cos mu nie pasuje , drugiemu cos tam przeskakuje , a trzeciemu słabo rozwija sie lina ,czwartemu lina sie rozwija znakomicie tyle ze ze zwijaniem troche gorzej --MERITUM ---chce skorzystac z cudzych doswiadczen co by błedów nie powielac .Jak sie da ze ktos cos podpowie to super ,moze jakies namiary da . Jak nie- trudno tez sobie poradze tyle ze potrwa to moze troche dłuzej no i kasy pewnie wiecej pójdzie na poprawki. Uwazam ze to forum własnie po to powstało co by jeden drugiemu pomógł {moze sie myle }
Tomasz pozdrawia
i tu masz racje, niestety zawsze cos tam wyskoczy nie takktmkotwica pisze:Powiem tak widziałem juz nie jeden sam z wyciagarka mech . i tyle ilu ludzi tyle zdan ,jednemu prawie dobrze robi tylko cos mu nie pasuje , drugiemu cos tam przeskakuje , a trzeciemu słabo rozwija sie lina ,czwartemu lina sie rozwija znakomicie tyle ze ze zwijaniem troche gorzej
skontaktuj się z Bulim w Poznaniu , klika mechaników jak nie kilkanaście do G zamontował moze się dogadacie i cos z tego będzie
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/12 ... ztwo=0&p=1
powiem tak bo kilka mechaników w samochodach widziałem:
bardzo dużo zależy jak operator to widzi w swoim pojeździe i na ile jest "uświadomiony" w zagadnieniu obsługi takiej wyciągarki
inaczej się zabudowuje wyciagarkę na puchar czy magam (szybkość i skutecznośc , max dużo liny , najlepiej przód i tył , łatwy dostęp w razie awaii bądź splątania lub zerwania liny) a inaczej w fabrycznym pojeździe który ma być użytkowany dzień w dzień i jeszcze żeby było cicho, czysto i przyjemnie, inaczej w samochodzie który jeździ pare razy w roku na wyprawy......
kazdy widzi to troche inaczej .......
bardzo dużo zależy jak operator to widzi w swoim pojeździe i na ile jest "uświadomiony" w zagadnieniu obsługi takiej wyciągarki
inaczej się zabudowuje wyciagarkę na puchar czy magam (szybkość i skutecznośc , max dużo liny , najlepiej przód i tył , łatwy dostęp w razie awaii bądź splątania lub zerwania liny) a inaczej w fabrycznym pojeździe który ma być użytkowany dzień w dzień i jeszcze żeby było cicho, czysto i przyjemnie, inaczej w samochodzie który jeździ pare razy w roku na wyprawy......
kazdy widzi to troche inaczej .......
Stara można wrzucić nad tylnym wałem napędowym lub w miejsce orginalnego zbiornika paliwa. Są też egzotyczne rozwiązania np. z przodu. W obu przypadkach raczej nie obejdzie się bez wycięcia dziury w podłodze. Przeróbka polega głównie na skróceniu bębna żeby wpasować to ustrojstwo w ramę.
Reszta to szczegóły
ja tego nie wrzucę bo a) i tak mam już ciężki pojazd czyli G, b) mam inny pomysł
Reszta to szczegóły

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
-
- jestem tu nowy...
jak liroz ma pomysl to juz sie boje i oczy zamykam. bo pewnie cos ciekawego i bedzie mozna po swojemu przemyslec i zastosowac, beben bede skracał i zamierzam go umieścić za tylnym mostem. zaraz za wyciagarka utne rame, buda właśnie wędruje na poduszkach do góry.
GELENDA MY CAR MY LIFE!! Legendewagen
to ja juz wiem:) tylko że tu trzeba robić nową klasę. bo elektryki wiadomo, wyczyn tez, mechaniki ida z hydrauliką. teraz definicja klasy mechanik i hydraulik: samochody korzystające z wyciągarek napędzanych z układu napędowego samochodzu.
czyli wałem albo hydro.
a liroz pewnie wpadł na pomysł założenia mechanika ale nie podłączenia go do reduktora tylko wstawi silnik od malucha i nie będzie to naped z układu napedowego albo silnik 3 fazowy i bedzie latał w elektryku:D:D:D tylko do tego drugiego pomysłu to prądnice trzeba.?:):)
ale mnie fantazja poniosła hehe
czyli wałem albo hydro.
a liroz pewnie wpadł na pomysł założenia mechanika ale nie podłączenia go do reduktora tylko wstawi silnik od malucha i nie będzie to naped z układu napedowego albo silnik 3 fazowy i bedzie latał w elektryku:D:D:D tylko do tego drugiego pomysłu to prądnice trzeba.?:):)
ale mnie fantazja poniosła hehe
GELENDA MY CAR MY LIFE!! Legendewagen