tym razem kontrolki
Moderator: Kosiarz
tym razem kontrolki
Po przekreceniu kluczyka w stacyjce jakie kontrolki powinny sie zapalić? Pajero III z 2003r silnik 3,2 did.
Re: tym razem kontrolki
Nie wiem jakie powinny, ale zapala się niezliczona masa, a następnie gasną. Niektórym zajmuje to kilka sekund po odpaleniu. Zostają właściwe kontroli napędów.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Adaś, ale tak jak na foto dzieje się, kiedy odpalasz swoje auto swoim kluczykiem. W innym wypadku nie jest tak... kolorowo.
A na poważnie.
Nie sądzisz, że to ma związek z łańcuchem? Wiesz przecież jak blisko niego są tam światłowody szyny K. Wystarczy, że luźny łańcuch przetrze pancerz i nieszczęście gotowe.
A na poważnie.
Nie sądzisz, że to ma związek z łańcuchem? Wiesz przecież jak blisko niego są tam światłowody szyny K. Wystarczy, że luźny łańcuch przetrze pancerz i nieszczęście gotowe.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
tu masz rację, a dla spotęgowania stresu są ty dwa łańcuchy, jeden na początku jednostki napędowej a drugi na końcu, a kierowca siedzi po środkuernil pisze:Adaś, ale tak jak na foto dzieje się, kiedy odpalasz swoje auto swoim kluczykiem. W innym wypadku nie jest tak... kolorowo.
A na poważnie.

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Strach pomyśleć! Przecież taki łańcuch, jak złapie kawałek ubrania na przykład, to wciągnie człowieka całego.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
świadomość tego mam, więc jak tylko mam jechać Pajero ubieram leginsy i obcisły golf, ale i tam leki są straszneernil pisze:Strach pomyśleć! Przecież taki łańcuch, jak złapie kawałek ubrania na przykład, to wciągnie człowieka całego.
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Adaś, ubranie typu sportowego nie daje w zasadzie żadnej ochrony, taki rozciągnięty albo zerwany łańcuch ma spory zasięg i wielką siłę rażenia, jednak nasi praprzodkowie znaleźli znakomite rozwiązanie tego problemu. Wyszli z założenia że kto łańcuchem wojuje od łańcucha ginie więc zabezpieczyli się przed łańcuchem tym:

W takim ubranku nic ci się nie stanie, ponadto jak się w tym pokażesz to rispekt na dzielni gwarantowany, co prawda nie do końca pasuje do dizajnu pahero ale cóż BHP najważniejsze!!!

W takim ubranku nic ci się nie stanie, ponadto jak się w tym pokażesz to rispekt na dzielni gwarantowany, co prawda nie do końca pasuje do dizajnu pahero ale cóż BHP najważniejsze!!!

Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
To prawda
ale tym bym się nie martwił, bo w przeciwieństwie do nowego pahero dobrze konserwowana kolczuga pożyje przynajmniej ze 300-500 lat, w muzeum takie widziałem, za to pajero ani jednego w muzeum nie było 

Rudy bardzo ładnie Ci w tym wdzianku
w Pajero 3 zalecany jest olej 10W30 już teraz wiem dlaczego, do smarowanie wdzianka

w Pajero 3 zalecany jest olej 10W30 już teraz wiem dlaczego, do smarowanie wdzianka

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Chodzi mi oto czy powinna się między innymi zapalic kontrolka rezerwy paliwa. Jesli sie nie świeci na początku czy sie zapali kiedy będzie mało paliwa. Nie świeci się też kontrolka świateł pozycyjnych.
kontrolka paliwa jest, wkleję fotkę w poniedziałek, bo bak osiągnie ten stan.
Znawcy tematu nie zalecają wyjeżdżanie w Pajero 3 zbiornika do "zera" od kiedy ma to auto zawsze to robię.
Znawcy tematu nie zalecają wyjeżdżanie w Pajero 3 zbiornika do "zera" od kiedy ma to auto zawsze to robię.
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Rudy musiał trochę tych łańcuchów skrócić w życiu swojego auta, że aż na kolczugę mu starczyło...

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
nie ma kontrolki świateł pozycyjnych, są tylko kontrolki świateł drogowych, halogeny przód i tyłkichocik1 pisze:Chodzi mi oto czy powinna się między innymi zapalic kontrolka rezerwy paliwa. Jesli sie nie świeci na początku czy sie zapali kiedy będzie mało paliwa. Nie świeci się też kontrolka świateł pozycyjnych.
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Rękawki nieco przykrótkie...
Zaś na szydełku zimową porą...

Zaś na szydełku zimową porą...

Wujek Dobra Rada 

podlacze sie w temacie kontrolek.
powiedzcie co odpowiada za kontrolke rezerwy w normalnych, prawdziwych pajerach (1 i 2)? przestala mi swiecic ale zarowka jest sprawna. zakladam ze kabelki rowniez sa ok. tam w baku jest ...no wlasnie co ? podobno jakis termistor.
powiedzcie co odpowiada za kontrolke rezerwy w normalnych, prawdziwych pajerach (1 i 2)? przestala mi swiecic ale zarowka jest sprawna. zakladam ze kabelki rowniez sa ok. tam w baku jest ...no wlasnie co ? podobno jakis termistor.
Nie siedzę na forum i NIE KORZYSTAM Z ŻADNEGO INNEGO NICKA
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
Kawałek czegoś płaskiego, na co nawinięty jest cieniutki drucik. Pływak ruszając się jeździ po tym nawiniętym druciku góra-dół w poprzek. Jak się przetrze, to dupa.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Pajero istniało już okresie panowania dinozaurów, widziałem na własne oczyrudypajero.koszalin pisze:To prawdaale tym bym się nie martwił, bo w przeciwieństwie do nowego pahero dobrze konserwowana kolczuga pożyje przynajmniej ze 300-500 lat, w muzeum takie widziałem, za to pajero ani jednego w muzeum nie było

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Nie termistor tylko zwykły pływak.
A nad rękawkami pracuję usilnie, zabiłem 3 reduktory w PI, w PII mnie się nie udało, a się starałem, w PIII cały czas próbuję (nawet dzisiaj próbowałem) ale na razie bez skutku, pewnie nie mam dostatecznej motywacj, chociaż zacząłem kminić nad gaciami z łańcuszków
.
Ale ja nie skracam łańcuchów Ernil bo zbieram na rękawki
A nad rękawkami pracuję usilnie, zabiłem 3 reduktory w PI, w PII mnie się nie udało, a się starałem, w PIII cały czas próbuję (nawet dzisiaj próbowałem) ale na razie bez skutku, pewnie nie mam dostatecznej motywacj, chociaż zacząłem kminić nad gaciami z łańcuszków

Ale ja nie skracam łańcuchów Ernil bo zbieram na rękawki

- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
kichocik1 pisze:Chodzi mi oto czy powinna się między innymi zapalic kontrolka rezerwy paliwa. Jesli sie nie świeci na początku czy sie zapali kiedy będzie mało paliwa. Nie świeci się też kontrolka świateł pozycyjnych.
Kontrolka rezerwy zapala się tylko w przypadku niskiego stanu paliwa, a kontrolki św. pozycyjnych nie ma wcale, w żadnym pajero nie było, tylko św. drogowe.
Ps. ty się nie martw kontrolkami bo wykraczesz

po nawinietym druciku jezdzi se wskaznik poziomu paliwa ! on dziala prawidlowo w moim.ernil pisze:Kawałek czegoś płaskiego, na co nawinięty jest cieniutki drucik. Pływak ruszając się jeździ po tym nawiniętym druciku góra-dół w poprzek. Jak się przetrze, to dupa.
ja sie pytam co odpowiada za podawanie pradu pod zarufke rezerwy.
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW
kabel ! bo chyba nie światłowódқzh pisze:po nawinietym druciku jezdzi se wskaznik poziomu paliwa ! on dziala prawidlowo w moim.ernil pisze:Kawałek czegoś płaskiego, na co nawinięty jest cieniutki drucik. Pływak ruszając się jeździ po tym nawiniętym druciku góra-dół w poprzek. Jak się przetrze, to dupa.
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
sam jestes kabel !Adas pisze:kabel ! bo chyba nie światłowódқzh pisze:po nawinietym druciku jezdzi se wskaznik poziomu paliwa ! on dziala prawidlowo w moim.ernil pisze:Kawałek czegoś płaskiego, na co nawinięty jest cieniutki drucik. Pływak ruszając się jeździ po tym nawiniętym druciku góra-dół w poprzek. Jak się przetrze, to dupa.
NIE PISAĆ DO MNIE PW
NIE PISAĆ DO MNIE PW