pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tu
do dorożki jak znalazł i nie tylko 

2,5 TDI od dziadka najlepsze na świecie
-
- jestem tu nowy...
Witam!
Kontynuując mój wcześniejszy wątek mam pytanie czy ktoś z Was wymieniał może uszczelniacze zaworów w Sporcie 3.0 V6? Tak się noszę z zamiarem ich wymiany tylko nie wiem czy podołam (oczywiście bez ściągania głowic)...
Pozdrawiam!
Kontynuując mój wcześniejszy wątek mam pytanie czy ktoś z Was wymieniał może uszczelniacze zaworów w Sporcie 3.0 V6? Tak się noszę z zamiarem ich wymiany tylko nie wiem czy podołam (oczywiście bez ściągania głowic)...

Pozdrawiam!
-
- jestem tu nowy...
Witam. Troszkę poszperałem ( może nie za dokładnie ) ale znaleźć nie mogłem , a mianowicie poszukuje dobrego warsztatu w okolicach Jeleniej góry lub w samej Jeleniej dla porządnego przeglądu i kilku ( może kilkunastu ) napraw w L200, 99 rok. Jeśli ktoś służy taką informacją z góry dzięki .
Wie ktoś które czujniki za co odpowiadają w reduktorze superselect ?
Od świateł wstecznego znalazłem czujnik w skrzyni, za to te w reduktorze to jakaś czarna magia a przydała by się kontrolka napędów...
Od świateł wstecznego znalazłem czujnik w skrzyni, za to te w reduktorze to jakaś czarna magia a przydała by się kontrolka napędów...
dojdziesz po ośce . Wykręć wszystkie, zajrzyj do dziurek i machaj lewarkiem. Bedziesz wiedział jak zapadki maja wpadac po kolei.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
gacek-69 pisze:Witam. Troszkę poszperałem ( może nie za dokładnie ) ale znaleźć nie mogłem , a mianowicie poszukuje dobrego warsztatu w okolicach Jeleniej góry lub w samej Jeleniej dla porządnego przeglądu i kilku ( może kilkunastu ) napraw w L200, 99 rok. Jeśli ktoś służy taką informacją z góry dzięki .
Podobno we WRO jest jeden taki

Tomek
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT
-
- Kontaktowanie:
nie moge podnieść siedzenia ( szersza cześć ) do pionu tylnej kanapy w PIII - tak jak by coś sie zablokowało ( rączka nie jest wyrobiona ) da sie to jakoś inaczej otworzyć poza odkręcaniem od dołu - fatalne dojście.
dzięki
dzięki
wildcat F50 w wersji rurka z IS
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
jest taki klucz zwany popularnie flexem 

Czwarte serce 

Inaczej znany pod nazwą diaks, gumówka, kątówka itd.

Witajcie koledzy! kieruję się do was z pytaniem jaką siłą Nm skręca się korby. Auto L200 99r. 4D56 2,5 td. Czy skręcacie korby na nowych nakrętkach (podobno zalecane w tym silniku)?
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2012 7:59 pm przez Ramzeska, łącznie zmieniany 1 raz.
Ramzeska pisze:Witajcie koledzy! kieruję się do was z pytaniem jaką siłą Nm skręca się korby. Auto L200 99r. 4D56 2,5 td. Czy skręcacie korby na starych nakrętkach (podobno zalecane w tym silniku)?
witaj. Ps. nie wiedzialem ze mam siostre

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
w serwisówce jest 46 NmRamzeska pisze:Witajcie koledzy! kieruję się do was z pytaniem jaką siłą Nm skręca się korby. Auto L200 99r. 4D56 2,5 td. Czy skręcacie korby na starych nakrętkach (podobno zalecane w tym silniku)?
dzięki za informację 

Gdzie mogę kupić nakrętki utwardzane pod klucz 12 do korb? czy można użyć poprzednich? ktoś wie?
Chodzi o L200 99r. 4D56 2.5td
Chodzi o L200 99r. 4D56 2.5td
Fabory
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
w ASO nr części MD006704-nakrętka 5 dolarów
śruba MD021105 10 dolców-drożyzna
ale pewnie można w dobrym sklepie kupić metalowym
nie wiem tylko jakiej twardości są te śruby
śruba MD021105 10 dolców-drożyzna

ale pewnie można w dobrym sklepie kupić metalowym
nie wiem tylko jakiej twardości są te śruby
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
czy są dostępne części zamienne do sprzęgiełek AVM?
pękł mi pierścień wychodzący i przeszlifował zęby również od strony piasty

pękł mi pierścień wychodzący i przeszlifował zęby również od strony piasty

Long V6 Montero '90 31" BFG AT turystyk
zapytaj może tu mają
http://www.rideon.pl/katalog847.php
http://www.rideon.pl/katalog847.php
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
pomimo tego, że mam Montero z '90 to śruby mocujące sprzęgiełka są 10tki tak przynajmniej widać po ich łebkach
i teraz do jedynki na sa dwa rodzaje AVM na śruby 10 czy warto dopłacić za wzmacniane?
i teraz do jedynki na sa dwa rodzaje AVM na śruby 10 czy warto dopłacić za wzmacniane?
Long V6 Montero '90 31" BFG AT turystyk
Witajcie
koledzy forumowicze proszę o oświecenie mnie w takowej kwestii.
Mechanior stwierdził na przednich kołach luzy na łożyskach. Chcieliśmy je zlikwidować dokręcając nakrętki, jednak nie mogę dostać się do śrub. Mam Pajero 2 z 1995 roku i są tam automatyczne sprzęgiełka. Śrube zasłaniają takie ładne niklowane dekielki. Jak te dekielki się ściąga (odkręca). Nie chciałbym ich sobie zniszczyć i zanim cokolwiek zrobię wolę się doinformować.
Mechanior stwierdził na przednich kołach luzy na łożyskach. Chcieliśmy je zlikwidować dokręcając nakrętki, jednak nie mogę dostać się do śrub. Mam Pajero 2 z 1995 roku i są tam automatyczne sprzęgiełka. Śrube zasłaniają takie ładne niklowane dekielki. Jak te dekielki się ściąga (odkręca). Nie chciałbym ich sobie zniszczyć i zanim cokolwiek zrobię wolę się doinformować.
Mitsubishi Pajero 2,5 TD Intercooler 
Łada Niva 1,6 do 2009 RIP n

Łada Niva 1,6 do 2009 RIP n

Do czego służy to ustrojstwo?
Proszę o pomoc w identyfikacji problemu. Przy konserwacji Miśka 3.2 did Dakar z 2005 zauważylem urwany gumowy wężyk od widocznego na fotce "siłownika" który dochodzi do kuli przedniego mostu. Podczas jazdy nie zauważyłem żadnych symptomów usterki, niby wszystko działa. Jestem posiadaczem tego auta od 3 miesięcy więc może nie wiem o wszystkich jego funkcjach. Proszę o pomoc w diagnozie. Pozdrawiam
siwy-raf

siwy-raf

Rafał
Pajero Dakar 3.2 DID
Pajero Dakar 3.2 DID
Jakie największe koła wchodzą do L200 2008r, bez liftu, felga stalowa 16"
Proszę o podpowiedź. Ewentualnie do kogo na priv mogę napisać?
Obiecałem kumplowi, że się zorientuje...
Proszę o podpowiedź. Ewentualnie do kogo na priv mogę napisać?

GU4-37", Sprinter camper-32", Man-48"
Re: Do czego służy to ustrojstwo?
to jest przewód podciśnienia od siłownika włączającego przódsiwy-raf pisze:Proszę o pomoc w identyfikacji problemu. Przy konserwacji Miśka 3.2 did Dakar z 2005 zauważylem urwany gumowy wężyk od widocznego na fotce "siłownika" który dochodzi do kuli przedniego mostu. Podczas jazdy nie zauważyłem żadnych symptomów usterki, niby wszystko działa. Jestem posiadaczem tego auta od 3 miesięcy więc może nie wiem o wszystkich jego funkcjach. Proszę o pomoc w diagnozie. Pozdrawiam
siwy-raf
ps. proponuję zapoznać się z zasadami forum

do ścigania tych dekli dobry jest śrubokręt z oryginalnego zestawu -są wciskane trzeba podważyć w kilku miejscachsuinam pisze:Witajcie