Kiedys radziłe się Was kupic czy nie kupić. Miesiąc temu kupiłem krótkiego Misia II 2.5 TD z 92 roku.
Mam tam załozone alu kółka i opony 31" 10.5 R15 AT`ki. Dwa z nich nadaja się do wymiany, bo bieznika jest może 3mm. Jakby to jeździło na 235/75 ? Prześwit się zmniejszy, ale jak narazie tam gdzie jeżdżę nie potrzebowałem nawet tego jaki mam na 31". Zastanawiam się czy zawieszenie duzo bardziej dostaje w d...pę na 31" w poruwnaniu do 235 i czy np na czarnym spalanie będzie mniejsze? Napewno się będzie lepiej rozpędzał i hamował skuteczniej na mniejszym kółku. A wygląd - ma ktoś może fotkę takiego Pajero na 235/75 R15?
Znalazłem 4szt BF Goodrich za ok 900-1000zł 31" x 10.5 R15 MT. Dwie jak nowe a dwie -wysokość bieżnika ok 12mm ale dośc zaokraglone kocki. Myslałem nad 235/75 GY ATR lub MTR czytałem posty i się zastanawiałem czy moze tańsze matadory izzarda czy ATR`y lub MTR`y. Jak bym miał brać nowe 31" to pewnie bym wziął GY MTR a moze tez matador bo cena mniejsza.
Moja jazda to 80% czarne a reszta to łąki niekiedy strome bez dróg, drogi między polami. Po deszczu na takich drogach to pewnie ateki nie bardzo będą dawały radę

Aha. Na zimę kupię zimowki wiec Moze jednak jakiś agresywniejszy bieznik na wszelki wypadek. Moje przebiegi tym autkiem obstawiam tak mozeeee 500 km miesięcznie bo mam drugie auto w domu.
ktoś coś podpowie???
Nie zakładałem tego posta w dziale opony bo tamten już poczytałem a ciekawy jestem Waszych opinii - uzytkowników Pajero lub kogoś kto na ten temat cos wie.
Pozdrawiam