Czy warto P4 3.2 DID 170
Moderator: Kosiarz
Czy warto P4 3.2 DID 170
Panowie, mam do kupienia takie cudo:
07.r 110.000km. salon PL w 3.2 d 170KM.
Nigdzie nie mogłem znaleźdz albo kiepsko szukałem wad i zalet tej generacji.
Jakie większe przeglądy wymagane są przy tym przebiegu??
Dziękuję
07.r 110.000km. salon PL w 3.2 d 170KM.
Nigdzie nie mogłem znaleźdz albo kiepsko szukałem wad i zalet tej generacji.
Jakie większe przeglądy wymagane są przy tym przebiegu??
Dziękuję
Re: Czy warto P4 3.2 DID 170
robilem juz peknieta glowice po 250 tys i rozrzad po 300tys
oczywiscie dwa inne auta 

szczecin ..... po prostu dziura
a w dole parch 2.8 3cale i 35 cali 

Bardziej mi chodzi czy przy takim przebiegu nie ma jakiegoś większego przeglądu.
Jakieś wady
albo czy jest więcej wad niz zalet

Jak ma się sprawa zawiasu, silnika
Jakieś wady

Jak ma się sprawa zawiasu, silnika

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
jeśli jest automat to dobrze go sprawdź, a jeśli kupisz to nie wymieniaj w nim oleju co 45 tyś jak podaje książka
Czwarte serce 

Tak automat, a co ile trzebagebels pisze:jeśli jest automat to dobrze go sprawdź, a jeśli kupisz to nie wymieniaj w nim oleju co 45 tyś jak podaje książka

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
kical pisze:Tak automat, a co ile trzebagebels pisze:jeśli jest automat to dobrze go sprawdź, a jeśli kupisz to nie wymieniaj w nim oleju co 45 tyś jak podaje książka?
podjedz do automaciarzy to ci powiedzą ale max co 30 tyś.
i pamiętaj że do tej skrzyni m być olej który spełnia norme JASO SP3
Czwarte serce 

W audi to w ciagu 250tyś może raz robiłem i latał bez problemu.
OK, reasumując jeżeli zdrowy to warto w to się pchać???
a czy to nie jest ten co to przebiegi do 160 tkm wytrzymuje 

- gebels
-
znaczy że w skrzyni automatycznej po 250 tys wymieniłeś dopierokical pisze:W audi to w ciagu 250tyś może raz robiłem i latał bez problemu.

Czwarte serce 

Wymieniłem po 120 czy 140 jak zalecał serwis.
- gebels
-
widze że aso coraz to nowe rzeczy wymyśla, najpierw leją olej jaki mają nie patrząc na to jaki to silnik, potem lali Castrola który po czasie jednak nie nadaje się do DPF, a teraz do skrzyni ZF-a do której ZF zaleca wymiane oleju co 45 tys. a ASO zaleca co 120, ciekawe rzeczy piszeszkical pisze:Wymieniłem po 120 czy 140 jak zalecał serwis.
Czwarte serce 

gebels pisze:widze że aso coraz to nowe rzeczy wymyśla, najpierw leją olej jaki mają nie patrząc na to jaki to silnik, potem lali Castrola który po czasie jednak nie nadaje się do DPF, a teraz do skrzyni ZF-a do której ZF zaleca wymiane oleju co 45 tys. a ASO zaleca co 120, ciekawe rzeczy piszeszkical pisze:Wymieniłem po 120 czy 140 jak zalecał serwis.
Dla info audi w niektórych modelach nie wymaga wymiany oleju w skrzyni automatycznej.
przeglądy są co 20 tyś lub co rok
problemy są najczęściej natury elektronicznej
ostatnio widziałem takiego co mu się 4x4 nie zapinało
przyczyną był nie równomiernie stary bieżnik na kołach z przodu i tyłu 

- gebels
-
podaj symbol tej skrzyni bo bardzo mnie zaciekawiłeś, z tego co wiem nie ma takiej skrzyni, max 3 lata lub 320 tyś, ale ceny tego oleju byś nieprzeżyłkical pisze:gebels pisze:widze że aso coraz to nowe rzeczy wymyśla, najpierw leją olej jaki mają nie patrząc na to jaki to silnik, potem lali Castrola który po czasie jednak nie nadaje się do DPF, a teraz do skrzyni ZF-a do której ZF zaleca wymiane oleju co 45 tys. a ASO zaleca co 120, ciekawe rzeczy piszeszkical pisze:Wymieniłem po 120 czy 140 jak zalecał serwis.
Dla info audi w niektórych modelach nie wymaga wymiany oleju w skrzyni automatycznej.

Czwarte serce 

- wojtek_kom
-
Dla info audi w niektórych modelach nie wymaga wymiany oleju w skrzyni automatycznej
Dziś oleju w automacie, nigdzie i nigdy się nie wymienia
Patrz:
- temat w dziale LR,
- serwis BMW - nigdy, ta sama skrzynia w Nissanie co 20 tys. km.,
- serwis Forda - nigdy,
- VW w EU np. 60tys. km, USA 10 tys. mil - ta sam skrzynka, ten sam olej.
Nic bardziej mnie nie wkurza, niż głupota i ślepa wiara.
Olej wymienia się w automacie, jak zaczyna zmieniać kolor, zaczyna być wyczywalny zapach spalonych tarczek - minimum.
Tym sposobem wyminiałem raz po 2 tys. km.., w sumie w ciągu roku ze trzy razy, w jednej skrzyni.
Dziś oleju w automacie, nigdzie i nigdy się nie wymienia

Patrz:
- temat w dziale LR,
- serwis BMW - nigdy, ta sama skrzynia w Nissanie co 20 tys. km.,
- serwis Forda - nigdy,
- VW w EU np. 60tys. km, USA 10 tys. mil - ta sam skrzynka, ten sam olej.
Nic bardziej mnie nie wkurza, niż głupota i ślepa wiara.
Olej wymienia się w automacie, jak zaczyna zmieniać kolor, zaczyna być wyczywalny zapach spalonych tarczek - minimum.
Tym sposobem wyminiałem raz po 2 tys. km.., w sumie w ciągu roku ze trzy razy, w jednej skrzyni.
Nissan-y