cordoba_2004 pisze:jakie jest oznaczenie L200 z krótką paką bo w necie nie można znaleźć nic na ten temat
Heilsberg pisze:Dłuższa paka jest w HP 178 KM od 2010.
Moderator: Kosiarz
cordoba_2004 pisze:jakie jest oznaczenie L200 z krótką paką bo w necie nie można znaleźć nic na ten temat
Heilsberg pisze:Dłuższa paka jest w HP 178 KM od 2010.
Nie licz na to zbytnioSzarbia pisze: Okazuje sie, ze z halasem mozna powalczyc jednak
W czym?Szarbia pisze:Jaka dlugosc ma resor![]()
Myślałeś, że L200 to samochód idealnySzarbia pisze:No to sobie poczytalem forum miskowe![]()
Nie ma samochodow idealnych.
W L200 glowice padaja jak sie na autostradach duzo jezdzi
Opisywane przypadki dotycza przebiegow okolo 80k km niestety.Mikado pisze:tez tak słyszałem, jeden gościu mówił, że przy przebiegu 550k km coś mu tam poszło z głowicą
potem się okazało co prawda, że to jakiś wężyk gdzieś mu spadł i jak go założył to pojechał dalej, ale...
ja wiem, że to guzik prawda bo kiepskie silniki i nie wytrzymują bez awarii więcej niż milion kilometrów
dla mnie to stanowczo zbyt mało
W czym konkretnieSzarbia pisze:L200 w porownaiu do innych pick-upow jest technicznie niedoscigniony
4*Adamo pisze:W czym konkretnieSzarbia pisze:L200 w porownaiu do innych pick-upow jest technicznie niedoscignionyW pękajacych ramach, delikatnych elementach od spodu, czy może w wyglądzie
![]()
Co to jest P3T2Szarbia pisze:4*Adamo pisze:W czym konkretnieSzarbia pisze:L200 w porownaiu do innych pick-upow jest technicznie niedoscignionyW pękajacych ramach, delikatnych elementach od spodu, czy może w wyglądzie
![]()
P3T2
silnior cofniety do tylu
ss
dif lock
No i nie wyglada jak kluch (w przeciwienstwie do D-maxa)
Wykształcenie techniczne też mam jeśli ta wiedza jest Ci niezbędna do kontynuowania dyskusjiSzarbia pisze:Widzisz, dla ksiegowego pewne rzeczy w samochodzie moga wydawac sie bez znaczenia
L200 da sie lubić, mogło by być trochę cichsze, ale jeśli chodzi zawieszenie, prowadzenie jak na taka kupę żelastwa jest naprawdę przyzwoite. Tylko te hamulce...Szarbia pisze:L200 w porownaiu do innych pick-upow jest technicznie niedoscigniony.
Ale dluzsza jazda po czarnym powyzej 100km/h to hard core.
Samochodowe?Adamo pisze:Wykształcenie techniczne też mam jeśli ta wiedza jest Ci niezbędna do kontynuowania dyskusjiSzarbia pisze:Widzisz, dla ksiegowego pewne rzeczy w samochodzie moga wydawac sie bez znaczenia
Do dyskutowania ze mna musial bys sie troche wzmocnicAdamo pisze:To czy silnik jest 10cm do przodu czy do tyłu to bez znaczenia...
Moze dlatego, ze z tylu bebny sa.dawidbajorek pisze:L200 da sie lubić, mogło by być trochę cichsze, ale jeśli chodzi zawieszenie, prowadzenie jak na taka kupę żelastwa jest naprawdę przyzwoite. Tylko te hamulce...Szarbia pisze:L200 w porownaiu do innych pick-upow jest technicznie niedoscigniony.
Ale dluzsza jazda po czarnym powyzej 100km/h to hard core.
Za to nie rozumie jak można kupić outlandera, ani nie jedzie a wystarczy mokra łąką czy trochę wiecej piasku i koniec jazdy....
To jak z tymi hamulcami?
Bębny może by miały coś do tego jak by były z przodu...Szarbia pisze: Moze dlatego, ze z tylu bebny sa.
W P3 to nikt na hamulce nie narzeka az tak chyba.
ale rozumiem, że nie pouczasz Michała?dawidbajorek pisze:
Bębny może by miały coś do tego jak by były z przodu...![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości