Krótkie Pajero - butla z gazem pod podwoziem

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
irpac
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Krótkie Pajero - butla z gazem pod podwoziem

Post autor: irpac » ndz maja 09, 2010 8:13 pm

Czy ktoś ma może w swoim Pajero zamontowaną butlę lpg pod samochodem? W związku z rosnącą ceną benzynki zastanawiam się nad montażem instalacji gazowej. Z racji posiadania małego bagażnika w 3d, kombinuję czy by nie dało się zmieścić butli pod autem. Niestety przed mostem jest raczej za mało miejsca na jakąkolwiek butlę, ale może udałoby się zmniejszyć bak benzyny i na jego miejsce dać zbiornik lpg. Czy ktoś może robił tak w swoim Miśku? Jeśli tak, to niech podzieli się doświadczeniem :) Będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Re: Krótkie Pajero - butla z gazem pod podwoziem

Post autor: gebels » ndz maja 09, 2010 9:01 pm

poszukaj w dziale isuzu, opel i suzuki

tam było opisywane i fotki były

miesiek bielsko w kozuni ma pod spodem, też gdzieś fotki były

ps. ja mam krótkiego miśka i ma butle w poprzek bagażnika ale podniesiona na stelażu, graty wpycham pod butle żeby na wyjebach nie latały
Czwarte serce :cry:

piotr-stihl

Post autor: piotr-stihl » ndz maja 09, 2010 9:07 pm

mam w miejscu dużego baku w ramie pod podłogą
bak na benzynę spawany w firmie -dana gwarancja

wszystko to w suzuki v6
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane

obecnie nissan navara 2.5 tdi

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Post autor: Kajen » ndz maja 09, 2010 9:41 pm

A ja dodam ze z racji zawodu zawodu moge Ci zrobic zbiornik jaki chcesz na wymiar. I to z nierdzewki. Sam mysle o takim tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Wszystko w swoim czasie.

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » pn maja 10, 2010 9:23 am

Kajen pisze:A ja dodam ze z racji zawodu zawodu moge Ci zrobic zbiornik jaki chcesz na wymiar. I to z nierdzewki. Sam mysle o takim tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Wszystko w swoim czasie.
ja mam pomniejszony zbiornik paliwa z nierdzewki zrobiony (mniejszy żebym go nie masakrował i przy obecnym zderzaku mi kąt zejścia psuł :)21 ), jest z przegrodami pojemność ok 40L w miejsce oryginalnego a robił mi Twardy :)21

Awatar użytkownika
irpac
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: irpac » pn maja 10, 2010 9:59 am

Dzięki za wskazówki, poczytam fora innych marek. Gebels, a jak ze wskaźnikiem poziomu paliwa? Masz w tym zbiorniku oryginalny pływak, czy jakąś przeróbkę?
Kajen, dzięki za propozycję. Nie wykluczone, że skorzystam :) Rozumiem, że masz doświadczenie w produkcji takich zbiorników? Mógłbyś mi na PW podesłać orientacyjny koszt takiego zbiornika?

Awatar użytkownika
gebels

Post autor: gebels » pn maja 10, 2010 11:53 am

mam oryginalny wskaźnik, natomiast pompe paliwa mam zewnętrzną (żeby w razie W szybko wymienić)

Awatar użytkownika
irpac
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: irpac » pn maja 24, 2010 9:27 am

Dzięki Kajenowi mam już nowy, mniejszy zbiornik paliwa! Wyszedł bardzo fajnie (fachowa robota!), choć mieliśmy z nim niezłą "zabawę". Zeszło się od rana do północy, także to nie jest takie hop-siup jak sądziliśmy. Mieści się w nim ok 23l paliwa. Ma oryginalną pompę, pływak i zaworek na wypadek dachowania. Teraz umawiam się na montaż gazu - zobaczymy jaka butla wejdzie. Potem zrobię fotki i zdam dokładniejszą relację, może się komuś przyda.

Wielkie dzięki dla Kajena za zaangażowanie w projekt!

Awatar użytkownika
Kajen

Kontaktowanie:

Post autor: Kajen » pn maja 24, 2010 7:31 pm

irpac pisze:Dzięki Kajenowi mam już nowy, mniejszy zbiornik paliwa! Wyszedł bardzo fajnie (fachowa robota!), choć mieliśmy z nim niezłą "zabawę". Zeszło się od rana do północy, także to nie jest takie hop-siup jak sądziliśmy. Mieści się w nim ok 23l paliwa. Ma oryginalną pompę, pływak i zaworek na wypadek dachowania. Teraz umawiam się na montaż gazu - zobaczymy jaka butla wejdzie. Potem zrobię fotki i zdam dokładniejszą relację, może się komuś przyda.

Wielkie dzięki dla Kajena za zaangażowanie w projekt!
Nic mi nie mow, na sam koniec to juz prawie nie widziełem jak mi sie alu topi pod palnikiem. Maraton był niezły ale ja akurat wiedziałem ze to nie hop-siup :) Ciesze sie ze Ci sie podoba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”