wojskowy g
Moderator: Mroczny
wojskowy g
gdzie kupic wojskowa gele...czy na tetenie niemiec sa jakies place ze sprzetem militarnym z demobilu..moze ktos ma jakies namiary......a moze w polsce ktos ma do sprzedania jakos niezmeczona sztuke....i jeszcze jedno pytanie...jaki rozstaw osi ma wojskowa ...
5

trojkat pisze:widzialem kiedys wolfa na takich w miare dozych kolach wlasciciel twierdzil ze to orginal.....czy to standart w wojskowych czy jakas opcja5

Dobrze utrzymany Wolf to majatek. Auta z serii 460 z koncowych lat produkcji naprawde w dobrym stanie to wydatek minimum 15-20tys Euro (w Niemczech).
Auta wojskowe zgodnie z zyczeniem kupujacego (wojska) maja/moga miec znaczne roznice w wyposazeniu i typie zamontowanych podzespolow.
jA kupilem na oponach 205x65x16 wiec jak na g malutkie strasznie. ale "rura " przy ramie z przodu jest przycieta wiec swiadczy to o tym ze mogly byc wieksze lacki. Podobno wojskowe g maja orginalnie tak przycinane na wieksze kola... podobnotrojkat pisze:widzialem kiedys wolfa na takich w miare dozych kolach wlasciciel twierdzil ze to orginal.....czy to standart w wojskowych czy jakas opcja5

205x65R16Drako pisze:[jA kupilem na oponach 205x65x16 wiec jak na g malutkie strasznie. ale "rura " przy ramie z przodu jest przycieta wiec swiadczy to o tym ze mogly byc wieksze lacki.

Standardowe opony w G jakie a znam to 205R16 i faktycznie juz na nich auto wyglada jak na kolkach od roweru.
Co do rur za kolem to znam trzy Wolfy w ktorych ostatni wlasciciele w celu wlozenia wiekszych kol sami musieli wycinac te rurke...
Re: wojskowy g
Jest taka niemiecka gazeta która jest wydawana w całej uni europejskiej nazywa się TRUCK ( mobiles internqational) można ją kupić w Empiku są w niej głównie samochody ciężarowe , busy i maszyny budowlane ale ogłaszają się też firmy z sprzętem z wojskatrojkat pisze:gdzie kupic wojskowa gele...czy na tetenie niemiec sa jakies place ze sprzetem militarnym z demobilu..moze ktos ma jakies namiary......a moze w polsce ktos ma do sprzedania jakos niezmeczona sztuke....i jeszcze jedno pytanie...jaki rozstaw osi ma wojskowa ...5
a i nie pomyl z polskim truck -iem
niemartw się jeśli nie znasz niemieckiego bo w większości są obrazki i można się połapać

Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
Nie wiem jak to jest ale u mnie wszystko wyglada tak samo ( tyelko tunel inny )trojkat pisze:a tak jeszcze mi sie obilo ze jakies mosty wzmacniane wolfy mialy tylko nie wiem czy to chodzi o mechanizmy czy obudowe
Buda z wolfa ( z plandeka taka jak u mnie) jest duzo lzejsza. wiec moze przez wage mniej uwalaja wolfiarze...
desantowe te do zrzutow na spadochronie mialy wzmacniane obudowy mostow....takie info tera dostalemDrako pisze:Nie wiem jak to jest ale u mnie wszystko wyglada tak samo ( tyelko tunel inny )trojkat pisze:a tak jeszcze mi sie obilo ze jakies mosty wzmacniane wolfy mialy tylko nie wiem czy to chodzi o mechanizmy czy obudowe
Buda z wolfa ( z plandeka taka jak u mnie) jest duzo lzejsza. wiec moze przez wage mniej uwalaja wolfiarze...

- K.Wiśniowski
- jestem tu nowy...
Byly tez wolfy w wersji luksusowej 463 ( w gliwicach jest taka) / silnik 320 dyzel automat drewno... zamalowana metalikiem farba khakiK.Wiśniowski pisze:wolfik różni się tylko karosą. Poza ty to wszystko to samo.

Apropo to w wolfach srodek wyglada tez inaczej, smiem twierdzic ze nie jeden uaza ma wiekszy wypas

a to moj ...

Coprawda po angielsku ale dane techniczne sa jednoznaczne:
http://www.army.forces.gc.ca/lf/English ... =-1&id=169
Tak wiec co kraj to inny wojskowy G.
A tak na marginesie to dowiedzialem sie ze wojskowe G w Niemczech maja istalacje 24V bo taki jest standard NATO.
http://www.army.forces.gc.ca/lf/English ... =-1&id=169
Tak wiec co kraj to inny wojskowy G.
A tak na marginesie to dowiedzialem sie ze wojskowe G w Niemczech maja istalacje 24V bo taki jest standard NATO.
Moze kogos to zainteresuje...katalog z wyposazeniem dodatkowym do Wolfow:
http://advancedvehiclesystems.com/image ... atalog.pdf

http://advancedvehiclesystems.com/image ... atalog.pdf

Kupujcie
wojskowe g sa super
zlego slowa nie dam na to autko powiedziec. powoli robi sie ze mnie mercedesowy snob
remonty polegaja na uzbrajaniu/upiekszaniu a nie reanimacji
to jest piekne
plandeka ktorej sie najbardziej obawialem jest ciuchutka. mocowana na wszystkich palakach, przez co jest bardzo dobrze napieta. malo pali
(290) i wogole jest "G"it 

plandeka ktorej sie najbardziej obawialem jest ciuchutka. mocowana na wszystkich palakach, przez co jest bardzo dobrze napieta. malo pali

ile kosztują to trzaba poczekac aż te które widać będą sprzedane, w sprzedanych jest jeden 280G za 12 kEUR, procedura sprzedaży zgodna z wytycznymi dyrektyw EU tzn miedzy innymi zarejestrowana firma + dokumenty, wadium etc. Przypuszczam że jeśli nie stratuje się zdalnie to niektóre elementy formalne odpadą.
- Broncosaurus