Skrzynia v6
Moderator: Kosiarz
Skrzynia v6
szukajka mnie nie lubi, przeszukałem materiały ale nic nie znalazłem.
Potrzebuje materiałów dotyczących skrzyń, bo czeka mnie wymiana sychro 3 lub całego 3 biegu
Potrzebuje materiałów dotyczących skrzyń, bo czeka mnie wymiana sychro 3 lub całego 3 biegu
"...ci którzy zamulają nigdzie nie dochodzą, ci co działają osiągają kolejny poziom"
Re: Skrzynia v6
Lubi lubi tylko slabo szukasz.
Mowia ze do 3.0 pakowali V5MT1 a do 2.6 KM145.
Co jest informacją kompletnie nie przydatna bo wszystko jest tu:
http://www.mitsubishilinks.com/
Mowia ze do 3.0 pakowali V5MT1 a do 2.6 KM145.
Co jest informacją kompletnie nie przydatna bo wszystko jest tu:
http://www.mitsubishilinks.com/
sa wogole jakies materialy w pl?
"...ci którzy zamulają nigdzie nie dochodzą, ci co działają osiągają kolejny poziom"
Eeeee....
Instrukcje obsługi chyba mam
I gdzies chyba manuala do 4d56t ale nie jestem pewny...

obudowa jest taka sama?, jaka jest roznica w przełożeniach?gebels pisze:pewnie
szukaj skrzyni od 2,5TD
Skrzynia przy PI V6 jest prawie taka sama jak w PII 2,5TD. Różnica jest w obudowie sprzęgła.Kajen pisze:Eeeee....
PI 2,5TD ma inną skrzynię.
3.0 V6 +Ironman
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
a 2,8TD => 3,5V6ArturS pisze:Skrzynia przy PI V6 jest prawie taka sama jak w PII 2,5TD. Różnica jest w obudowie sprzęgła.Kajen pisze:Eeeee....
PI 2,5TD ma inną skrzynię.
Czwarte serce 

Są 2 rodzaje skrzyń manualnych w P2:
- V5MT1 - żeliwna obudowa + boczna klapka pod PTO - silniki 2.5TDI i 3.0V6;
w V5MT1 kielich sprzęgła jest demontowalny - od diesla pasuje do benzyniaka a i przełożenia są takie same. O ile się nie mylę - V5MT1 były 2 wersje - od 1993 roku występowała ona z podwójną synchronizacją biegów 1 i 2. V5MT1 była także w Galloperze.
- V5M31 - obudowa aluminiowa - silniki 2.8TDI, 3.5V6 i 3.0V6(24V); Skrzynia montowana była także w L400 z silnikiem 2.5TDI w L400 oraz w L200(w wersjach 4x2 model skrzyni R5M31) - ale to generalnie zależało od roku produkcji i rynku docelowego. V5M31 jest chyba także w Pajero 3 oraz wsadzano są do rajdowego Pajero Evolution(V55).
- V5MT1 - żeliwna obudowa + boczna klapka pod PTO - silniki 2.5TDI i 3.0V6;
w V5MT1 kielich sprzęgła jest demontowalny - od diesla pasuje do benzyniaka a i przełożenia są takie same. O ile się nie mylę - V5MT1 były 2 wersje - od 1993 roku występowała ona z podwójną synchronizacją biegów 1 i 2. V5MT1 była także w Galloperze.
- V5M31 - obudowa aluminiowa - silniki 2.8TDI, 3.5V6 i 3.0V6(24V); Skrzynia montowana była także w L400 z silnikiem 2.5TDI w L400 oraz w L200(w wersjach 4x2 model skrzyni R5M31) - ale to generalnie zależało od roku produkcji i rynku docelowego. V5M31 jest chyba także w Pajero 3 oraz wsadzano są do rajdowego Pajero Evolution(V55).
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
odgrzewam kotleta...
skrzynia umarla na amen, biore sie za wymiane. Zakupiłem prawie skrzynie z 2.5 ss, ale oprocz obudowy sprzegla problem bedzie stanowilo sprzeglo bo,
w skrzyni diesla jest mniejsze i 23 zeby a w V6 jest 240mm na 14zebow, teraz pytanie czy bede musial wrzucic sprzeglo z diesla,a le czy ono podejdzie na kolo z v6?
skrzynia umarla na amen, biore sie za wymiane. Zakupiłem prawie skrzynie z 2.5 ss, ale oprocz obudowy sprzegla problem bedzie stanowilo sprzeglo bo,
w skrzyni diesla jest mniejsze i 23 zeby a w V6 jest 240mm na 14zebow, teraz pytanie czy bede musial wrzucic sprzeglo z diesla,a le czy ono podejdzie na kolo z v6?