Uważam, że Twoja rada jest "dobra inaczej". Najprościej nie zawsze jest najlepiej. Osobiście nie polecam żadnych pomysłów "bez pompki" - z uwagi na "łatwość" montażu/odpowietrzenia - zwłaszcza w terenie niezabudowanym. A podgrzewacz to nie żaden luksus, zwłaszcza jak się tankuje na różnych małych stacjach czy wręcz "po oszczędności". Ewentualna porażka będzie z pewnością wielokrotnie więcej kosztować niż podstawa filtra z pompką i podgrzewaczem.acinski pisze:Najprościej wywalić filtr z pojary i zapodać zwykły szmelcwagenowski bez pompki podgrzewacza czy czegoś tam.
Ma wlot i wylot i robi jak marzenie
brak paliwa? pompa wtryskowa
Moderator: Kosiarz
Re: brak paliwa? pompa wtryskowa
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Powiedzcie mi jakie jest prawdopodobieństwo padniecia pompy wtryskowej, która była regenerowana 1,5miesiąca temu?
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Może coś spieprzyli, oddaj na gwarancji bo pewnie jakąś Ci dali.
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Bardzo duże.Przemy pisze:Powiedzcie mi jakie jest prawdopodobieństwo padniecia pompy wtryskowej, która była regenerowana 1,5miesiąca temu?
GG 3597101 tel. 602-673-905
goszen pisze:Bardzo duże.Przemy pisze:Powiedzcie mi jakie jest prawdopodobieństwo padniecia pompy wtryskowej, która była regenerowana 1,5miesiąca temu?
zgadzam sie
jak cos spieprzyli pompiarze to wyjdzie od razu znaczy po 1,5 miesiaca
był misiek II, long, 4M40 i niedlugo coś znowu będzie
przeważnie wychodzi po 2,0 miesiącach , ale że to początek roku to wyszło po 1,5scood74 pisze:zgadzam siegoszen pisze:Bardzo duże.Przemy pisze:Powiedzcie mi jakie jest prawdopodobieństwo padniecia pompy wtryskowej, która była regenerowana 1,5miesiąca temu?
jak cos spieprzyli pompiarze to wyjdzie od razu znaczy po 1,5 miesiaca

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Chodziło jedynie o filtr jako taki. Słabo precyzyjnie opisałem. U siebie mam zwykły filtr i gruchę od citroena C15. Najlepszy patent jaki znam. Pompka pompuje na 5-6 razy chybaDamnIt! pisze:Uważam, że Twoja rada jest "dobra inaczej". Najprościej nie zawsze jest najlepiej. Osobiście nie polecam żadnych pomysłów "bez pompki" - z uwagi na "łatwość" montażu/odpowietrzenia - zwłaszcza w terenie niezabudowanym. A podgrzewacz to nie żaden luksus, zwłaszcza jak się tankuje na różnych małych stacjach czy wręcz "po oszczędności". Ewentualna porażka będzie z pewnością wielokrotnie więcej kosztować niż podstawa filtra z pompką i podgrzewaczem.acinski pisze:Najprościej wywalić filtr z pojary i zapodać zwykły szmelcwagenowski bez pompki podgrzewacza czy czegoś tam.
Ma wlot i wylot i robi jak marzenie

Dziadek 2,5TD `98
Właśnie wymontowałem pompę.
Na pierwszy rzut oka wydaje się jest luz na wałku. Wiec zapewne wymienili tylko uszczelniacz. Teraz znow wałek wywalił uszczelniacz i znów lipa! Jutro jadę i niech poprawiają!
Gdzie na głowicy jest wybity kąt ustawienia zapłonu?
Na pierwszy rzut oka wydaje się jest luz na wałku. Wiec zapewne wymienili tylko uszczelniacz. Teraz znow wałek wywalił uszczelniacz i znów lipa! Jutro jadę i niech poprawiają!
Gdzie na głowicy jest wybity kąt ustawienia zapłonu?
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Wielkość do ustawienia początku wtrysku znajduje się na nalepce na pokrywie zaworów obok wartości luzów zaworowych. Nie mam pod ręką pajero, ale z tego co pamiętam to wynosi ona 1mm. Oznacza to, że w momencie osiągnięcia GMP przez pierwszy tłok (odpowiednie nacięcie na kole pasowym pokrywa się ze znakiem na pokrywie pasków-jak do ustawiania rozrządu) tłokorozdzielacz w pompie wtryskowej powinien pokonać odległość 1 mm. Mierzymy to wkręcając obsadkę wraz z czujnikiem zegarowym w odpowiednie gniazdo na pompie. Urządzenie to jest dość pospolite (takie samo dla pomp vw 1.6). Jest to statyczne ustawienie początku wtrysku.Gdzie na głowicy jest wybity kąt ustawienia zapłonu?
Natomiast dynamiczne ustawienie można sprawdzić lampą stroboskopową, widzimy wtedy o jaką wartość wyprzedzany jest początek wtrysku w zależności od obrotów pompy (w czasie rzeczywistym).
Różne diesle teraz vitara tdi.