Ewentlanie, jakie będą koszty OC do takiej 'osobówki' ? PZU wychodzi z 2500zł, a jakies takie Link4 czy inne ? Orientuje się ktoś w stawkach

K.
Moderator: Mroczny
A to cie zadziwieKosiak pisze:Ty je znalazłeś?Hm..., nie wiedziałem że to "ciężarówka", takiej mi trzeba...
Hmm.. szkoda że nie doczytałesOSMAN pisze:Na link4 to chyba rocznik zbyt wiekowy - teraz kupiłem w Samopomocy ( bomba firma nawet jak szkód narobisz to i tak zajmie im kilka lat kto ,co i dlaczego ) ale wyszło 948 zł za rok ( auto jako ciężarowe )
w PZU chcieli 1150
Decyzja prosta była.
Mogę powiedzieć jak to było w moim przypadku. Jeśli masz zniżki w PZU to honorowane są one w innych firmach ale musisz posiadać wyciąg o dokonywanych opłatach (wydawane bezpłatnie). Opłacałem u gościa, który jest agentem ubezpieczeniowym kilku firm i w moim przypadku wyliczył mi (również miałem 50% zniżki w PZU), że najmniej zapłacę w "Polisie". Jeśli pojemność silnika nie przekroczyłaby 2,5 l. to wtedy najtaniej byłoby w Generali. Była jeszcze jakaś promocja do końca roku, jeśli wykupiłem jakieś inne ubezpieczenie 'osobowe', to do OC było 10% znizki. Wykupiłem więc jakieś ubezpieczenie za 50 zł. i OC zapłaciłem dokładnie 557 zł. Ty pewnie zapłacisz tyle samo, bo stawka była dla aut powyżej 2,5 l. pojemności.Krecik pisze:(...)
Ty mi powiedz jak to z tymi ubezpieczeniami jest , ile i gdzie najtaniej ? (mam 50% w pzu zniżki)
K.
Żebyś się nie zdziwił, ja mam u nich 3 graty i 2 przyczepy. Bo było najtaniej i tyle. A szkody likwidują bardzo szybko, ja na szczęście nie musiałem tego doświadczać, ale zaprzyjaźniony diler polis, mówił mi ze są wyjątkowo w tym sprawni, a szczególnie w udowadnianiu swoich racjiOSMAN pisze:Na link4 to chyba rocznik zbyt wiekowy - teraz kupiłem w Samopomocy ( bomba firma nawet jak szkód narobisz to i tak zajmie im kilka lat kto ,co i dlaczego )
Sorki... Chodziło o "Filar"Silvestr pisze:Opłacałem u gościa, który jest agentem ubezpieczeniowym kilku firm i w moim przypadku wyliczył mi (również miałem 50% zniżki w PZU), że najmniej zapłacę w "Polisie".Krecik pisze:(...)
Ty mi powiedz jak to z tymi ubezpieczeniami jest , ile i gdzie najtaniej ? (mam 50% w pzu zniżki)
K.
(...)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość