ESKAPADA -Wrocław

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Adamo

Re: ESKAPADA -Wrocław

Post autor: Adamo » czw lis 01, 2012 1:18 pm

Zibi pisze:Nie ma czegoś takiego jak ryzyko gospodarcze.
Muszę niezwłocznie poinformować sądy o tym żeby wiecej nie pisali w wyrokami o tym co nie istnieje :)21

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw lis 01, 2012 4:27 pm

a jak jest upadłość prowadzona to nie mogę niezapłaconych fv odpisać? zła wiadomość

jak stare fv moża wrzucić w koszty?

Adamo

Post autor: Adamo » czw lis 01, 2012 4:30 pm

Mroczny pisze:a jak jest upadłość prowadzona to nie mogę niezapłaconych fv odpisać? zła wiadomość

Myślisz pojęcia :roll: jedno to wpisanie w koszty, a drugie to ulga na złe długi.
Co do ulgi to przepis jest wadliwy i coraz częściej udaje się to zrobić w przypadku upadłości :)21

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » czw lis 01, 2012 4:44 pm

Adamo pisze:
Mroczny pisze:a jak jest upadłość prowadzona to nie mogę niezapłaconych fv odpisać? zła wiadomość

Myślisz pojęcia :roll: jedno to wpisanie w koszty, a drugie to ulga na złe długi.
Co do ulgi to przepis jest wadliwy i coraz częściej udaje się to zrobić w przypadku upadłości :)21
to będę miał sprawę natury zawodowej
:)21

Adamo

Post autor: Adamo » czw lis 01, 2012 8:45 pm

Mroczny pisze:
Adamo pisze:

to będę miał sprawę natury zawodowej
:)21
Napisz mi na priv w czym problem. Teraz jestem na wyjeździe i kiepsko się pisze z telefonu ale w środę wracam to Ci odpiszę ci i jak zrobić :)21

onasz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: onasz » wt lis 06, 2012 9:08 pm

Czyli reasumując : jak ktoś ma ochotę kogoś wydmuchać na kasę to w zasadzie jest bezkarny :)11
KZJ 70
http://kingonewinch.pl/
BIGTEAM 4x4

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » śr lis 07, 2012 12:21 am

onasz pisze:Czyli reasumując : jak ktoś ma ochotę kogoś wydmuchać na kasę to w zasadzie jest bezkarny :)11

jak jest szczwany albo ma dobrego prawnika to tak :)21
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » śr lis 07, 2012 12:24 am

W zasadzie wystarczy, żeby był bezczelny i do niczego się nie przyznawał. A jak już go lekko dojadą, to żeby mówił, że bardzo pragnie oddać i się stara, ale mu nie wychodzi, bo życie jest ciężkie i kryzys jest.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lis 07, 2012 12:45 am

Zibi pisze:Selim za przeproszeniem - co Ty mozesz wiedzieć w tym temacie??? Masz jakiś problem z moją osobą?

Wynająłem profesjonalną firmę, która wynagrodzenie pobiera z tego co ściągnie z dłużnika. Jełśi nie ściągnie - nie zarobi. A nawet jeśli nic nie ściągnie to:

1. Ja odzyskam VAT
2. Moje odzyskanie VAT plus pismo do US spowoduje zakwestionowanie faktur u dłużnika co w konsekwencji doprowadzi go do sprawy karno skarbowej.
3. Jesli kasy nie odzyskam to złożę zawiadomienie w prokuraturze o celowym oszustwie - skoro koleś wiedział ile ma długów to prawdopodobnie będzie możliwśc to udowodnić. Jeszcze trochę kontaktów i w prokuraturze[/b] i u dobrych adwokatów ( znajomych więc bez kasy) mam. I jesli się nie rozliczy załatwię go na cacy.

Bardzo Cię proszę - może po prostu wypowiadaj się w temacie a nie interesuj się moją osobą.

kuurrwa Zibi... to się nazywa kumoterstwo
Ty taki praworządny :o :)21
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » śr lis 07, 2012 1:08 am

bert pisze:
Zibi pisze:Selim za przeproszeniem - co Ty mozesz wiedzieć w tym temacie??? Masz jakiś problem z moją osobą?

Wynająłem profesjonalną firmę, która wynagrodzenie pobiera z tego co ściągnie z dłużnika. Jełśi nie ściągnie - nie zarobi. A nawet jeśli nic nie ściągnie to:

1. Ja odzyskam VAT
2. Moje odzyskanie VAT plus pismo do US spowoduje zakwestionowanie faktur u dłużnika co w konsekwencji doprowadzi go do sprawy karno skarbowej.
3. Jesli kasy nie odzyskam to złożę zawiadomienie w prokuraturze o celowym oszustwie - skoro koleś wiedział ile ma długów to prawdopodobnie będzie możliwśc to udowodnić. Jeszcze trochę kontaktów i w prokuraturze[/b] i u dobrych adwokatów ( znajomych więc bez kasy) mam. I jesli się nie rozliczy załatwię go na cacy.

Bardzo Cię proszę - może po prostu wypowiadaj się w temacie a nie interesuj się moją osobą.

wklej jego post na onet :)21 zaraz dochodzenie zrobią i jeszcze wyjdzie że Smoleńsk to przez Zibiego :)21
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lis 07, 2012 1:28 am

gebels pisze:
bert pisze:

1. Ja odzyskam VAT

wklej jego post na onet :)21 zaraz dochodzenie zrobią i jeszcze wyjdzie że Smoleńsk to przez Zibiego :)21

no... tak publicznie straszyć kogoś... znajomościami w prokuraturz...e w celu załatwienia kogoś na cacy :)21
piękna podkładka

co te prochy robią z ludzi ;)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr lis 07, 2012 8:42 am

wiedzisz Bert - to właśnie małą być taka forma lekkiego przestraszenia. :)21

Ale nikt o zdrowych zmysłąch by mnie o smoleńsk nie podejrzewał. Gdyby nie smoleńsk Kaczyński jako jedyny prezydent kończący kadencję z 4 % poparciem po prostu znkiknąłny z życia politycznego a jego partia wkrtótce miałaby wprost proporcjonalny wynik - czyli taki jakie partie oszołomskie mają w cywilizowanym świecie - 6-8%.

Awatar użytkownika
Kabal

Post autor: Kabal » śr lis 07, 2012 10:12 am

Zibi pisze:wiedzisz Bert - to właśnie małą być taka forma lekkiego przestraszenia. :)21

Ale nikt o zdrowych zmysłąch by mnie o smoleńsk nie podejrzewał. Gdyby nie smoleńsk Kaczyński jako jedyny prezydent kończący kadencję z 4 % poparciem po prostu znkiknąłny z życia politycznego a jego partia wkrtótce miałaby wprost proporcjonalny wynik - czyli taki jakie partie oszołomskie mają w cywilizowanym świecie - 6-8%.

Teraz to się pięknie politycznie zdeklarowałeś :)21 Odczekaj po działce chwilę nim coś napiszesz :wink:
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lis 07, 2012 10:27 am

Zibi pisze:wiedzisz Bert - to właśnie małą być taka forma lekkiego przestraszenia. :)21

pierwsze zdanie jeszcze w temacie, drugie to już tylko rozmywanie tego co wynika z pierwszego
kumoterstwo... klucze do lasu... :)21

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr lis 07, 2012 2:34 pm

Klucze powiadasz. No tak - kumoterstwo jak cholera. Zwłaszcza, że już z półtora roku w lesie nie byłem z tymi kluczami. Ostatnio chyba mniej turystów lub się nie gubią. Przyjdzie zima zaś będzie problem.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » śr lis 07, 2012 2:45 pm

Zibi pisze:Klucze powiadasz. No tak - kumoterstwo jak cholera. Zwłaszcza, że już z półtora roku w lesie nie byłem z tymi kluczami. Ostatnio chyba mniej turystów lub się nie gubią. Przyjdzie zima zaś będzie problem.
kumoterstwo to z prorokami ( przecież sam się pochwaliłeś) "klucze do lasu" to tylko pstryczek odnośnie postawy: "Kali"

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » śr lis 07, 2012 2:51 pm

To nie jest system - "kali". Wystarczy, ze przeczytasz ustawę o lasach państwowych i ustawę o policji nie wspominając o zarządzaniu kryzysowym. To jest pełen legal.

Heilsberg

Post autor: Heilsberg » śr lis 07, 2012 3:33 pm

Zimą będzie łatwiej. Turystów odnajdziesz w lesie po śladach na śniegu. I zamarznięci nie będą się przemieszczać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”