PAJERO SPORT hurgotanie w skrzyni biegów
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
PAJERO SPORT hurgotanie w skrzyni biegów
Witam
Mam taki mały problem. W Pajero Sport rocznik 2002 2.5 TDI na wolnych obrotach coś strasznie hurgocze. Gdy wcisne sprzęgło przestaje. Wymieniłem już cały komplet sprzegła bo myślałem że to łozysko sprzęgłowe ale jednak nie. Gdy przysłuchuje sie tego z kanału słychac to centralnie ze skrzyni biegów(obudowa sprzegła i reduktor cisza). Wie ktoś co by to mogło być??
Mam taki mały problem. W Pajero Sport rocznik 2002 2.5 TDI na wolnych obrotach coś strasznie hurgocze. Gdy wcisne sprzęgło przestaje. Wymieniłem już cały komplet sprzegła bo myślałem że to łozysko sprzęgłowe ale jednak nie. Gdy przysłuchuje sie tego z kanału słychac to centralnie ze skrzyni biegów(obudowa sprzegła i reduktor cisza). Wie ktoś co by to mogło być??
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME
Re: PAJERO SPORT hurgotanie w skrzyni biegów
łożysko oporowe??
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
-
- jestem tu nowy...
Skrzynie możesz potestować na zapalonym silniku wrzucając reduktor na N przecież.Bandzior666 pisze:nowe założone
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
to jedno z łożysk choinki ,to częsta przypadłość skrzyni . Niestety trzeba skrzynię wyjąć .Bandzior666 pisze:Witam
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
nie - trzy lata temu myślałem tak samoVidelec pisze:łożysko oporowe??

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Miałem to samo w L200,zrobiłem bez problemu ze skrzynią ponad 80tyś kilometrów do 170tyś i auto dalej jeździ u znajomego.Nie przejmuj sie, ten typ tak czasami ma bo nowe L200 też ,,hurgocze'' na luzie 

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Aha... a misie się nie psują 

-
- jestem tu nowy...
Dobra dobra niech se tam coś lekko sie tłucze, ale u mnie jak sie rozgrzeje silnik to go w ogóle niesłychac tylko walenie skrzyni i tu jest problem.
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME
Bo się nie psują - popsute auto to takie które nie jeździ a nie takie które przez 100km świergoczeMisiek Bielsko pisze:Aha... a misie się nie psują

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Sprzęgło nowe skrzynia wymieniona i dalej to samo. A Jest coś takiego jak koło dwumasowe?? Bo nie zróciłem uwagi.
GR 2.8 krótki
lift 4" IRON MAN and OME
lift 4" IRON MAN and OME