No więc w moim Pajero II 2.8, 96' Long uwaliło w dolnym zawiasie trzpień stalowy, zawias się rozszedł, drzwi ani zamknąć ani otworzyć (bardzo trudno jeśli już), drzwi są oparte na zderzaku.
Da się kupić takowy trzpień czy trzeba dorabiać?
Zawias w tylnych drzwiach, uwaliło trzpień!
Moderator: Kosiarz
Zawias w tylnych drzwiach, uwaliło trzpień!
PII 2.8 96'
Re: Zawias w tylnych drzwiach, uwaliło trzpień!
Anie łatwiej było by kupić zawias na szrocie?
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Mój blacharz ma szwagra tokarza, co na nocnej zmianie mi dorobi.
Na szrot nie mam czasu i trochę daleko jest. Zresztą ile zawias ze szrotu wytrzyma? Tylne drzwi obciążone są mocno.
Kaszana jest w tym, że w sobotę muszę autka poużywać i jakoś te drzwi zamknąć (nie wiem jak).
W ASO za ten zawias mi krzyknęli 720 zł - 3 dni czekania bo w Holandii mają
Jadę na urlop, zostawię u blacharza, jest więcej rzeczy do roboty.
Na szrot nie mam czasu i trochę daleko jest. Zresztą ile zawias ze szrotu wytrzyma? Tylne drzwi obciążone są mocno.
Kaszana jest w tym, że w sobotę muszę autka poużywać i jakoś te drzwi zamknąć (nie wiem jak).
W ASO za ten zawias mi krzyknęli 720 zł - 3 dni czekania bo w Holandii mają

Jadę na urlop, zostawię u blacharza, jest więcej rzeczy do roboty.
PII 2.8 96'
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
te 3 dni to widze tak optymistycznie podeszli
poniżej 3 tygodni nigdy nie zeszli

poniżej 3 tygodni nigdy nie zeszli

Czwarte serce 

Kupiłem zawias u ... mojego mechanika, który kupił długą Pojarkę po dachowaniu celem przerobienia na pikapa do holowania. Najciemniej pod latarnią. W tej chwili blacharz mi wymienia. Zawias stary reaktywuję, jednak tokarze pracują na materiałach miękkich. Poszukam czegoś twardego.
PII 2.8 96'