Krótkie Pajero - butla z gazem pod podwoziem
Moderator: Kosiarz
Krótkie Pajero - butla z gazem pod podwoziem
Czy ktoś ma może w swoim Pajero zamontowaną butlę lpg pod samochodem? W związku z rosnącą ceną benzynki zastanawiam się nad montażem instalacji gazowej. Z racji posiadania małego bagażnika w 3d, kombinuję czy by nie dało się zmieścić butli pod autem. Niestety przed mostem jest raczej za mało miejsca na jakąkolwiek butlę, ale może udałoby się zmniejszyć bak benzyny i na jego miejsce dać zbiornik lpg. Czy ktoś może robił tak w swoim Miśku? Jeśli tak, to niech podzieli się doświadczeniem
Będę wdzięczny.

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Krótkie Pajero - butla z gazem pod podwoziem
poszukaj w dziale isuzu, opel i suzuki
tam było opisywane i fotki były
miesiek bielsko w kozuni ma pod spodem, też gdzieś fotki były
ps. ja mam krótkiego miśka i ma butle w poprzek bagażnika ale podniesiona na stelażu, graty wpycham pod butle żeby na wyjebach nie latały
tam było opisywane i fotki były
miesiek bielsko w kozuni ma pod spodem, też gdzieś fotki były
ps. ja mam krótkiego miśka i ma butle w poprzek bagażnika ale podniesiona na stelażu, graty wpycham pod butle żeby na wyjebach nie latały
Czwarte serce 

-
mam w miejscu dużego baku w ramie pod podłogą
bak na benzynę spawany w firmie -dana gwarancja
wszystko to w suzuki v6
bak na benzynę spawany w firmie -dana gwarancja
wszystko to w suzuki v6
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
A ja dodam ze z racji zawodu zawodu moge Ci zrobic zbiornik jaki chcesz na wymiar. I to z nierdzewki. Sam mysle o takim tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Wszystko w swoim czasie.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
ja mam pomniejszony zbiornik paliwa z nierdzewki zrobiony (mniejszy żebym go nie masakrował i przy obecnym zderzaku mi kąt zejścia psułKajen pisze:A ja dodam ze z racji zawodu zawodu moge Ci zrobic zbiornik jaki chcesz na wymiar. I to z nierdzewki. Sam mysle o takim tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Wszystko w swoim czasie.

Czwarte serce 

Dzięki za wskazówki, poczytam fora innych marek. Gebels, a jak ze wskaźnikiem poziomu paliwa? Masz w tym zbiorniku oryginalny pływak, czy jakąś przeróbkę?
Kajen, dzięki za propozycję. Nie wykluczone, że skorzystam
Rozumiem, że masz doświadczenie w produkcji takich zbiorników? Mógłbyś mi na PW podesłać orientacyjny koszt takiego zbiornika?
Kajen, dzięki za propozycję. Nie wykluczone, że skorzystam

- gebels
-
mam oryginalny wskaźnik, natomiast pompe paliwa mam zewnętrzną (żeby w razie W szybko wymienić)
Czwarte serce 

Dzięki Kajenowi mam już nowy, mniejszy zbiornik paliwa! Wyszedł bardzo fajnie (fachowa robota!), choć mieliśmy z nim niezłą "zabawę". Zeszło się od rana do północy, także to nie jest takie hop-siup jak sądziliśmy. Mieści się w nim ok 23l paliwa. Ma oryginalną pompę, pływak i zaworek na wypadek dachowania. Teraz umawiam się na montaż gazu - zobaczymy jaka butla wejdzie. Potem zrobię fotki i zdam dokładniejszą relację, może się komuś przyda.
Wielkie dzięki dla Kajena za zaangażowanie w projekt!
Nic mi nie mow, na sam koniec to juz prawie nie widziełem jak mi sie alu topi pod palnikiem. Maraton był niezły ale ja akurat wiedziałem ze to nie hop-siupirpac pisze:Dzięki Kajenowi mam już nowy, mniejszy zbiornik paliwa! Wyszedł bardzo fajnie (fachowa robota!), choć mieliśmy z nim niezłą "zabawę". Zeszło się od rana do północy, także to nie jest takie hop-siup jak sądziliśmy. Mieści się w nim ok 23l paliwa. Ma oryginalną pompę, pływak i zaworek na wypadek dachowania. Teraz umawiam się na montaż gazu - zobaczymy jaka butla wejdzie. Potem zrobię fotki i zdam dokładniejszą relację, może się komuś przyda.