Qsy,jeśli mokro masz od oleju to obejrzyj czy nie wywala go na połączeniu pompy z silnikiem.
Wystarczy wymontowac pompe wtedy, wszystko ładnie wyczyscic odtłuścic benzynka ekstrakcyjną i wkleić na silikon wysokotemperaturowy. NIe zapomnij tylko o dystansie między pompą, a głowicą. Dystans nalezy z obu stron posmarowac silikonem, tak zeby przykleić go do pompy, jak i do głowicy.
Obejrzyj tez sama pompę, bo ja miałem historie, ze pękła obudowa i tamtędy waliło olejem (na benzynie nigdy parchem nie jeździlem). ja sie poratowałem niedziałającą, ale cała pompa ze starego silnika.
A tak poza tematem to sprzedałem moje pajero, niestety jako uszkodzone, bo po przejechaniu na "nowym silniku" niespełna 80 km coś zaczęło w nim nap.......ć, a dzis przy kupcu umarł do konca i nawet nie chciał jechac - zupełnie jakby sprzęła nie mial.
Straciłem chęć i siły, zeby to g. robić. Chyba pójdę za rada szanownego kolegi @
Majchera(pewnie nawet nie wie kiedy mi to powiedział

) i zakupie pajero z dieslem, bo te 2,6 benzyna to jednak totalne gówno jest.
W związku z tym ze sprzedałem, mam jeszcze trochę części do parchero z tymze dziwolągowym silnikiem. jak cos wytrwali uzytkownicy potrzebujecie to PW.
Pozdrawiam