Wał skrzynia - reduktor, skąd wydybać przegub?
Moderator: Mroczny
- TOM_GD350
- jestem tu nowy...
Wał skrzynia - reduktor, skąd wydybać przegub?
Witam kolegów. Od czego można podebrać przegub (na 8 otworów) do wału między skrzynią a reduktorem, albo gdzie można kupić lub zregenerować?
ASO proponuje cały wał za ponad 5 tyś. znając zaradność posiadaczy "G" czuję, że da się to zrobić nieco taniej.
Pozdrawiam.
ASO proponuje cały wał za ponad 5 tyś. znając zaradność posiadaczy "G" czuję, że da się to zrobić nieco taniej.
Pozdrawiam.
Re: Wał skrzynia - reduktor, skąd wydybać przegub?
Jest firma w Wałbrzychu , która regeneruje i przerabia wały napędowe wszelkiej maści . Wpisz w google wały napędowe Wałbrzych , powinno znaleźć .
"Spokojnie Marcin , Montesa musi odpalić ..." R.I.P. "Boro"
Witam poszukaj w innym ASO bo kupowałem pojedyncze przeguby jak nie znajdziesz zadzwoń poz Buli 602219083
Przegub w Diesel Trucku około 800 zł. Cały nowy wał pod Piasecznem (nie pamiętam firmy) ok.2000 zł
Znacznie korzystniej dostaniesz pod Poznaniem 

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
Moim zdaniem ceny jak z kosmosu... ;oŚniegu pisze:Przegub w Diesel Trucku około 800 zł. Cały nowy wał pod Piasecznem (nie pamiętam firmy) ok.2000 zł

- zbyszekt123
- jestem tu nowy...
Witam . Mam dwa zamienniki po 50zł sztuka za krzyżak tel 600881881 .
- TOM_GD350
- jestem tu nowy...
Do Śniegu
Mógłbyś podać jakieś namiary na ten Diesel-Truck? Dzięki.
Mowa o przegubach a nie krzyżakach.zbyszekt123 pisze:Witam . Mam dwa zamienniki po 50zł sztuka za krzyżak tel 600881881 .
przez wyszukiwarkę znajdziesz. Na hasło gelenda rabat 15%.TOM_GD350 pisze:Do Śniegu
Kolega mi ostatnio kupił jakiś chiński przegub za 150 zł ale jeszcze nie zakładałem.Więc nie wiem co to warte.
- zeus81
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam kolegów,
Ja zastosowałem przeguby wewnętrzne z półośkami od Mercedesa W201. Cała przeróbka kosztowała 1500 PLN i jest nieporównywalnie lepszym i mocniejszym rozwiązaniem od wału z przegubami kardana.
Proponuje zakupić na jakimś złomowisku dwie kompletne półosie i wysłać wraz z oryginalny wałem (może być uszkodzony) do firmy Frawent (www.frawent.pl) i będzie po problemie.
W mojej geli z 240 KM takie rozwiązanie spisuje się znakomicie. Auta użytkuję tylko do rajdów w klasie Wyczyn i jeszcze się nie popsuło.
Więcej informacji na PW lub tel 512 960 004
Ja zastosowałem przeguby wewnętrzne z półośkami od Mercedesa W201. Cała przeróbka kosztowała 1500 PLN i jest nieporównywalnie lepszym i mocniejszym rozwiązaniem od wału z przegubami kardana.
Proponuje zakupić na jakimś złomowisku dwie kompletne półosie i wysłać wraz z oryginalny wałem (może być uszkodzony) do firmy Frawent (www.frawent.pl) i będzie po problemie.
W mojej geli z 240 KM takie rozwiązanie spisuje się znakomicie. Auta użytkuję tylko do rajdów w klasie Wyczyn i jeszcze się nie popsuło.
Więcej informacji na PW lub tel 512 960 004
Grat I
Silnik OM603 TD
Coilover Bilstein
36" Simex
Pajero III 2002 3.2 DID
Silnik OM603 TD
Coilover Bilstein
36" Simex
Pajero III 2002 3.2 DID