Tani patent na podgrzewane spryskiwacze szyby lub świateł
Moderator: Kosiarz
- Gifter
-
- Kontaktowanie:
Tani patent na podgrzewane spryskiwacze szyby lub świateł
Rozmawiałem wczoraj z kolegą na temat takich spryskiwaczy i co sie okazało, kolega ma patent. Sprawa tania i w miarę prosta do zrealizowania w zależności od auta. Kupić długi przewód gumowy o średnicy takiej samej jak przewód do spryskiwaczy owinąć wokół węża gumowego od układu chłodzenia i cacy, jeden minus tego bajeru to to że silnik musi sie trochę nagrzać aby to zadziałało ale wydaje mi się że jak znajdę chwilę to zabiorę się za taki wynalazek
koszt takiego przewodu około 30cm to ponoć 5zł. Co wy na to????

- kudlaty_bytom
-
- Kontaktowanie:
- kudlaty_bytom
-
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...
Najgorsze jest zawsze to, że właśnie w samych dyszach składniki niezamarzające odparowują i zostaje "czyta woda" która zamarzając skutecznie nie pozwala na przepływ w wężyku 
Generalnie opisany patent z podgrzewaniem wydaje się interesujący lecz może ktoś ma pomysł na dodatkowe szybkie odmrożenie dysz ?
Przewód termiczny (jak do odladzania rynien np.) ? Są takie na 12V DC
?

Generalnie opisany patent z podgrzewaniem wydaje się interesujący lecz może ktoś ma pomysł na dodatkowe szybkie odmrożenie dysz ?
Przewód termiczny (jak do odladzania rynien np.) ? Są takie na 12V DC

ale sobie wymyśliłem ..... (!!!???)
Ciepłą wodę z kranu od 8 lat stosuję do odmrażania szyb bo mi się nie chce skrobać. W kilku różnych autach już. Nigdy nic się szybie nie stało. Ciepła woda z kranu, nie wrzątek. Stosowane tak do -15, poniżej tej temperatury nie ryzykowałem.Stu pisze:A ja jestem ciekawy, jak zachowa się szyba przy -15, jak spryskamy ją ciepłym płynem ze spryskiwaczy...
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
Re: Tani patent na podgrzewane spryskiwacze szyby lub świate
taki patent to wymyślili faszystowscy inżynierowie i zastosowali w MB, gdzie płyn jest podgrzewany w zbiorniczku a nie na przewodach..Gifter pisze:Rozmawiałem wczoraj z kolegą na temat takich spryskiwaczy i co sie okazało, kolega ma patent. Sprawa tania i w miarę prosta do zrealizowania w zależności od auta. ...

LJ 70
- luceklucky
-
- Kontaktowanie:
To samo chciałem napisaćMag69 pisze:taki patent to wymyślili faszystowscy inżynierowie i zastosowali w MB, gdzie płyn jest podgrzewany w zbiorniczku a nie na przewodach..Gifter pisze:Rozmawiałem wczoraj z kolegą na temat takich spryskiwaczy i co sie okazało, kolega ma patent. Sprawa tania i w miarę prosta do zrealizowania w zależności od auta. ...

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Gifter pisze:Rozmawiałem wczoraj z kolegą na temat takich spryskiwaczy i co sie okazało, kolega ma patent. Sprawa tania i w miarę prosta do zrealizowania w zależności od auta. Kupić długi przewód gumowy o średnicy takiej samej jak przewód do spryskiwaczy owinąć wokół węża gumowego od układu chłodzenia i cacy, jeden minus tego bajeru to to że silnik musi sie trochę nagrzać aby to zadziałało ale wydaje mi się że jak znajdę chwilę to zabiorę się za taki wynalazekkoszt takiego przewodu około 30cm to ponoć 5zł. Co wy na to????
Gifter powiem tak, brat ma z kumplem firme co robią rózną chemie, między innymi i płyn do spryskiwaczy, a nie cyganią go i efekt jego jest taki jak ten twój patent, więc kup se dobry płyn i przestań kombinować (mając na myśli dobry płym mam na myśli nie taki z tesco czy carefoura bo tam to przede wszystkim liczy się cena)
Czwarte serce