shogun
Moderator: Kosiarz
-
-
shogun
witam chce kupić na dniach mitsubishi shogun po 92.na co szczególnie zwracać uwage przy ogledzinach.jakieś słabe punkty??jakieś zdanie na temat motoru 3.0 v6?chętnie pośłucham wszelkich opini.POZDRAWIAM
Skoro nikt z bardziej doświadczonych użytkowników nie chce zabrać głosu to ja napiszę dwa słowa.
O ile pamiętam, temat "co sprawdzać przy zakupie Miśka" był już przerabiany, więc jeśli użyjesz opcji "szukaj" to na pewno znajdziesz.
Zaznaczam, że raczej kiepski ze mnie mechanik, ale moim skromnym prywatnym zdaniem najważniejsza jest rama i układ przeniesienia napędu (mosty, skrzynia, reduktor).
Zardzewiałe blachy zdarzają się bardzo często, ale naprawa nie jest trudna ani specjalnie kosztowna, a zgnita rama to duży problem.
Z własnego doświadczenia mogę tylko poradzić, że o ile sam nie jesteś dobrym mechanikiem to najlepiej do oglądnięcia konkretnego auta poprosić kogoś, kto dobrze zna się na Miśkach.
Niejednokrotnie bardziej doświadczeni użytkownicy Miśków obecni na tym forum pomagają we wstępnych oględzinach samochodów, jeśli zwrócisz się z taką prośbą.
Jeśli chodzi o silnik 3.0V6 to od kilku miesięcy mam przyjemność być posiadaczem Miśka z takim silnikiem.
Jak już wcześniej pisałem nie jestem mechanikiem, więc moja ocena pewnie nie jest miarodajna i mocno subiektywna.
Tym bardziej, że nigdy wcześniej nie miałem terenówki, więc nie mam skali porównawczej.
Moim zdaniem silnik ten odznacza się bardzo wysoką kulturą pracy, moc i moment obrotowy wystarczający do tej masy auta.
Po zakupie wymieniłem olej, filtry, świece, kable WN i silnik chodzi jak złoto.
O ile wiem to silnik 3.0V6 był produkowany w wersji 12-zaworowej o mocy 150 KM (taki mam) i 24-zaworowej o mocy 177 KM.
Nie wiem, w którym roku ten drugi silnik wprowadzono do produkcji.
Przy zakupie warto zwrócić na to uwagę.
O ile pamiętam, temat "co sprawdzać przy zakupie Miśka" był już przerabiany, więc jeśli użyjesz opcji "szukaj" to na pewno znajdziesz.
Zaznaczam, że raczej kiepski ze mnie mechanik, ale moim skromnym prywatnym zdaniem najważniejsza jest rama i układ przeniesienia napędu (mosty, skrzynia, reduktor).
Zardzewiałe blachy zdarzają się bardzo często, ale naprawa nie jest trudna ani specjalnie kosztowna, a zgnita rama to duży problem.
Z własnego doświadczenia mogę tylko poradzić, że o ile sam nie jesteś dobrym mechanikiem to najlepiej do oglądnięcia konkretnego auta poprosić kogoś, kto dobrze zna się na Miśkach.
Niejednokrotnie bardziej doświadczeni użytkownicy Miśków obecni na tym forum pomagają we wstępnych oględzinach samochodów, jeśli zwrócisz się z taką prośbą.
Jeśli chodzi o silnik 3.0V6 to od kilku miesięcy mam przyjemność być posiadaczem Miśka z takim silnikiem.
Jak już wcześniej pisałem nie jestem mechanikiem, więc moja ocena pewnie nie jest miarodajna i mocno subiektywna.
Tym bardziej, że nigdy wcześniej nie miałem terenówki, więc nie mam skali porównawczej.
Moim zdaniem silnik ten odznacza się bardzo wysoką kulturą pracy, moc i moment obrotowy wystarczający do tej masy auta.
Po zakupie wymieniłem olej, filtry, świece, kable WN i silnik chodzi jak złoto.
O ile wiem to silnik 3.0V6 był produkowany w wersji 12-zaworowej o mocy 150 KM (taki mam) i 24-zaworowej o mocy 177 KM.
Nie wiem, w którym roku ten drugi silnik wprowadzono do produkcji.
Przy zakupie warto zwrócić na to uwagę.
Pozdrawiam
pedro3
[było: Pajero II, Frontera B, Jeep GC WJ, Outlander III; jest: Ford Edge]
pedro3
[było: Pajero II, Frontera B, Jeep GC WJ, Outlander III; jest: Ford Edge]
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: shogun
Jak bedziesz jechał ogladać daj znać, podjadę swoim i porównamytroublemaker pisze:witam chce kupić na dniach mitsubishi shogun po 92.na co szczególnie zwracać uwage przy ogledzinach.jakieś słabe punkty??jakieś zdanie na temat motoru 3.0 v6?chętnie pośłucham wszelkich opini.POZDRAWIAM
a motor niewyzyłowany, spalanie całkiem przyzwoite, oczywiście skrzynię polecam tylko SS
odpowiem tez na kolejne twoje pytanie, silnik gazuje sie bez problemów, i na tymze paliwie tez zap........a
no to tyle
jak bedziesz miał pytania podjedz, obejrzysz mojego, zapytasz o to i owo i już
ps. wracam z urlopu dopiero w sobote w nocy
Czwarte serce 

-
-
-
-
-
-