Maly problem z warczacym Misiem
Moderator: Kosiarz
Maly problem z warczacym Misiem
Witam wszystkich miskomanow ipozdrawiam serdecznie.Pisze bo mam maly problem z moja kabaryna a mianowicie przy pierwszym odpaleniu puszcza sobie chmurke i silnik caly wibruje ale jak mu troche przegazuje to jest ok.Swiece grzeja a jak tutaj czytalem na forum ja mam opcje grzania z jedna pomaranczowa kontrolka,pozatym mam jeszcze jedna kwestie jakie powinny byc wolne obroty ja mam silnik 2,8l TDI.Jezeli ktos moze to niech pomoze Dzieki Lokis

Re: Maly problem z warczacym Misiem
SPrawdzałeś każdą świecę oddzielnie? Wystarczy, że w japończyku któraś nie grzeje i będzie nim telepało.
Dziadek 2,5TD `98
No nie ale wymienialem je jakies 3 miesiace temu,pozatym niejestem pewien czy obroty jalowe sa na dobrym poziomie(800obr./min),ale mimo wszystko sprawdze kazda z osobna,wielkie dzieki.Jak cos to sie jeszcze odezwe Pozdrawiwamacinski pisze:SPrawdzałeś każdą świecę oddzielnie? Wystarczy, że w japończyku któraś nie grzeje i będzie nim telepało.

obroty w granicy 800-900 sa dobre. proponuje tak jak acinski sprawdzic swiece bo wskazuje własnie na nie 

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Ok wielkie dzieki za rade napewno sprawdze swiece trzeba w koncu sluchac ludzi ktorzy maja wieksze doswiadzczenie bo dla mnie to jest woogole pierwszy dieselek,ale nie jestem zawiedziony bo autko jest bezproblemowe i wiem tylko tyle ze polecam kupno "Miska" kazdemu bo lepszego chyba niema Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki Lokiselwis2511 pisze:obroty w granicy 800-900 sa dobre. proponuje tak jak acinski sprawdzic swiece bo wskazuje własnie na nie

Dymienie + telepanie = świece tak jak koledzy pisali nic innego (no raczej...)
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017