gelenda ma humory-nieraz nie zapala
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
gelenda ma humory-nieraz nie zapala
moje auto od dłuższego czasu nie chce niekiedy zapalić,czasem trwa to kilka minut czasem wiele godzin-zdarzyło się już w nocy w lesie na polowaniu.Jezdziłem po wielu warsztatach -stałem się złym snem mechaników i elektryków samoch.Wymieniłem pompę paliwa, moduł zapłonowy,przewody ,świece.W końcu zdesperowany pojechałem do serwisu-nie chcieli ze mną rozmawiać dopóki nie zdemontuję instalacji gazowej-co zrobiłem.W serwisie wyregulowano zapłon.Przez 2 m-ce jeżdziłem bez problemu, apotem znów powróciły kłopoty z zapłonem,pomimo że jeżdżę wyłącznie na benzynie.Proszę szanownych kolegów o pomoc i sugestie ,bo nie wiem co robić?[/i][/b]
u mnie nieszczelność oringów na końcówkach przewodów paliwowych powodowała cofanie paliwa do zbiornika .Wymiana kpl przewodów pomogła.
Raz spływało,raz nie ,chyba w zależności od temperatury
.Nie było reguły,6 miesięcy spokoju,pozniej 3 dni pod rząd.Faktem jest ze po wymianie przewodów paliwowych ani razu nic takiego mi się nie zdarzyło.
a nawiązując do wypowiedzi kolegi wyzej to powiem Ci jedno :kup sobie land rovera to dopiero wtedy zobaczysz co to sa kłopoty z autem
)
Raz spływało,raz nie ,chyba w zależności od temperatury

a nawiązując do wypowiedzi kolegi wyzej to powiem Ci jedno :kup sobie land rovera to dopiero wtedy zobaczysz co to sa kłopoty z autem