albo moze jest jakas stronka na ktorej mozna przeszukac wszystkie mozliwe kombinacje
Moderator: Kosiarz
Chyba żeby dać dystanse. To jednak tylko półśrodek. Lepiej sprzedać te felgi, które masz i kupić odpowiedniejsze, szersze i z większym ujemnym ET, bo dystanse dobrej jakości też swoje kosztują.tomak74 pisze: gorzej z takim plusowym Et ( koło schowa się głęboko w nadkole i może trzeć np. z przodu , przy skręcie, od środka ale tak sobie gdybam )
maasser pisze:obecnie mam w pajorce na feldzie alu 7x15 z ET 8 zalozone opony 31/10,5R15, czy da rade wsadzic i normalnie jezdzic opony 32/11,5R15 ? mam podniesione zawieszenie : tyl Iron Man +2 cale od dlugiego , przod oczywiscie podkrecony
albo moze jest jakas stronka na ktorej mozna przeszukac wszystkie mozliwe kombinacje
kazdy jezdzi na tym co chce ja mam prawie 33/9/16 i daje radeEskapada pisze:maasser pisze:obecnie mam w pajorce na feldzie alu 7x15 z ET 8 zalozone opony 31/10,5R15, czy da rade wsadzic i normalnie jezdzic opony 32/11,5R15 ? mam podniesione zawieszenie : tyl Iron Man +2 cale od dlugiego , przod oczywiscie podkrecony
Moim zdaniem ten rozmiar jest zupełnie z bani bo prześwit zwiększywszy się o raptem o 12mm za to spalanie wzrośnie i minimum dwa litry. Do Pajero II super rozmiarem jest 33x10,50R15 zakładając, ze przełożenia w mostach masz 4.875 lub 5.29. W sumie to jeszcze lepszym pomysłem jest przejście na felgi 16 calowe to wybór opon nowych, regenerowanych jest naprawdę duży. Nie złym, optymalnym rozmiarem jest 265x75R16.
BTW to całe te pytania i odpowiedzi są o tyle bez sensu, że nikt nie napisał czy ma auto z fabrycznymi poszerzeniami, czy nie. Czy ma auto z chlapaczami z przodu czy nie. Nie wszyscy napisali czy mają drążki podkręcone na maxa czy nie, czy mają felgi z ET -25 czy +5. Czy ma opony mają BFG, które trzymają rozmiar czy Maxxis, które nie trzymają rozmiarów, czy nalewki, których rozmiar na oponie na wartości matematyczne to czasem dwie różne sprawy, że o ciśnieniu w oponach nie wspomnę bo to już najmniejsza różnica. Tylko pytający zadał konkretne pytanie i podał prawie wszystkie informacje![]()
Cały ten topik nie wnosi żadnej wiedzy, równie dobrze można było zapodać taki sam temat na forum Onetu.
Eskapada pisze:maasser pisze:obecnie mam w pajorce na feldzie alu 7x15 z ET 8 zalozone opony 31/10,5R15, czy da rade wsadzic i normalnie jezdzic opony 32/11,5R15 ? mam podniesione zawieszenie : tyl Iron Man +2 cale od dlugiego , przod oczywiscie podkrecony
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość