Książki, które mam nic mi nie wyjaśniają.
Moderator: Kosiarz
No i chyba tak zrobię. Kupię taki przewód hamulcowy i wkręcę go w miejsce gdzie jest czujnik ciśnienia a czujnik kontrolki i ciśnienia do zegara wkręcę w trójnik i to dopiero gdzieś mocno i stabilnie zamontuję.rudypajero.koszalin pisze:Dzielnik możesz przykręcić do bloku silnika czy gdziekolwiek indziej i połączyć z otworem po czujniku np elastycznym przewodem hamulcowym/hydraulicznym.
Byłem dziś w sklepie zamówić przewód hamulcowy w stalowym oplocie, ale nie wiem jakie tam mi gwinty potrzebne będą i chwilowo się wstrzymałem. Jeszcze myślałem o dorobieniu/zakuciu jakiegoś przewodu hydraulicznego żeby był wzmocniony na ciśnienie bo hamulcowe są raczej do 4 Bar, a to trochę mało. Tu dochodzi jeszcze temperatura ciągła a nie jak w hamulcach raczej chwilowa.rudypajero.koszalin pisze:Hamulcowy wystarczy, wytrzymuje dużo wyższe ciśnienie niż to w silniku, nie boi się oleju, a hamulce też się grzeją, więc zniesie temperaturę silnika. Jak się boisz że się zgrzeje od kolektora, to go w pazłotko od czekolady owiń, albo osłoń jaką blaszką.
Faktycznie.Misiek Cypr pisze:Hamulcowe są na sporo wiecej niz 4 bar.
Czujnik jest taki (zamiennik):rudypajero.koszalin pisze:Wsio ładnie, tylko czy jesteś pewien że 1/8" ? Zdaje się że powinno być metryczne M10X1
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość