Problem z sprzegełkami AVM
Moderator: Kosiarz
Problem z sprzegełkami AVM
witam wszystkich bardziej doświadczonych kolegów.mam nastepujacy problem w cigu pół roku urwalem dwie przekretki AVM niebieskie
teraz nie wiem czy kupowac dalej to samo czy koledzy moga doradzic jakis lepszy sprzet . a moze jakas blokada na stale bo autoko i tak na smiga tylko w terenie
teraz nie wiem czy kupowac dalej to samo czy koledzy moga doradzic jakis lepszy sprzet . a moze jakas blokada na stale bo autoko i tak na smiga tylko w terenie
Re: Problem z sprzegełkami AVM
zdecydowanie na stałe
ok dzieki
moze ma ktoś namiar na dobrego tokarza w okolicach trojmiasta. albo moze gdzie kupic takie stałe sprzagiełka
A masz stare automaty ? Bo moze by sie sprawdził bester-zabierak ? Mam tu tokarza u siebie niezłego ale wiadomo-odległosc...
tokarz nie wystarczy - wycierajacy sie pierscien komplety zabeiraka jest bimetalicznyKajen pisze:A masz stare automaty ? Bo moze by sie sprawdził bester-zabierak ? Mam tu tokarza u siebie niezłego ale wiadomo-odległosc...
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Mając stare automaty wystarczy rozebrać, przełożyć i odpowiednio złożyć bez głównej zębatki i tej "wysokiej" sprężyny. Bez spawania i toczenia jakieś 30min roboty. Po przykręceniu piasty chodzą "wolne". Jak trzeba w teren to odkręcamy dekielek wkładamy główną zębatkę i "wysoką" sprężynę dokręcamy dekielek i mamy 100% zapięte sprzęgiełka. Jak potrzeba to zrobię zdjęcia przeróbki automatów.
To skoro o AVMach juz mowa to moze ktos miał podobny problem. Jak dłuzej ich nie odkrecam to pozniej jest loteria czy mi torx omknie czy sie urwie... Czym zastąpic oryginalne sruby ?
innymi oryginalnymi

przed skręceniem smaruj i dokręcaj z czuciem
przed odkręceniem wsadź torxa i przyłóż młotem..

przed skręceniem smaruj i dokręcaj z czuciem
przed odkręceniem wsadź torxa i przyłóż młotem..
Fakt, wczoraj probowałem odkrecac zeby je przepolerowac po zimie i była niezła zagwozdka. Jutro jeszcze przesmaruje te srubki ale mniemam ze wszystkie srubki gdzie jest troche alu mają problem...
Jeslibys byl tak uprzejmy to byloby bardzo super. Mialem ostatnio w rekach te sprzegi, ale ni h. nie wiem jak zaczac.dromad pisze:Mając stare automaty wystarczy rozebrać, przełożyć i odpowiednio złożyć bez głównej zębatki i tej "wysokiej" sprężyny. Bez spawania i toczenia jakieś 30min roboty. Po przykręceniu piasty chodzą "wolne". Jak trzeba w teren to odkręcamy dekielek wkładamy główną zębatkę i "wysoką" sprężynę dokręcamy dekielek i mamy 100% zapięte sprzęgiełka. Jak potrzeba to zrobię zdjęcia przeróbki automatów.
ps.
Gdyby ktos potrzebowal zaslepic otwor po sprzegielkach ,to prawie idealna srednice maja puszki po groszku bonduel

Życie jest krótkie, a pić sie chce.
Pajero 2.6 87r. Darek
Pajero 2.6 87r. Darek
Witam,
Odnowie stary temat by nie zaczynać nowego wątku
Jedno pytanko do osób które, zakładały AVM 443HP (czerwone) do Pajero II.
Czy zmieszczą się te AVM-y w otwór standardowej aluminiowej felgi (chyba był jeden wzór tej felgi) Pajero II?
Pozdrawiam
Odnowie stary temat by nie zaczynać nowego wątku

Jedno pytanko do osób które, zakładały AVM 443HP (czerwone) do Pajero II.
Czy zmieszczą się te AVM-y w otwór standardowej aluminiowej felgi (chyba był jeden wzór tej felgi) Pajero II?
Pozdrawiam
Pajero 2.8 TD SS Automat (Diff Lock)
GY DuraTrac 31" skaczą na Gas Legend +2" EFS
GY DuraTrac 31" skaczą na Gas Legend +2" EFS