Pajero I - central zamek

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
acinski

Pajero I - central zamek

Post autor: acinski » śr lip 08, 2009 10:01 am

No i przyszła kolej na CZ. Wzięło i coś padło przy okazji usmażenia alternatora. Podawał skubany zbyt wysokie napięcie i siadło parę spraw. Wszystko opanowane tylko central mi został. Kontroler jest chyba pod podłokietnikiem ale czy to jedyny kontroler? Coś gdzieś mogło paśc? Nie robi ani grama. Jakieś pomysły? Przydawał się z dzieciakiem na rękach..
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
Browning

Re: Pajero I - central zamek

Post autor: Browning » śr lip 08, 2009 12:06 pm

Zacznij od sprawdzenie czegoś takiego jak bezpieczniki. Kiedyś we Fieście też straciłem centralny... Chodziłem, szukałem, a okazało się że to tylko bezpiecznik :)21
Zielony Autobus 2,7TDi

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » śr lip 08, 2009 12:07 pm

Sprawdzałem a jakże. Elektryka nie stanowi dla mnie zbytnich tajemnic ale może jest jeszcze jakiś element o którym nie wiem i warto go odnaleźć zanim zacznę pruć tapicerę drzwi :)
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Post autor: Kajen » śr lip 08, 2009 10:51 pm

Manuala z elektryką chyba wozisz na pace u siebie bo jakos go nie widze... Pod łokietnikiem powiadasz... To nie jakis sterownik omrona przypadkiem ? Jezeli tak to na poniedziałek bys miał...

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » czw lip 09, 2009 7:34 am

Leży tam takie pudełeczko brązowe wielkości paczki fajek. Wewnątrz układ scalony. Na pudełeczku napis Door controler :)
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
freebike

Post autor: freebike » pt lip 10, 2009 4:35 pm

Chyba wiem :) otwórz schowek i po prawej stronie bedzie kilka bezpieczników w płaskich plastykach. Nawet powinno je być widać po otwarciu drzwi w szparze między błotnikiem a "kokpitem' :D Jeden jest od centralki. Przerabiałem to podczas podłączania alarmu.
Sprzedałem Pajero. Może będzie kolejne.

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » pt lip 10, 2009 5:02 pm

Kurde nawet nie wiedziałem, że w okolicy schowka występują bezpieczniki. No toś mnie zaskoczył. Zaraz tam podejdę :)

PS:
No to nie ma u mnie w tamtym miejscu bezpieczników. Wypatroszyłem schowek w zasadzie i mam tam jedynie kilka złączek i dmuchawę :( Są jeszcze jakieś miejsca?
Dziadek 2,5TD `98

Awatar użytkownika
freebike

Post autor: freebike » sob lip 11, 2009 9:26 am

Po otwarciu schowka trzeba włożyć łapę w górny prawy róg i szukać. Ja mam przynajmniej 3 szt w plastykowych osłonkach zamykanych na zatrzask. Wielkość w przybliżeniu 5x4x1cm Można powiedzieć że opierają się o błotnik. Wiszą luzem na kablach.
Sprzedałem Pajero. Może będzie kolejne.

Awatar użytkownika
acinski

Post autor: acinski » sob lip 11, 2009 9:29 am

W wątku Pajero I - Zrób to sam wstawiłem relację z boju z CZ. Wszystko już rozpykane i obeznane. Jakby co służę pomocą.
Dziadek 2,5TD `98

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”