lampy przednie z P2 do P1 ?
Moderator: Kosiarz
lampy przednie z P2 do P1 ?
Witam czy ktoś próbował może przełożyć lampy przednie z P2 do P1 oryginalne okrągłe bardzo kiesko świecą a wydaje mi się ze nie powinno być większego problemu z przełożeniem
Re: lampy przednie z P2 do P1 ?
kup polskie okragłe Wesemy od Ikarusa za 35zł sztuka i nie bedziesz musiał przekładać, cudować, przeszczepiać
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Ale nie chodzi mi o to, że moje słabo świecą, bo stare i zniszczone są w bardzo dobrym stanie chodzi o rozkład światła na drodze jest bardzo nie równomierne czy te Weselmy to taka sama konstrukcja cz coś lepszego?
wesemy to normalne okrągłe 178mm takie jak w PI z tym ze beda nowe i z rozkładu swiatła jestem zadowolony
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Moje tez swiecą tak sobie mimo ze sa w dobrym stanie. Koito, to chyba oryginaly. Mi bardzo pomogly wesemy h04 na dachu. Do drugiego slupka swieca skubane co przy tej ilosci owadow przednia szyba nadaje sie do mycia po 15 km nocnej jazdy 

koito orginały mja jasnosc 12.5 - wesem 17.5
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
To nie jasnosc chyba tylko liczba cechowania. Ktora okresla jasnosc reflektora
Wychodzi na to ze wesemy dają wiecej. 

Wczoraj właśnie przykręciłem komplet wesemów "element optyczny ikarus" - bardzo wyraźna poprawa
- przy okazji auto odmłodniało - ma "żywsze spojrzenie"
. Na alledrogo widziałem PI z reflektorami od II i nieźle to wygląda, choć wole wygląd vintage.
Tomek

Tomek
Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Dla zainteresowanych. Wychodziły tez dwojki z lampami od jedynki wiec przeszczep ikarusa nie powinien sprawiac problemow.