Muszę niezwłocznie poinformować sądy o tym żeby wiecej nie pisali w wyrokami o tym co nie istniejeZibi pisze:Nie ma czegoś takiego jak ryzyko gospodarcze.

Moderator: Kosiarz
Muszę niezwłocznie poinformować sądy o tym żeby wiecej nie pisali w wyrokami o tym co nie istniejeZibi pisze:Nie ma czegoś takiego jak ryzyko gospodarcze.
Myślisz pojęciaMroczny pisze:a jak jest upadłość prowadzona to nie mogę niezapłaconych fv odpisać? zła wiadomość
jak stare fv moża wrzucić w koszty?
to będę miał sprawę natury zawodowejAdamo pisze:Myślisz pojęciaMroczny pisze:a jak jest upadłość prowadzona to nie mogę niezapłaconych fv odpisać? zła wiadomość
jak stare fv moża wrzucić w koszty?jedno to wpisanie w koszty, a drugie to ulga na złe długi.
Co do ulgi to przepis jest wadliwy i coraz częściej udaje się to zrobić w przypadku upadłości
Napisz mi na priv w czym problem. Teraz jestem na wyjeździe i kiepsko się pisze z telefonu ale w środę wracam to Ci odpiszę ci i jak zrobićMroczny pisze:to będę miał sprawę natury zawodowejAdamo pisze:Myślisz pojęciaMroczny pisze:a jak jest upadłość prowadzona to nie mogę niezapłaconych fv odpisać? zła wiadomość
jak stare fv moża wrzucić w koszty?jedno to wpisanie w koszty, a drugie to ulga na złe długi.
Co do ulgi to przepis jest wadliwy i coraz częściej udaje się to zrobić w przypadku upadłości
onasz pisze:Czyli reasumując : jak ktoś ma ochotę kogoś wydmuchać na kasę to w zasadzie jest bezkarny
Zibi pisze:Selim za przeproszeniem - co Ty mozesz wiedzieć w tym temacie??? Masz jakiś problem z moją osobą?
Wynająłem profesjonalną firmę, która wynagrodzenie pobiera z tego co ściągnie z dłużnika. Jełśi nie ściągnie - nie zarobi. A nawet jeśli nic nie ściągnie to:
1. Ja odzyskam VAT
2. Moje odzyskanie VAT plus pismo do US spowoduje zakwestionowanie faktur u dłużnika co w konsekwencji doprowadzi go do sprawy karno skarbowej.
3. Jesli kasy nie odzyskam to złożę zawiadomienie w prokuraturze o celowym oszustwie - skoro koleś wiedział ile ma długów to prawdopodobnie będzie możliwśc to udowodnić. Jeszcze trochę kontaktów i w prokuraturze[/b] i u dobrych adwokatów ( znajomych więc bez kasy) mam. I jesli się nie rozliczy załatwię go na cacy.
Bardzo Cię proszę - może po prostu wypowiadaj się w temacie a nie interesuj się moją osobą.
bert pisze:Zibi pisze:Selim za przeproszeniem - co Ty mozesz wiedzieć w tym temacie??? Masz jakiś problem z moją osobą?
Wynająłem profesjonalną firmę, która wynagrodzenie pobiera z tego co ściągnie z dłużnika. Jełśi nie ściągnie - nie zarobi. A nawet jeśli nic nie ściągnie to:
1. Ja odzyskam VAT
2. Moje odzyskanie VAT plus pismo do US spowoduje zakwestionowanie faktur u dłużnika co w konsekwencji doprowadzi go do sprawy karno skarbowej.
3. Jesli kasy nie odzyskam to złożę zawiadomienie w prokuraturze o celowym oszustwie - skoro koleś wiedział ile ma długów to prawdopodobnie będzie możliwśc to udowodnić. Jeszcze trochę kontaktów i w prokuraturze[/b] i u dobrych adwokatów ( znajomych więc bez kasy) mam. I jesli się nie rozliczy załatwię go na cacy.
Bardzo Cię proszę - może po prostu wypowiadaj się w temacie a nie interesuj się moją osobą.
kuurrwa Zibi... to się nazywa kumoterstwo
Ty taki praworządny![]()
gebels pisze:bert pisze:Zibi pisze:Selim za przeproszeniem - co Ty mozesz wiedzieć w tym temacie??? Masz jakiś problem z moją osobą?
1. Ja odzyskam VAT
kuurrwa Zibi... to się nazywa kumoterstwo
Ty taki praworządny![]()
wklej jego post na onetzaraz dochodzenie zrobią i jeszcze wyjdzie że Smoleńsk to przez Zibiego
Zibi pisze:wiedzisz Bert - to właśnie małą być taka forma lekkiego przestraszenia.![]()
Ale nikt o zdrowych zmysłąch by mnie o smoleńsk nie podejrzewał. Gdyby nie smoleńsk Kaczyński jako jedyny prezydent kończący kadencję z 4 % poparciem po prostu znkiknąłny z życia politycznego a jego partia wkrtótce miałaby wprost proporcjonalny wynik - czyli taki jakie partie oszołomskie mają w cywilizowanym świecie - 6-8%.
Zibi pisze:wiedzisz Bert - to właśnie małą być taka forma lekkiego przestraszenia.![]()
Ale nikt o zdrowych zmysłąch by mnie o smoleńsk nie podejrzewał. Gdyby nie smoleńsk Kaczyński jako jedyny prezydent kończący kadencję z 4 % poparciem po prostu znkiknąłny z życia politycznego a jego partia wkrtótce miałaby wprost proporcjonalny wynik - czyli taki jakie partie oszołomskie mają w cywilizowanym świecie - 6-8%.
kumoterstwo to z prorokami ( przecież sam się pochwaliłeś) "klucze do lasu" to tylko pstryczek odnośnie postawy: "Kali"Zibi pisze:Klucze powiadasz. No tak - kumoterstwo jak cholera. Zwłaszcza, że już z półtora roku w lesie nie byłem z tymi kluczami. Ostatnio chyba mniej turystów lub się nie gubią. Przyjdzie zima zaś będzie problem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość