pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tu
Panowie mam poważny problem i potrzebuję radcy który odpowie mi na takowe pytanie:
Wydachowałem swym Pajerkiem II trzydrzwiowym 2,8 tak że przód auta nie ucierpiał,ale reszta kabiny to szrot.Dlatego też chcę zakupić tylną połówkę karoserii tyle że nie mam zielonego pojęcia czy wszystkie wersje silnikowe mają te same gabaryty.Konkretnie znalazłem karoserię od 2,5td.Czy wymiary kabin są te same?
Wydachowałem swym Pajerkiem II trzydrzwiowym 2,8 tak że przód auta nie ucierpiał,ale reszta kabiny to szrot.Dlatego też chcę zakupić tylną połówkę karoserii tyle że nie mam zielonego pojęcia czy wszystkie wersje silnikowe mają te same gabaryty.Konkretnie znalazłem karoserię od 2,5td.Czy wymiary kabin są te same?
- bilans
- Kontaktowanie:
Nieopłacalne kup kompletną całą budę mniej roboty taniej ....rafilon pisze:Panowie mam poważny problem i potrzebuję radcy który odpowie mi na takowe pytanie:
Praktycznie zrobisz to sam ...
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
Nieopłacalne kup kompletną całą budę mniej roboty taniej ....
Praktycznie zrobisz to sam ...[/quote]
No ok.Tylko czy od 2,5 będzie pasowała do ramy 2,8 bez żadnych przeróbek.Dostępne są tylko angliki więc ścianę grodziową pewnie trzeba będzie przerabiać.
Praktycznie zrobisz to sam ...[/quote]
No ok.Tylko czy od 2,5 będzie pasowała do ramy 2,8 bez żadnych przeróbek.Dostępne są tylko angliki więc ścianę grodziową pewnie trzeba będzie przerabiać.
No ok.Tylko czy od 2,5 będzie pasowała do ramy 2,8 bez żadnych przeróbek.Dostępne są tylko angliki więc ścianę grodziową pewnie trzeba będzie przerabiać.[/quote]rafilon pisze:Nieopłacalne kup kompletną całą budę mniej roboty taniej ....
Praktycznie zrobisz to sam ...
Wiem kto ma ścianę grodziową z kwitami, gdybyś chciał anglika kompletnego przystosować...
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Jeśli w jedną stronę działa, a w drugą nic to najprawdopodobniej przekładnia kierownicza się sypła.nickczemnik pisze:Wysypała mi się pompa wspomagania - przy kręceniu w lewo jeszcze w miarę robi, ale w prawo zupełnie nic, więc po powrocie do domu mało kierownicy nie urwałem przy parkowaniu. Czy pompa do PII podejdzie do PI z tym samym motorem (4D56)? Jak wymieniać to lepiej na 15-to niż 25-cio letnią, więc się wolę upewnić

Skęreąćęcać w lewo, w miarę... w prawo ine skręcać bo przekładnia na ie robi... miałem takiergo brdma... no... pływał tylko w lewo....
erpe_roman
erpe_roman
- nickczemnik
- jestem tu nowy...
A da radę się jakoś upewnić czy to pompa czy przekładnia? Bo teraz jak przestawiałem paździerza na parkingu, to już w obie strony ciężko idzie. Czy przy sypniętej przekładni na podniesionym przodzie też będzie mocny opór czy tak się tego nie wyczuje? Patrzę po używkach i o ile pompa jest za 100zł, to przekładnia za 500. Ewentualnie czy to ktoś regeneruje, bo używka to może być taka sama jak moja.N2O pisze:Jeśli w jedną stronę działa, a w drugą nic to najprawdopodobniej przekładnia kierownicza się sypła.
U mnie na postoju też ciężko chodzi, czasem puszcza, czasem skokowo. Wymieniłem przekładnię na lepszą (znaczy taką bez luzów) i nic się w tym zakresie nie zmieniło. Awaria powstała przy włożeniu łapek w poprzednią przekładnię i albo nie potrafię do końca odpowietrzyć, albo zamordowałem pompę...
Tytułem mostów - w weekend wrzuciłem tylnią główkę z przełożeniem 4.875. Na 33 calach jest poważna poprawa w przyspieszeniu i dynamice na poszczególnych biegach. Zobaczymy jak będzie w terenie po wrzuceniu przodu.
Tytułem mostów - w weekend wrzuciłem tylnią główkę z przełożeniem 4.875. Na 33 calach jest poważna poprawa w przyspieszeniu i dynamice na poszczególnych biegach. Zobaczymy jak będzie w terenie po wrzuceniu przodu.
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- nickczemnik
- jestem tu nowy...
Dzięki za info! U mnie tak było parę miesięcy temu - po odpaleniu rano czasem było sztywno i po przekręceniu kierownicy/dodaniu gazu wyraźnie odpuszczało. Teraz już nie odpuszcza, więc jeśli wymiana przekładni na ten problem nie pomaga, to spróbuję z pompą, zaleję nowym płynem, odpowietrzę i zobaczymy.Kabal pisze:U mnie na postoju też ciężko chodzi, czasem puszcza, czasem skokowo. Wymieniłem przekładnię na lepszą (znaczy taką bez luzów) i nic się w tym zakresie nie zmieniło. Awaria powstała przy włożeniu łapek w poprzednią przekładnię i albo nie potrafię do końca odpowietrzyć, albo zamordowałem pompę...
Nowy płyn nie pomógł
Mam w zanadrzu komplet uszczelek do pompy, ale na zewnątrz nie wylewa, jak rozbiorę (ma póki co niski priorytet, bo muszę jeszcze z dwóch przednich mostów zrobić jeden i złożyć auto), to zobaczę jak to wygląda w środku. Na razie nie kręcę kierą na postoju 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
No i masz,Kajen miał przywieź pompkę do spryskiwaczy reflektorów i nie przywiózł ,bo gdzieś mu znikła
Więc poszukuje owej pompki sprysków lamp do Pajero I, moja się zmęczyła i zdechła na amen,ma ktoś?

Więc poszukuje owej pompki sprysków lamp do Pajero I, moja się zmęczyła i zdechła na amen,ma ktoś?

Mitasubiszi Pajoro I 3D,2.5TDI, LSD,90r
Junak M07,Husqvarna WR250 YNO JAZDA

- nickczemnik
- jestem tu nowy...
Ja swoją rozebrałem i "zregenerowałem", póki co działa jak złoto. Jak nie jest bardzo skorodowana w środku to warto spróbować.Blues_M07 pisze:No i masz,Kajen miał przywieź pompkę do spryskiwaczy reflektorów i nie przywiózł ,bo gdzieś mu znikła![]()
Bimetal z reguły nie wraca...
erpe_roman
erpe_roman
- nickczemnik
- jestem tu nowy...
Ja z racji miejsca zamieszkania muszę się trochę nakręcić żeby gdziekolwiek ruszyć... Widzę, że średnica koła pasowego jest trochę większa w PII (130 zamiast bodajże 110mm), różni się też jeden króciec, ale poza tym wygląda na to samo. Pozory czy można próbować włożyć nowszą pompę po lekkich kombinacjach?Kabal pisze:Nowy płyn nie pomógłMam w zanadrzu komplet uszczelek do pompy, ale na zewnątrz nie wylewa, jak rozbiorę (ma póki co niski priorytet, bo muszę jeszcze z dwóch przednich mostów zrobić jeden i złożyć auto), to zobaczę jak to wygląda w środku. Na razie nie kręcę kierą na postoju
Dolną część pompki rozebrałem ,wirnik się kręci swobodnie,ale jak rozebrać górną część elektryczną? Toż to chyba jest całościowo zalane? 

- nickczemnik
- jestem tu nowy...
Nie jest, a przynajmniej nie powinno. Jak masz wszystko z wierzchu rozpięte to najlepiej trochę podgrzać opalarką obudowę, rozruszać trochę i się silnik rozejdzie. Później przy składaniu jest trochę zabawy z włożeniem szczotek na miejsce, ale do ogarnięcia dwoma małymi śrubokrętami płaskimi.Blues_M07 pisze:Dolną część pompki rozebrałem ,wirnik się kręci swobodnie,ale jak rozebrać górną część elektryczną? Toż to chyba jest całościowo zalane?
Ok,dzięki za odpowiedź,jutro drugie podejście
Jak by co to ma ktoś na zbyciu to ustrojstwo?

Jak by co to ma ktoś na zbyciu to ustrojstwo?

w zamiennikach do miśków jest mowa o pompce od skody jak bardzo chcesz to ci znajdę indeks z ic 

ja mam ze zbiorniczkiem calym jak chcesz. tylko nie ma mnie na miejscu 

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
kup w DEKO od spryskiwaczy do Octavii, kosztuje nówka oryginał 40 zeta, wtyczka nie pasi ale to nie problemBlues_M07 pisze:No i masz,Kajen miał przywieź pompkę do spryskiwaczy reflektorów i nie przywiózł ,bo gdzieś mu znikła![]()
Czwarte serce 

Mam pytanko o opony, na razie mam 265/70 r15 i chciałbym podnieść drania (pajero 2 long) na oponach żeby jeżdżąc po koleinach nie szurać podwoziem, i teraz czy 265/75 r16 (teoretycznie są o 2,5cm większe na promieniu) nie będą mi obcierały bez liftowania ?
Pajero II 3.5 V6
Bzdura na czertach kółkachrafal192 pisze:Mam pytanko o opony, na razie mam 265/70 r15 i chciałbym podnieść drania (pajero 2 long) na oponach żeby jeżdżąc po koleinach nie szurać podwoziem, i teraz czy 265/75 r16 (teoretycznie są o 2,5cm większe na promieniu) nie będą mi obcierały bez liftowania ?

Twoja zmiana profilu opony zwiększy prześwit o 7mm pod warunkiem, że obydwie opony będą tej samej firmy i mieć to samo ciśnienie.
Po drugie to PII jest z oryginalnymi poszerzeniami bocznymi czy nie

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze:Bzdura na czertach kółkachrafal192 pisze:Mam pytanko o opony, na razie mam 265/70 r15 i chciałbym podnieść drania (pajero 2 long) na oponach żeby jeżdżąc po koleinach nie szurać podwoziem, i teraz czy 265/75 r16 (teoretycznie są o 2,5cm większe na promieniu) nie będą mi obcierały bez liftowania ?![]()
Twoja zmiana profilu opony zwiększy prześwit o 7mm pod warunkiem, że obydwie opony będą tej samej firmy i mieć to samo ciśnienie.
Po drugie to PII jest z oryginalnymi poszerzeniami bocznymi czy nieFelgi 15 masz fabryczne z fabrycznym ET czy jakieś inne .......
mierzyłem sobie średnice tych oponek o które pytam i mają średnice 80cm, moje obecne to jakieś 72cm (są już na wyrzuceniu), o poszerzenia się nie boje ale czy czasami by mi nie ocierały oponki o stabilizator przy pełnym skręcie. Obecnie mam seryjne felgi ale felgi bym musiał kupić nowe bo 16" nie mam.
Pajero II 3.5 V6
Czy gdzieś można reanimować we Wrocławiu wisko od śmigła chlodnicy?
Ostatnio mam lekko podniesiona temp. Pompa raczej jest ok, chce wymienić termostat i sprawdzić wisko. Zanim oczywiście okaże się że muszę zrzucić głowice
Silnik 4d56 2'5tdi 2002r
Ostatnio mam lekko podniesiona temp. Pompa raczej jest ok, chce wymienić termostat i sprawdzić wisko. Zanim oczywiście okaże się że muszę zrzucić głowice

Silnik 4d56 2'5tdi 2002r
Wysokość liftu należy dopasować do wzrostu teściowej
L200 4d56
L200 4d56
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Czy taka pompa wspomagania od V6 ma wbudowany zawór przewowy/bezpieczenstwa 
http://moto.allegro.pl/mitsubishi-pajer ... 30601.html

http://moto.allegro.pl/mitsubishi-pajer ... 30601.html