pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
z tego co slyszalem problem jest wlasnie z podstawą
A jaki masz problem ze swoim, na allegro zdarzają sie do pajera w cenie tak ok. do 400zl.
A jaki masz problem ze swoim, na allegro zdarzają sie do pajera w cenie tak ok. do 400zl.
Życie jest krótkie, a pić sie chce.
Pajero 2.6 87r. Darek
Pajero 2.6 87r. Darek
Tak tylko informacyjnie - jeśli ktoś będzie szukał modułu centralnego zamka w P2 to jest na ściance kabiny przy bezpiecznikach (przy kolanie kierowcy).
W środkowym tunelu był w P1.
W środkowym tunelu był w P1.
Pajero 97 2,8TD wagon.
czy do 2,5TD pasuje turbina od 2,8 TDI?
Problem polega na tym, że w moim złomku padła turbina dziś, a ktoś kiedyś skomentował, że montaż do mojego padła IC jest średnio sensowny w związku ze słabą sprężarką więc skoro już muszę kupić do wolał bym taką która będzie pasowała i do silnika i do modyfikacji (IC)
Problem polega na tym, że w moim złomku padła turbina dziś, a ktoś kiedyś skomentował, że montaż do mojego padła IC jest średnio sensowny w związku ze słabą sprężarką więc skoro już muszę kupić do wolał bym taką która będzie pasowała i do silnika i do modyfikacji (IC)
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Mowiłem Ci jak dzwoniłes do mnie... Gadaj z @faja bo patent na turbine ze zmienną geometrią jest niezły, koszty porownywalne i poczujesz moc auta od niskich obrotow. Gdyby mi padła turbina to bez namysłu bym przeszczepiał z jakiegos szmelcwagena...
podeslesz mi namiar na PW?Kajen pisze:Mowiłem Ci jak dzwoniłes do mnie... Gadaj z @faja bo patent na turbine ze zmienną geometrią jest niezły, koszty porownywalne i poczujesz moc auta od niskich obrotow. Gdyby mi padła turbina to bez namysłu bym przeszczepiał z jakiegos szmelcwagena...
qfa jak z Tobą gadałem pytałeś czy dział mi kontrolka od cisnienia oleju... fuck(!!!) rano jak wyjeżdżałem działała, jak skończyliśmy gadać uslyszałem klepanie rozrządu (chyba bo za lekkie jak na dół) trochę się obawiam, że zrobiłem silnikowi kuku

Wracając do kontrolki to rano działała teraz już nie działa - nie mam pojęcia czemu

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
- bilans
- Kontaktowanie:
Qsy pisze:z tego co slyszalem problem jest wlasnie z podstawą
podstawę można dorobić to nie problem
zwaliłem wczoraj gaźnik nie było źle wymyłem gada dokładnie , przedmuchałem wstawiłem i nawet działa ...

jest o niebo lepiej ... czyli to to ... ale i tak przydałby się ktoś kto by go poprawnie wyregulował
ps. autko odzyskało kopa

tak widziałem na allegro po 400 pln ale jakoś tak nie przemawia to do mnie ...
zna ktoś speca od gaźników w Bydgoszczy lub okolicach

wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
kiedyś u nas na wsi był dobry gościu ale wyjechał do UK szkoda bo byś blisko miał:(bilans pisze:Qsy pisze:z tego co slyszalem problem jest wlasnie z podstawą
podstawę można dorobić to nie problem
zwaliłem wczoraj gaźnik nie było źle wymyłem gada dokładnie , przedmuchałem wstawiłem i nawet działa ...![]()
jest o niebo lepiej ... czyli to to ... ale i tak przydałby się ktoś kto by go poprawnie wyregulował
ps. autko odzyskało kopa![]()
tak widziałem na allegro po 400 pln ale jakoś tak nie przemawia to do mnie ...
zna ktoś speca od gaźników w Bydgoszczy lub okolicach????
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Koledzy szukam śrub do mocowania sprzęgiełek przednich imbus śruba fi 10 drobny gwint długość 40mm ,podczas demontażu zabieraków automatycznych uległy masakrycznemu zniszczeniu.
Potrzebuję 4 sztuki może ktoś posiada będę wdzięczny za pomoc.
Potrzebuję 4 sztuki może ktoś posiada będę wdzięczny za pomoc.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
Takie pytanie na zimnym silniku dwójka nie wchodzi 2.5 td manual co to może być
ja bym zaczął od regulacji sprzęgła i sprawdzenia oliwyrobin722 pisze:Takie pytanie na zimnym silniku dwójka nie wchodzi 2.5 td manual co to może być
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
za dużo nie poreguluje sprzęgła,oliwa może miec cos z tym wspólnego,ale bym obstawiał na mechaniczne zurzycie materiału w skrzyni.zdejmij blache z pod skrzyni i zobacz co się dzieje,może coś sie zacina a jak troszke popracuje to zaczyna działac.
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
hydrauliczne sterowanie też da sie regulować a co do oleju to wpływ temperatury na gęstość oleju.marcyb3 pisze:za dużo nie poreguluje sprzęgła,oliwa może miec cos z tym wspólnego,ale bym obstawiał na mechaniczne zurzycie materiału w skrzyni.zdejmij blache z pod skrzyni i zobacz co się dzieje,może coś sie zacina a jak troszke popracuje to zaczyna działac.
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Oczywiscie da sie regulowac. Strasznie przyjemnie jest to zrobic kiedy trzeba sie wygiąc prawie w klucz wiolinowy :p A wiesz @polaff ze nie wymieniłem tej pompki sprzegła ktorą mam od Ciebie ? I mi cały czas gdzies spieprza dot ale łatwiej mi wozic butelke płynu niz wymienic pompke na szczelną :/ Czemu nie mam czasu ?
Dzięki panowie za rady oliwa jest nowa 3tkm na razie nic nie sprawdzę bo jestem daleko a autem jeżdzi żona i to oma ma problem na razie z jedynki na trójkę tak jej poradziłem jaką usterkę najbardziej obstawiacie
a może to problem z żoną a nie z autem? tak najczęściej bywarobin722 pisze:Dzięki panowie za rady oliwa jest nowa 3tkm na razie nic nie sprawdzę bo jestem daleko a autem jeżdzi żona i to oma ma problem na razie z jedynki na trójkę tak jej poradziłem jaką usterkę najbardziej obstawiacie
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
ja na szczęście nie mam już problemów ze sprzęgłem, tylko pedał mi został po sprzęgle mechanicznymKajen pisze:Oczywiscie da sie regulowac. Strasznie przyjemnie jest to zrobic kiedy trzeba sie wygiąc prawie w klucz wiolinowy :p A wiesz @polaff ze nie wymieniłem tej pompki sprzegła ktorą mam od Ciebie ? I mi cały czas gdzies spieprza dot ale łatwiej mi wozic butelke płynu niz wymienic pompke na szczelną :/ Czemu nie mam czasu ?

Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Moze jutro wymienie ta pompke przy okazji. chyba ze mi przyjdzie most z blokada to sie nim zajme 

od czego most zakładasz?Kajen pisze:Moze jutro wymienie ta pompke przy okazji. chyba ze mi przyjdzie most z blokada to sie nim zajme
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
ja najpierw chcę doprowadzić do porządku to co mam może potem będa przeróbkiKajen pisze:l200

Kupuję turbinę od kolesia o niku PAJĄK4X4 z alledrogo za 400pln zobaczymy co to będzie czy da radę macie jakieś doświadczenia z tym człowiekiem?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Jak dojdzie to wymienie
Jak nie dojdzie to doprowadze do stanu uzywalnosci i wymienie w okolicach swiat.

Pany, zapotrzebuję kupić intercooler z /przykład/ http://allegro.pl/mitsubishi-pajero-int ... 13815.html. i mam pytanie odnośnie czujnika tegóż sprzęta. Wiem, że jest tam takowy, ale nie wiem jak wygląda i jak jest mocowany. Chodzi mi o to, czy łatwo jest zaślepić ten otwór po nim. Intercooler nie będzie montowany do serii i czujnik nie jest mi potrzebny, a cena z tym czujnikiem jest wyższa.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Czemu nie chcesz czujnika ? Odpala on wentylator intercoolera, przydatna rzecz jak nie ma przeplywu powietrza czyli jak wtopisz... Swoją drogą stowka za intercooler to nie jest duzo.
Wiem, że lepiej z wentylatorem, ale problem w tym, że nie zmieści mi się razem z silnikiem i w takim razie nie potrzebuję też i czujnika.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
Czy zbiornik paliwa z krótkiej benzyny PII jest taki sam jak w krótkim dieslu? Czy nie jest taki sam, ale można zastosować z benzyny do diesla?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773