Pajero II - nie załącza się blokada
Moderator: Kosiarz
Pajero II - nie załącza się blokada
Mam problem z załączeniem blokady tylnego mostu. Sprawdzony został kompresor, przewód i przyłącze do mostu. Kontrolka miga przy załączeniu z klawisza, kompresor podaje, ale blokada się nie załącza. Zaobserwowałem, że przez odpowietrzenie mostu leci powietrze przy załączonym kompresorze. W blokadzie jest membrana, czy przypadkiem jak będzie uszkodzona to nie będą takie objawy 

Vitka '95 1,6v8 2"+2"+31" - DO SPRZEDANIA
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Pajero II - nie załącza się blokada
to raczej poduszka nie membrana, jak nieszczelna blokada się nie zapnieygrek1970 pisze:Mam problem z załączeniem blokady tylnego mostu. Sprawdzony został kompresor, przewód i przyłącze do mostu. Kontrolka miga przy załączeniu z klawisza, kompresor podaje, ale blokada się nie załącza. Zaobserwowałem, że przez odpowietrzenie mostu leci powietrze przy załączonym kompresorze. W blokadzie jest membrana, czy przypadkiem jak będzie uszkodzona to nie będą takie objawy
Czwarte serce 

Ok, tak myślałem że bez rozebrania się nie obejdzie
W przyszłym tygodniu sprawdzę w czym problem.

Vitka '95 1,6v8 2"+2"+31" - DO SPRZEDANIA
Rozbierając zwróć uwagę na położenie czujnika blokady. Jak źle złożysz, będziesz rozbierać dwa razyygrek1970 pisze:Ok, tak myślałem że bez rozebrania się nie obejdzieW przyszłym tygodniu sprawdzę w czym problem.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Sprawdz czy kabel od czujnika nie jest gdzies przerwany
Miałem dokładnie takie same objawy. Pompa pompowała powietrze , kontrolka zaczynała migać a blokady nie było
Okazało się ze przerwała się wiązka do czujnika . 2 min i naprawione
Miałem dokładnie takie same objawy. Pompa pompowała powietrze , kontrolka zaczynała migać a blokady nie było
Okazało się ze przerwała się wiązka do czujnika . 2 min i naprawione
Pajero II Long 2.8 na 35" +2" buda +2" zawiecha