HAMULCE
Moderator: Mroczny
HAMULCE
Pany drogie mam 300gd i podczas hamowania się dzieje zle.
początkowo pedał jest miękki ale po czasie staje się twardyi trza się poważnie wbijać by się auto zatrzymało. CO może być przyczyna i jak to sprawdzić >>> podobno (to wiem od właścicieli takich aut) pompa od podciśnienia słabo działa albo membrana na servo lub coś przy stacyjce . Dodatkowo ciezko zgasic silnik >>> brak podcisnienia na dławiku.
jak to rozkminić . ( kolegom od podpowiedzi bardzo dziekuje)
początkowo pedał jest miękki ale po czasie staje się twardyi trza się poważnie wbijać by się auto zatrzymało. CO może być przyczyna i jak to sprawdzić >>> podobno (to wiem od właścicieli takich aut) pompa od podciśnienia słabo działa albo membrana na servo lub coś przy stacyjce . Dodatkowo ciezko zgasic silnik >>> brak podcisnienia na dławiku.
G+D+H
Re: HAMULCE
Może musisz wakum wymienić (znaczy pompę próżniową) albo gdzieś jest nieszczelność
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
dzięki za podpowiedz .taką diagnoze postawił po oględzinach pan doctore
>>znawca:)Pytanko czy ktoś to regeneruje czy nową trza nabyc? m oże ktoś poradzi gdzie i za jakie dutki to można zrobic??

G+D+H
w land roverze sie regeneruje
a tak btw, to hamulce masz odpowietrzone?
a tak btw, to hamulce masz odpowietrzone?
możesz mieć nieszczelność na przewodzie vacu-servo, u mnie była to mała dziurka, która schowała się pod spodem ... nie była widoczna...
Najlepiej podepnij jakiś vacunometr do samej pompy i sprawdź jakie daje podciśnienie...
Potem możesz podłaczyć do układu i sprawdzić jej wydajność, musisz pompować pedałem hamulca (podczas pracy silnika) - wtedy nie powinno Ci spaść podciśnienie powyżej -0,2 bara o ile pamiętam... jak wydajność jest za mała to pompa do wymiany ...
pozdrawiam
Najlepiej podepnij jakiś vacunometr do samej pompy i sprawdź jakie daje podciśnienie...
Potem możesz podłaczyć do układu i sprawdzić jej wydajność, musisz pompować pedałem hamulca (podczas pracy silnika) - wtedy nie powinno Ci spaść podciśnienie powyżej -0,2 bara o ile pamiętam... jak wydajność jest za mała to pompa do wymiany ...
pozdrawiam
W463 300GD; W126 560SE
A lampy masz sterowane podciśnieniemG+D+H pisze:Pany drogie mam 300gd i podczas hamowania się dzieje zle.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
A jeśli chodzi o samą pompę vacu to możesz dostać na szrocie, w 300GD niczym się nie różni od 300d z w124
pełno tego na szrotach ... tylko czy nie kupisz takiej samej jak Twoja
ryzyko

W463 300GD; W126 560SE