Spadające ciśnienie w dieslu
Moderator: Mroczny
Spadające ciśnienie w dieslu
Cześć Co może być przyczyną spadającego ciśnienia w dieslu mercedesa 123 Po odpaleniu jest bardzo dobre ale wystarczy że przejadę jakieś 10 km i spada prawie na minimum
- chiquito83
Re: Spadające ciśnienie w dieslu
panewki
a spada do ilu? jak masz te 0.5 na wolnych to sie nie przejmuj, jak przygazujesz za to powinno isc na maksa
a spada do ilu? jak masz te 0.5 na wolnych to sie nie przejmuj, jak przygazujesz za to powinno isc na maksa
No właśnie tak spada i Masz racje nie przejmowałbym się tym ale jak dodam gazu to drgnie minimalnie a czasem wcale Wskazówka tylko bardzo szaleje i podskakuje jak pop........dolona A jak zgasze motor to jak po paru minutach znowu odpale to jest znowu dobrze
- chiquito83
ten wskaznik moze byc spieprzony, ja bym sprawdzil w warsztacie - wtedy bedzie wiadomo
jak u nich tak samo wyjdzie to mozna by podejrzewac pompe
jak u nich tak samo wyjdzie to mozna by podejrzewac pompe
Dziękuje za rade Będe sprawdzał Dam znać jak wyjdzie Pozdrawiam
a moze pompa oleju ma dosyc i po rozgrzaniu sie oleju zaczyna przepuszczac??????
GELENDA MY CAR MY LIFE!! Legendewagen
- Słoń2
- jestem tu nowy...
Jak tak dziwnie podskakuje to stawiałbym na zegar a jak ni to to może zawór w pompie oleju! Po zdjeciu małej miski dojdziesz do niego! No a jak nie to to pompa albo panewki 

Wymieniłem zegar i rurke łączącą go z filtrem oleju na elastyczną Teraz jest ok Bardzo dziękuje Wam za pomoc Pozdrawiam