Motanie - czyli robimy z Mitsu terenówkę
Moderator: Kosiarz
Re: Motanie - czyli robimy z Mitsu terenówkę
Jak możesz to zrób. Coś mi się widzi że Karakan ma inaczej poupychane graty pod machą.... Ni diabła nie mogę znaleść miejsca na drugie aku.Kajen pisze:A jak potrzebujesz fotek to moge zrobic, jeszcze nie rozbijam sie subarynka jak @acinski...

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Nie nadaje się, do jeżdżenia po błocie. Jeden taki przecinak mi wystarczy.Kajen pisze:Nie lepszy byłby lancer evo ?
Dziadek 2,5TD `98
Nie chcialbym zapychac miejsca fotkami tutaj wiec wkleje linka:
Tak jest montowany drugi akumulator w jedynce:
http://picasaweb.google.pl/lukasz.szkud ... AInPajero#
W kwestii wyjasnienia jeszcze. Wszystkie cztery otwory byly fabrycznie w budzie. Jedyne co przerobilem to podparlem od dolu cala podstawe gumowa poduszka (cos tak ojcu od golfa z zawieszenia zajumalem) bo mi aku na wyjebach napieprzal w bude z racji swojej wagi. Za podstawe dalem mniej niz 50 zeta, akumulator drugi jest wrzucony na sztuke zeby sie juz pojara przyzwyczajala
Tak jest montowany drugi akumulator w jedynce:
W kwestii wyjasnienia jeszcze. Wszystkie cztery otwory byly fabrycznie w budzie. Jedyne co przerobilem to podparlem od dolu cala podstawe gumowa poduszka (cos tak ojcu od golfa z zawieszenia zajumalem) bo mi aku na wyjebach napieprzal w bude z racji swojej wagi. Za podstawe dalem mniej niz 50 zeta, akumulator drugi jest wrzucony na sztuke zeby sie juz pojara przyzwyczajala

Ale jest tam miejsce na podparcie i to podparcie chyba w oryginale występuje.Kajen pisze: Jedyne co przerobilem to podparlem od dolu cala podstawe gumowa poduszka (cos tak ojcu od golfa z zawieszenia zajumalem) bo mi aku na wyjebach napieprzal w bude z racji swojej wagi. Za podstawe dalem mniej niz 50 zeta, akumulator drugi jest wrzucony na sztuke zeby sie juz pojara przyzwyczajala
Dziadek 2,5TD `98
Tak myślałem, ale w Terrku trzebaby trochę osprzętu poprzesuwaćKajen pisze:...Tak jest montowany drugi akumulator w jedynce:
....

Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.
Kolega Kajen prosił mnie o wrzucenie fotek z montażu snorkela- to wrzucam

Uploaded with ImageShack.us

Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
zakładam się o zgrzewkę, że jak nie zabezpieczysz dziury jakąś uszczelką to Ci przetrze się ten przedłużony dolot

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
No dobra , już lecę zakładać

e tam nie zakładaj, może zgrzewkę wygrasz, może sobie zrobisz remont kapitalny tak czy owak jesteś na wygranej pozycjibobon pisze:No dobra , już lecę zakładać![]()

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Łobuzie Ty. Kiedy będziesz? Kawa Ci dwa tygodnie temu ostygła. Dziś jestem cały dzień na miejscu.Eskapada pisze:e tam nie zakładaj, może zgrzewkę wygrasz, może sobie zrobisz remont kapitalny tak czy owak jesteś na wygranej pozycjibobon pisze:No dobra , już lecę zakładać![]()

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
@Bobon, jaka to średnica rury i gdzie masz filtr powietrza?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Ma założony filtr stożkowy (airbox) na końcu tej ,,przezroczystej'' rury pod maską...polaff pisze:@Bobon, jaka to średnica rury i gdzie masz filtr powietrza?
A tak swoją drogą to jak ze szczelnością tego filtra?? Zastanawiałem się kiedyś nad nim...
Zielony Autobus 2,7TDi
Szczelny

A rurka fi 90mm, z dobrej gumy, zbrojona drutem miedzianym. Takich rur używamy do wyciągów przemysłowych.

A rurka fi 90mm, z dobrej gumy, zbrojona drutem miedzianym. Takich rur używamy do wyciągów przemysłowych.
mozna taką gdzieś kupić w "normalnym" sklepie??? ile mniej więcej kosztuje i gdzie szukać?bobon pisze:rurka fi 90mm, z dobrej gumy, zbrojona drutem miedzianym. Takich rur używamy do wyciągów przemysłowych.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
W normalnym sklepie chyba nie, zobaczę ile cóś takiego kosztuje u naszego dostawcy i dam Ci znać na PW
bobon pisze:W normalnym sklepie chyba nie, zobaczę ile cóś takiego kosztuje u naszego dostawcy i dam Ci znać na PW
super.
Dzięki!
Ja chcę przerzucić cały filtr powietrza na pakę
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
BoBon
ja bym też chciał ze 2 mb takowej rurki, jeżeli to nie stanowi problemu.
ja bym też chciał ze 2 mb takowej rurki, jeżeli to nie stanowi problemu.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Czy wy chceta żeby mnie z forum za dilerkę wywalili

bobon pisze:Czy wy chceta żeby mnie z forum za dilerkę wywalili![]()
![]()
ciiii
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Czemu fi 90 mm ? Taka srednica była oryginalnie ?
Kajen pisze:Czemu fi 90 mm ? Taka srednica była oryginalnie ?
króciec filtra ma chyba 60mm średnicy, w moim przypadku lepiej jest założyć większą średnicę ze względu na dużą odległość bo chcę filtr wywalić pod sufit do tyłu.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Wsysnie Cie Przemek przez tą rurke jak ją wywalisz na pake :p
Kajen pisze:Wsysnie Cie Przemek przez tą rurke jak ją wywalisz na pake :p
damy radę jak tak dalej pójdzie to nic nie possie bo coś mi zaczęło napierd.. z tyłu nie wiem czy nie w moście

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Po kiego wam ta rura od odkurzacza skoro na Allegro można kupić chińska kopię wlotu powietrza do Pajero poniżej 400 zł. Naprawdę nie jest to zły produkt, nie wiele kosztuje i auto wygląda jak Pajero a nie wóz asenizacyjny 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33