Witam wszystkich serdecznie!
Tydzień temu kupiłem L200. Jestem bardzo zadowolony, lecz mam dziwne wrażenie że bardzo ciężko "chodzi" skrzynia. szczególnie odczuwalne jest to przy zmianie biegów np z 4 na 2.
Nie wiem czy jest to normalne w tym modelu, czy może trzeba zmienić olej w skrzyni? auto jest z 2008 roku, przebieg 46 tyś....może ktoś mi coś doradzi...bardzo dziękuję za wszelkie pomocne informacje...
Ciężko "chodzi" skrzynia w L200
Moderator: Kosiarz
Ciężko "chodzi" skrzynia w L200
"Jestem patologią społeczną , jestem absolutnym złem - nie zaczepiaj mnie"
Re: Ciężko "chodzi" skrzynia w L200
jak jest -16 to normalne
u mnie z 2 na 1 też płynności nie ma 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
bardzo dziękuje! bałem się , że jestem przewrazliwiony po poprzednich doswiadczeniach ze skrzynia w landzie disco II 

"Jestem patologią społeczną , jestem absolutnym złem - nie zaczepiaj mnie"
jasiu co ty gadasz ..
oleje zamarzają raczej po zmieszaniu z wodą gdy sie topi auta
u mnie przy -20 nie było problemów z pracą skrzyni chyba ze w l200 to jakaś norma ..
sprawdz pan olej - może maź masz zamiast 100% oleju
olej staje sie gestszy przy minusowych temp. ale bez przesady
oleje zamarzają raczej po zmieszaniu z wodą gdy sie topi auta

u mnie przy -20 nie było problemów z pracą skrzyni chyba ze w l200 to jakaś norma ..
sprawdz pan olej - może maź masz zamiast 100% oleju

olej staje sie gestszy przy minusowych temp. ale bez przesady
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Bez przesady własnie, u mnie tez ciezej chodzi przy duzych mrozach, dopoki sie tam oleum nie rozbełta. I olej wymieniany 2 miesiące temu. Raczej ten typ tak ma. U mnie pomaga odpalenie, neutral, trzeci bieg i zanim odsnieze auto jest git.
wiesz sprawdzić nigdy nie szkodzi, ale przy dużych mrozach tak ma i co ja na to poradzę 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl